Isnin, 1 Mei 2017

Macamana nak Beli Rumah dengan gaji kecil?

with 20 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Malam tadi terbaca dekat status FB Abang Ensem @ Meor Zaidi (Pakar Hartanah Subsale) tentang Seminar Gaji Kecil Mampu Beli Banyak Rumah.


Macamana nak beli rumah dengan gaji kecil
Macamana nak beli rumah dengan gaji kecil

Saya rasa tertarik dengan tajuk seminar ni, sebab tu saya rasa terpanggil untuk share dan promote seminar ini kepada pembaca blog saya. Terutamanya, kepada mereka yang baru bekerja.

Fresh Graduate, atau orang yang baru bekerja biasanya dapat gaji kecil. Mustahil baru start bekerja terus boleh dapat gaji besar. Kalau ada pun, mungkin adalah seorang dua dapat peluang macam tu. Yang selebihnya, kalau bekerja dengan kelulusan Diploma biasanya gaji dalam lingkungan RM1500 hingga RM2,200. Kalau berkelulusan Degree, gaji permulaan dalam RM2,000 hingga RM3,000.

Jadi, macam mana cara nak beli rumah dengan gaji sebanyak itu?

Jawapannya.. Anda kena pergi ke Seminar gaji kecil mampu beli banyak rumah pada tarikh, masa dan tempat seperti berikut:
  • Tarikh : 14 Mei 2017
  • Hari     : Sabtu
  • Masa    : 8.30 pagi - 12.30 Tgh
  • Tempat : Intekma Resort, Shah Alam
  • Yuran   : RM50
  • Speaker : Mohd Hafiz Sak Rani
Seminar ini akan disampaikan oleh salah seorang bekas peserta Seminar Hartanah Abang Ensem pada tahun 2013.

Pernah disenarai hitam oleh pihak bank gara-gara hutang jahat yang pernah beliau miliki.

Setelah berjaya menyelesaikan hutang jahat beliau, satu demi satu hartanah telah berjaya beliau miliki. Sehingga kini, beliau telah pun berjaya memiliki 6 buah rumah.

Beliau bukanlah otai hartanah terkenal seperti Abang Ensem, Shafie Bustan, Dr Shah Razali, Tuan Bri, dan lain-lain. Sebab tu yuran yang dikenakan pun tak mahal.

Tapi, yang penting perkongsian atau ilmu emas yang ingin beliau kongsikan.. Bagaimana daripada zero kepada hero. Bagaimana nak beli rumah dengan gaji kecil?

Sasaran peserta seminar ini dah tentu kepada graduan baru yang belum membeli rumah.

Pendaftaran untuk menyertai seminar ini adalah secara online.

Anda boleh daftar menerusi link di bawah:
Daftar Seminar Gaji Kecik Mampu Beli Banyak Rumah

P/S: kalau niat nak beli rumah atau nak tambah rumah, boleh pergi ke seminar ini. Tapi kalau niat nak cari orang rumah atau nak tambah orang rumah lebih baik jangan datang ke seminar ini.. nawaitu kena betul.. ;)
"Sekiranya perlukan ilmu tambahan untuk membeli rumah.. Saya syorkan baca di sini-> http://bit.ly/2hClDXu
Sumber : Klik Di Sini

Semoga bermanfaat.
"Nak dapatkan Tips Strategi Confirm Lulus Loan Rumah? Baca di sini -> http://bit.ly/2m2sn4c
Info Berkaitan:

20 ulasan:

  1. Nak tambah orang rumah atau orang rumah boleh cari di FB kot hehehe

    Bagaimanapun rumah adalah
    Keperluan utama bagi manusia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah pasal Hehehe..
      Sajer nak tengok kena tak Punch Line tu...

      Padam
  2. Nak tambah orang rumah atau orang rumah boleh cari di FB kot hehehe

    Bagaimanapun rumah adalah
    Keperluan utama bagi manusia..

    BalasPadam
  3. Dah dekat sgt dgn rumah ni.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eloklah tu... Kena join tu.. Rugi tak join...

      Padam
  4. Bagus seminar ni untuk saya yg baru nak graduate ni. Teringin jugak nak menimba ilmu tentang hartanah dengan Abang Ensem. Harap-harap tercapai la hasrat untuk menuntut ilmu dengan sifu-sifu hartanah ni plak nanti. Amin...

    BalasPadam
  5. aku selalu tertarik dengan seminar mcm mcm ni, TETAPI selalunya buat kat KL atau selangor, susah aku nak pi sana, hehhee

    BalasPadam
  6. kena attend la seminar camni, walau gaji kecil boleh miliki rumah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul... Terutamanya kepada mereka yang bergaji kecil dan belum membeli rumah..

      Padam
  7. Seminar macam ni memang bagus kan. Boleh dengar sendiri macamana nak beli rumah walaupun gaji kecil.

    BalasPadam
  8. teringin nak beli rumah, tak tahu apa formula agaknya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab tu ada seminar macam ni... Tujuannya untuk membantu golongan bumiputra supaya dapat beli rumah sendiri..

      Padam
  9. bagus diadakan panduan mcm ni.. sbb tak ramai yang tahu selok belok nak beli rumah ni.. tambahan pula kalau gaji kecil.. lagi la malu nak bertanya pada yang tahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yurp... Seminar ni sememangnya di tujukan untuk mereka yang bergaji kecil dan tak tahu cara nak beli rumah ..

      Padam
  10. dengan harga rumah yang makin mahal sekarang nie, bagus seminar macam ni untuk bantu orang kita miliki rumah sendiri.

    BalasPadam
  11. menariknya perkongsian ni, selalu fikir bila dah blacklist mesti dah tak boleh nak buat investment rupanya silap

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra