Khamis, 14 Disember 2017

Rujukan Penting Untuk Homestay..

with 3 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sebelum ini ada rakan-rakan yang bertanya kepada saya..


Rujukan Penting Untuk Homestay
Rujukan Penting Untuk Homestay

Macamana nak buat Homestay?

Nak cari rumah dekat area mana yang sesuai untuk buat homestay?

Macamana nak cari rumah murah nak buat Hometay?

Banyakke modal yang perlu dikeluarkan untuk buat homestay?

Dapat ke balik pulangan modal, buat homestay ni?

Dalam masa sebulan berapa banyak penyewa yang menyewa homestay?

dan lain-lain lagi...

Terlalu banyak soalan yang mereka tanya berkaitan dengan homestay ni, sampaikan ada masanya saya tak larat nak jawab kesemuanya...

Jawapan saya mudah sahaja... Yang penting kena ada sedikit ilmu dalam:
  • Pelaburan Hartanah
  • Cara nak beli perabot murah
  • Cara nak Setup Homestay
  • Cara nak menghias Homestay bagi ramai orang suka
  • Cara nak Mempromosikan Homestay
  • dan lain-lain..
Saya bukannya seorang pakar untuk bercerita tentang Tip-tip di atas.. 

Sebab saya sendiri pun banyak belajar melalui pembacaan, melalui nasihat orang lain, melalui pertolongan orang lain dan lain-lain.. Kalau saya nak buat sorang-sorang memang tak mampu...

Sebab tu penting untuk kita sentiasa mencari ilmu terutamanya melalui pembacaan... Zaman sekarang ni terlalu ramai yang sudi berkongsi ilmu... Tugas kita hanya ikut sahaja ilmu yang diajar... Tak susah pun... 

Yang penting kita kena rajin mencari ilmu...

Kepada yang nak tahu... Nak tahu... dan nak tahu... Tentang apa yang anda nak tahu tentang homestay... Saya syorkan eloklah baca rujukan-rujukan yang saya senaraikan di bawah.

Rujukan Penting Untuk Homestay!! : 

Rujukan-rujukan yang saya kongsikan di atas sangat penting... Sila baca dan Hadam..

Sebagai tanda penghargaan kepada pengusaha-pengusaha homestay yang sentiasa support saya selama ini... Saya rekemankan kepada anda untuk membaca iklan-iklan homestay mereka di blog Coretan Anuar.

Bacalah... Selagi anda mampu membaca... Tak rugi pun anda membaca..

==============
NEGERI PERAK
==============

Fahaz Kamunting Homestay di Taiping Perak 
http://www.coretananuar.com/2016/12/fahaz-kamunting-homestay-di-taiping.html

Fahaz Homestay di Lumut Perak
http://www.coretananuar.com/2017/05/fahaz-homestay-di-lumut-perak.html

Pak Ya Homestay di Seri Iskandar Perak
http://www.coretananuar.com/2017/06/pak-ya-homestay-seri-iskandar-perak.html

Homestay Lavender Seri Iskandar Perak 
http://www.coretananuar.com/2016/12/homestay-lavender-seri-iskandar-perak.html

Pak Ya Homestay 3 di Taiping Perak (Rumah Semi D)
http://www.coretananuar.com/2016/07/pak-ya-homestay-3-di-taiping-perak.html

Pak Ya Homestay di Perak 1 (Rumah Teres 1 tingkat)
http://www.coretananuar.com/2016/03/pak-ya-homestay-di-perak-1-rumah-teres.html

Pak Ya Homestay di Perak 2 (Rumah corner lot)
http://www.coretananuar.com/2016/03/homestay-di-Seri-Iskandar-perak.html

Senarai Homestay di Seri Iskandar Perak 
http://www.coretananuar.com/2012/09/senarai-homestay-di-seri-iskandar-perak.html

Senarai Homestay Di Batu Gajah Perak 
http://www.coretananuar.com/2012/09/senarai-homestay-di-batu-gajah-perak.html

Miftah Homestay di Ipoh Perak
http://www.coretananuar.com/2014/12/miftah-homestay-di-ipoh-perak.html

Purnama Beach Resort Di Pulau Pangkor Perak
http://www.coretananuar.com/2014/09/cuti-cuti-malaysia-di-pulau-pangkor.html

Homestay Hannah Tanjung Malim Perak
http://www.coretananuar.com/2014/01/homestay-hannah-tanjung-malim-perak.html

Homestay Amani Tanjung Malim, Perak
http://www.coretananuar.com/2014/01/homestay-amani-tanjung-malim-perak.html

Cuti-Cuti Malaysia di Kuala Gula Sanctuary Resort 
http://www.coretananuar.com/2013/02/cuti-cuti-malaysia-di-kuala-gula.html

Marina Water Park dan Marina Cove Resort Teluk Batik, Perak 
http://www.coretananuar.com/2014/05/marina-water-park-dan-marina-cove.html 

Eco Park, Bandar Seri Botani, Ipoh
http://www.coretananuar.com/2013/03/beriadah-bersama-keluarga-di-eco-park.html

Homestay Murah Di Seri Iskandar Perak
http://www.coretananuar.com/2015/11/homestay-murah-di-seri-iskandar-perak.html


==============
NEGERI KEDAH
==============

Homestay Azzalea di Jitra Kedah 
http://www.coretananuar.com/2014/01/homestay-azzalea-di-jitra-kedah.html

Homestay Adam Akif di Jitra Kedah
http://www.coretananuar.com/2016/09/homestay-adam-akif-di-jitra-kedah.html


===================
NEGERI PULAU PINANG
===================

Century Bay Apartment, Pulau Pinang 
http://www.coretananuar.com/2013/01/century-bay-apartment-pulau-pinang.html

Homestay Sungai Ara Bayan Lepas Pulau Pinang
http://www.coretananuar.com/2016/11/homestay-sungai-ara-bayan-lepas-pulau.html


============================
NEGERI SELANGOR/KUALA LUMPUR
============================

Homestay Mutiara Selayang untuk di sewa..
http://www.coretananuar.com/2014/12/homestay-mutiara-selayang-untuk-di-sewa.html

Homestay untuk disewa di Shah Alam 
http://www.coretananuar.com/2014/11/homestay-untuk-disewa-di-shah-alam.html

Hotel de ART, Shah Alam menceriakan percutian kami sekeluarga... 
http://www.coretananuar.com/2013/12/hotel-de-art-shah-alam-menceriakan.html

Gold Coast Morib International Resort!
http://www.coretananuar.com/2015/11/rugi-lebih-rm1000-ketika-bercuti-di.html

Raisya Homestay di Putrajaya 
http://www.coretananuar.com/2016/05/raisya-homestay-di-putrajaya.html

Homestay Brunsfield di Shah Alam Selangor
Homestay Brunsfield di Shah Alam Selangor



===============
NEGERI SEMBILAN
===============

Homestay di Port Dickson : NAFEESA HOME  
http://www.coretananuar.com/2013/05/homestay-di-port-dickson-nafeesa-home.html

HOMESTAY MURAH DI SEREMBAN 3, SEREMBAN, NSDK
http://www.coretananuar.com/2016/04/homestay-murah-di-seremban-3-seremban.html


===============
NEGERI MELAKA
===============

Homestay Murah di Merlimau Melaka (Ayah Soh Homestay)
http://www.coretananuar.com/2015/07/homestay-murah-di-merlimau-melaka-ayah.html

Homestay Di Melaka (Diskaun sehingga 50%)
http://www.coretananuar.com/2013/05/homestay-di-melaka.html

Baitul Anisha Homestay di Melaka
http://www.coretananuar.com/2016/09/baitul-anisha-homestay-di-melaka.html

Pak Lah Homestay 1 dan 2 di Melaka (Homestay Bajet)
http://www.coretananuar.com/2016/09/pak-lah-homestay-1-dan-2-di-melaka.html


===============
NEGERI JOHOR
===============

Rumah Kedua Homestay Hj Esmon Di Parit Raja Johor 
http://www.coretananuar.com/2016/04/homestay-di-Parit-Raja-Johor.html

Homestay Murah di Skudai, Johor 
http://www.coretananuar.com/2016/02/homestay-murah-di-skudai-johor-malaysia.html

7 sebab Kenapa Kami Menginap di Homestay Hj Esmon Parit Raja Ketika Bercuti di Legoland Malaysia 
http://www.coretananuar.com/2015/07/7-sebab-kenapa-kami-menginap-di.html

Mama Homestay di Skudai, Johor
http://www.coretananuar.com/2016/04/mama-homestay-di-skudai-johor.html

Homestay di NusaJaya Johor Bahru : Homestay Tawakkal Nusa Bayu 
http://www.coretananuar.com/2016/05/homestay-di-nusajaya-johor-bahru.html


===============
NEGERI PAHANG
===============

Senarai Homestay di Muadzam Shah Pahang
http://www.coretananuar.com/2016/09/senarai-homestay-di-muadzam-shah-pahang.html

I-GAMBANG HOMESTAY, Homestay Pilihan Terbaik di Gambang
http://www.coretananuar.com/2016/08/i-gambang-homestay-homestay-pilihan.html

Homestay di Balok Perdana Kuantan Pahang 
http://www.coretananuar.com/2017/01/homestay-di-balok-perdana-kuantan-pahang.html

IM Homestay di Muadzam Shah Pahang 
http://www.coretananuar.com/2016/12/im-homestay-di-muadzam-shah-pahang.html


===============
NEGERI SARAWAK
===============

Homestay di Kuching : Samariang Aman 2 Guest House Kuching untuk disewa
http://www.coretananuar.com/2015/05/homestay-di-kuching-samariang-aman-2.html

Kem Alapong Lundu Sarawak
http://www.coretananuar.com/search/label/kem%20alapong

Everly Park City, Bintulu Sarawak
http://www.coretananuar.com/2010/06/cuti-cuti-malaysia-bahagian-2-mukah.html

RH Hotel Sibu Sarawak
http://www.coretananuar.com/2011/06/cuti-cuti-malaysia-vs-pindah-sibu-mukah_2064.html

Harbour View Hotel kuching Sarawak
http://www.coretananuar.com/2011/02/kegembiraan-wajah-anak-anak-sewaktu.html


===============
NEGERI SABAH
===============

Homestay Murah di Kota Kinabalu Sabah : Hera Guesthouse 
http://www.coretananuar.com/2016/04/homestay-murah-di-kota-kinabalu-sabah.html

Poly Homestay Untuk Di Sewa Di Kota Kinabalu Sabah 
http://www.coretananuar.com/2013/11/poly-homestay-untuk-di-sewa-di-kota.html

Gaya Centre Hotel, Hota Kinabalu Sabah
http://www.coretananuar.com/2011/07/hari-ketiga-di-kota-kinabalu.html




Memperkenalkan laman Web E-Commerce Untuk Rangkaian Pak Ya Homestay 

Untuk makluman, saya baru sahaja menyediakan platform laman web e-Commerce untuk rangkaian Pak Ya Homestay.

Kalau tak keberatan.... nak mohon sedikit pertolongan lagi boleh?

Klik pada link berikut ->> https://homestay5491.easy.co

Kemudian ikut langkah demi langkah yang terdapat dalam gambar di bawah:

Kemudian cuba buat tempahan seperti anda beli secara online dekat Lazada

Lepas tu teruskan ikut langkah demi langkah seperti dalam gambar di bawah

Ada apa-apa masalah tak semasa membuat tempahan?

Saya amat berharap sekiranya anda dapat memberi cadangan atau maklumbalas berhubung dengan sistem e-commereceyang sedang saya bangunkan..

Terlebih dahulu, saya ucapkan ribuan terima kasih di atas kerjasama yang diberikan..

Semoga bermanfaat..

Sekian, jumpa lagi di lain waktu.






3 ulasan:

  1. pada yang berminat nak mulakan bisnes homestay, bacaan dan kajian awal sangat penting sebagai info rujukan

    BalasPadam
  2. semoga saya salah seorg yang mampu ada homestay akan dtg...inshaAllah

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra