Sabtu, 28 Disember 2013

Hotel de ART, Shah Alam menceriakan percutian kami sekeluarga...

with 23 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Baru-baru ini saya berpeluang membawa keluarga bercuti-cuti Malaysia di Shah Alam, Selangor.. 

Hotel yang menjadi pilihan kami dalam percutian pada kali ini, ialah Hotel De Art yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam.. Pada zaman cyber ni, nak buat tempahan Hotel mudah sahaja.. Semuanya boleh dilakukan hanya dihujung jari..

Dengan membuat tempahan Hotel secara online melalui laman web Agoda.com, tak sampai 20 minit tempahan hotel telah berjaya dilakukan.. Cuma yang lamanya ketika nak buat keputusan, untuk memilih hotel mana yang nak di sewa?

Kami menempah 2 bilik Superior Queen Bed (Superior Deluxe Room) pada harga RM158 semalam.. Satu untuk keluarga saya dan satu lagi untuk keluarga adik ipar saya.. Tak sangka pula last minit ayah mertua saya pun join sekali.. Jadi kami tempah bilik yang ke 3 dan bayar di kaunter semasa mendaftar masuk... Sebab tempahan dekat laman web Agoda telah ditutup dalam tempoh 24 jam sebelum mendaftar masuk.. 

Berikut merupakan maklumat tempahan yang telah saya lakukan.. 

Maklumat tempahan Hotel de ART, Shah Alam yang saya terima melalui email

Hotel Voucer yang saya terima melalui email

Untuk makluman anda, terdapat 2 jenis bilik Superior Queen Bed (Superior Deluxe Room ) yang ditawarkan oleh hotel ini, bergantung kepada keluasan bilik dan pemandangan yang menarik.. Bilik yang agak luas berharga RM158 semalam (Boleh tengok pemandangan tasik), dan bilik yang agak sempit berharga RM148 semalam.. 

Selain daripada Superior Deluxe Room , terdapat pilihan bilik yang lain seperti berikut:
  • Single Room
  • Superior Room
  • Twin Room
  • Superior Deluxe Room
  • Superior Deluxe Room (Partial Lake View)
  • Twin Superior Room
  • Twin Superior Room (Partial Lake View)
  • Triple Room


Kalau nak diikutkan harga Hotel ini agak mahal.. Tetapi isteri dan adik ipar saya tertarik dengan kecantikan hotel ini.. Seperti tidur dalam suasana Seni atau "Like Sleep ini Art"

Tengok bangunan pun dah nampak cantik..


Dekat luar pintu masuk juga nampak cantik..

Sekali masuk ke dalam.. Memang cantik dan ceria

Dekorasi yang simple tetapi menarik..


Lukisan termahal di dunia.. Potert Monalisa pun ada di dinding (Bukan Potret sebenar).. hehehe


Dekat pintu Lif pun ada hiasan

Dalam Lif pun tak kurang cantiknya..



Pemandangan sebaik sahaja Keluar daripada pintu lif..

Masuk dalam bilik Puteri kami terus landing dekat atas katil..

Nyenyak betul puteri kami tidur.. ;)

Abang-abangnya pula begitu teruja dengan kecantikan hiasan bilik ini..


Dekorasi bilik ini memang menarik..


Dinding tandas juga...


Koridor.. 

Setiap bilik mempunyai dekorasi yang berbeza.. Penuh dengan ART.. Memang sesuai dengan nama hotel ini iaitu Hotel de ART.. Jom tengok hiasan di bilik yang lain..

Hiasan dinding pada bilik yang lain..


Warna pada dinding tandas di bilik yang lain juga berbeza..

Isteri, anak-anak, dan adik-adik ipar saya memang suka tinggal dekat hotel ini.. Ia mempunyai daya tarikannya yang tersendiri, berbeza dengan hotel-hotel yang lain.. ;)

Dekat hotel ini nak cari tempat makan pun senang, kemudian ada disediakan kemudahan WiFi dan yang menarik sekali boleh dapat diskaun 10% apabila menunjukkan kad hotel ini ketika berbelanja di 2 buah restoran berdekatan iaitu Hailam Kopitian Dan Jendela Bali.. 


Berikut merupakan maklumat tambahan tentang Hotel de ART, Shah Alam:

Alamat :  No 3, Jalan Kristal AS7/AS,
              Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
              Selangor, Malaysia 
Tel      : +603 5518 0975 / 55180976 
Fax     : +603 5511 1667 
Email  : contact@hoteldeart.com.my 

23 ulasan:

  1. pehh..banyak belanja gak nih nak kaler semua dinding tu..hehe

    BalasPadam
  2. teringin gak nak dok hotel cantik ni..tapi umah sebelah je..hurmm

    BalasPadam
  3. Menarik hotel tuh,tapi kalau setakat Shah Alam den balik hari jer..hehe

    BalasPadam
  4. penuh dengan color, biasanya hotel plain color je..menarik huhu..

    BalasPadam
  5. Tengok design penuh berseni.... mcm name nyee gak



    BalasPadam
  6. nampak memang penuh dengan hiasan
    cantik sangat

    BalasPadam
  7. Sudah dua kali bermalam di sini, memang puas hati...

    BalasPadam
  8. Bila kah agaknya giliran saya nak bercuit bawa keluarga jalan-jalan ni..hehe

    BalasPadam
  9. cantik dekorasi dalamannya...memang kenalah pada namanya de ART :)

    BalasPadam
  10. Thanks for the good writeup. It if truth be told was a
    leisure account it. Glance advanced to more brought agreeable from you!
    By the way, how could we communicate?

    Also visit my site Belrim Silver

    BalasPadam
  11. Even celebrity names can be monetized through Amazon as you can include your Amazon affiliate links to their work whether that be
    a movie or television show on DVD, or some of their records.
    However, once you choose to do this, make sure that you have the right content and necessary
    applications to avoid wasting the time of the user. You
    can run one or more marketing campaign to get the buyers like:
    .

    Here is my site making money from home; ,

    BalasPadam
  12. Ѵery good post. I absolutely appreciate this
    site. Thankѕ!

    Take a look at my ԝeblog; property tax ()

    BalasPadam
  13. Now I am ready to do my breakfast, afterward having my breakfast coming again to read other news.


    Take a look at my web page - Muscle Zx90 Supplement

    BalasPadam
  14. Use they really wish to develop as a control since possible.
    For increased viewing need a magnification glass.
    Now this is as opposed to an abortion pill. Extracurricular
    adventures and words of benchmark are coming from all lesser value of.

    There have always been problems with these tests, however.


    my blog post ... dummy up zappa (www.dummy.com)

    BalasPadam
  15. fantastic issues altogether, you just gained
    a new reader. What may you recommend about your
    put up that you simply made a few days ago? Any sure?



    Here is my site :: jeux en ligne d

    BalasPadam
  16. wow, cantiknye! kalau tengok dari luar macam biasa2 je tp bile tengok dalam memang confirm terpesona..memang seindah namanye..:)

    BalasPadam
  17. wahhh cantiknyaaa.belum tahu lg teampat nii.. tq ye!

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum, terima kasih bang kongsi info pasal hotel ni. saya dari hotel nak singgah rumah mak mentua kt area seksyen 7, boleh la saya tempah hotel kt sini. tq sangat2 bang. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye bro, betul gak tu. cantik plak tengok hotel ni. sebelum tak pernah perasan plak.

      Padam
  19. memang comey hotel ni...teruja kawe...

    BalasPadam
  20. Thank you very much for sharing information that will be much helpful for making coursework my effective.

    BalasPadam
  21. Thank you very much for sharing information that will be much helpful for making coursework my effective.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra