Selasa, 28 Mac 2017

18 KOLEKSI SURAT PERJANJIAN POPULAR

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Semenjak ramai yg kena SONTOT dalam pelaburan emas delay, ramai yang berhati-hati dan mengambil langkah berjaga-jaga bila melibatkan urusan jual beli dan pelaburan. 

Hatta dengan kawan baik sendiri pun nak kena berhati-hati..

Sebab kebanyakan yang terjebak dengan Emas Sontot dan emas delay adalah berpunca daripada kawan karib..

Bukan isu kawan makan kawan... Tapi kebanyakannya melibatkan isu "You Jump, I Jump".. tapi tak sangka pulak tersalah Jump.. 
.
Semenjak itu, ramai yang mengambil langkah selamat dengan mewujudkan surat perjanjian..
.
Asal sahaja ada urusan yang melibatkan pinjaman, pengumpulan wang atau pembayaran secara ansurans perlu adanya surat perjanjian..

Sebab itu, kalau anda perasan sekarang ni dah ada 18 jenis surat perjanjian yang popular cariannya di Malaysia.

Isnin, 27 Mac 2017

Senarai Peserta Contest SEO Belajar Buat Blog

with 10 comments

Syukur Alhamdulillah, setakat ini sambutan terhadapat Contest SEO Belajar Buat Blog dalam kalangan rakan-rakan blogger cukup menggalakkan. 

Sehingga sekarang contest ini telah disertai oleh hampir 50 rakan blogger. Dan yang menariknya, setiap blogger yang telah menyertai contest ini sudi kongsikan beberapa tips berkaitan kejayaan mereka dalam bidang penulisan blog.

Nak baca tip-tip yang dikongsikan oleh mereka?
Boleh baca di sini -> http://bit.ly/2lRvCYf 

Ahad, 19 Mac 2017

10 TIPS JUTAWAN SENYAP DARIPADA PENIAGA PASAR MALAM, PENIAGA PASAR HARIAN, PENIAGA BAZAR RAMADHAN DAN PENIAGA-PENIAGA KECIL

with 12 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sebelum tu saya nak tanya..

Pernah tak anda baca Buku Menjejaki Jutawan Senyap hasil Tulisan Chef Li?

Kemudian Pernah tak anda baca Buku Bagaimana Bankrup menjadikan Aku Kaya hasil tulisan Hafiz Mansor?

Kalau belum, eloklah anda baca kedua-dua buku tersebut secepat mungkin... 
Terdapat banyak Tips berharga yang dikongsikan oleh dua orang usahawan ini.

Walaupun maklumat yang mereka tulis dalam kedua-dua buku tersebut tiada kena mengena dalam dunia pekerjaan saya.. Tetapi saya seronok membacanya.

Bagi saya menuntut ilmu tiada batasan. Tiada Had sempadan. Sesiapa sahaja boleh membaca mana-mana buku yang kita suka. Membaca kan gedung ilmu? Bacalah! Selagi kita mampu melakukannya.

Bila dah dapat ilmu yang cukup berharga melalui pembacaan, tak boleh simpan sorang-sorang. Setiap ilmu yang kita dapat perlu dikongsikan, supaya lebih ramai orang boleh mendapat manfaat melalui perkongsian tersebut. 

Setelah membaca kedua-dua buku tersebut, maka terhasillah 

10 TIPS JUTAWAN SENYAP DARIPADA PENIAGA PASAR MALAM, PENIAGA PASAR HARIAN, PENIAGA BAZAR RAMADHAN DAN PENIAGA-PENIAGA KECIL

10 TIPS JUTAWAN SENYAP
10 TIPS JUTAWAN SENYAP DARIPADA PENIAGA PASAR MALAM, PENIAGA PASAR HARIAN, PENIAGA BAZAR RAMADHAN DAN PENIAGA-PENIAGA KECIL
Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Featured Posts

Pembaca Paling Mesra