Jumaat, 6 Oktober 2017

Tawaran Pengiklanan Homestay di Blog Coretan Anuar. Pakej bermula dari RM0 hingga RM100

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dah lama saya tak tawarkan Pakej Pengiklanan Homestay di Blog Coretan Anuar. Masa saya muda-muda dulu, saya rajin buat tawaran ni. (Chewah... macamlah sekarang ni dah tua sangat).. Tapi bila saya dah terlibat dengan bermacam-macam komitmen, saya dah tak sempat nak sediakan tawaran ni..


Tawaran Pengiklanan Homestay di Blog Coretan Anuar


Berdasarkan kepada tawaran yang pernah saya buat sebelum ni, sambutannya memang cukup menggalakkan. Untuk maklumat lanjut, boleh tengok contoh-contoh pengiklanan Homestay yang pernah diterbitkan di blog Coretan Anuar.

==============
NEGERI PERAK
==============

Fahaz Kamunting Homestay di Taiping Perak 
http://www.coretananuar.com/2016/12/fahaz-kamunting-homestay-di-taiping.html

Fahaz Homestay di Lumut Perak
http://www.coretananuar.com/2017/05/fahaz-homestay-di-lumut-perak.html

Pak Ya Homestay di Seri Iskandar Perak
http://www.coretananuar.com/2017/06/pak-ya-homestay-seri-iskandar-perak.html

Homestay Lavender Seri Iskandar Perak 
http://www.coretananuar.com/2016/12/homestay-lavender-seri-iskandar-perak.html

Pak Ya Homestay 3 di Taiping Perak (Rumah Semi D)
http://www.coretananuar.com/2016/07/pak-ya-homestay-3-di-taiping-perak.html

Pak Ya Homestay di Perak 1 (Rumah Teres 1 tingkat)
http://www.coretananuar.com/2016/03/pak-ya-homestay-di-perak-1-rumah-teres.html

Pak Ya Homestay di Perak 2 (Rumah corner lot)
http://www.coretananuar.com/2016/03/homestay-di-Seri-Iskandar-perak.html

Senarai Homestay di Seri Iskandar Perak 
http://www.coretananuar.com/2012/09/senarai-homestay-di-seri-iskandar-perak.html

Senarai Homestay Di Batu Gajah Perak 
http://www.coretananuar.com/2012/09/senarai-homestay-di-batu-gajah-perak.html

Miftah Homestay di Ipoh Perak
http://www.coretananuar.com/2014/12/miftah-homestay-di-ipoh-perak.html

Purnama Beach Resort Di Pulau Pangkor Perak
http://www.coretananuar.com/2014/09/cuti-cuti-malaysia-di-pulau-pangkor.html

Homestay Hannah Tanjung Malim Perak
http://www.coretananuar.com/2014/01/homestay-hannah-tanjung-malim-perak.html

Homestay Amani Tanjung Malim, Perak
http://www.coretananuar.com/2014/01/homestay-amani-tanjung-malim-perak.html

Cuti-Cuti Malaysia di Kuala Gula Sanctuary Resort 
http://www.coretananuar.com/2013/02/cuti-cuti-malaysia-di-kuala-gula.html

Marina Water Park dan Marina Cove Resort Teluk Batik, Perak 
http://www.coretananuar.com/2014/05/marina-water-park-dan-marina-cove.html 

Eco Park, Bandar Seri Botani, Ipoh
http://www.coretananuar.com/2013/03/beriadah-bersama-keluarga-di-eco-park.html

Homestay Murah Di Seri Iskandar Perak
http://www.coretananuar.com/2015/11/homestay-murah-di-seri-iskandar-perak.html


==============
NEGERI KEDAH
==============

Homestay Azzalea di Jitra Kedah 
http://www.coretananuar.com/2014/01/homestay-azzalea-di-jitra-kedah.html

Homestay Adam Akif di Jitra Kedah
http://www.coretananuar.com/2016/09/homestay-adam-akif-di-jitra-kedah.html


===================
NEGERI PULAU PINANG
===================

Century Bay Apartment, Pulau Pinang 
http://www.coretananuar.com/2013/01/century-bay-apartment-pulau-pinang.html

Homestay Sungai Ara Bayan Lepas Pulau Pinang
http://www.coretananuar.com/2016/11/homestay-sungai-ara-bayan-lepas-pulau.html


============================
NEGERI SELANGOR/KUALA LUMPUR
============================

Homestay Mutiara Selayang untuk di sewa..
http://www.coretananuar.com/2014/12/homestay-mutiara-selayang-untuk-di-sewa.html

Homestay untuk disewa di Shah Alam 
http://www.coretananuar.com/2014/11/homestay-untuk-disewa-di-shah-alam.html

Hotel de ART, Shah Alam menceriakan percutian kami sekeluarga... 
http://www.coretananuar.com/2013/12/hotel-de-art-shah-alam-menceriakan.html

Gold Coast Morib International Resort!
http://www.coretananuar.com/2015/11/rugi-lebih-rm1000-ketika-bercuti-di.html

Raisya Homestay di Putrajaya 
http://www.coretananuar.com/2016/05/raisya-homestay-di-putrajaya.html


===============
NEGERI SEMBILAN
===============

Homestay di Port Dickson : NAFEESA HOME  
http://www.coretananuar.com/2013/05/homestay-di-port-dickson-nafeesa-home.html

HOMESTAY MURAH DI SEREMBAN 3, SEREMBAN, NSDK
http://www.coretananuar.com/2016/04/homestay-murah-di-seremban-3-seremban.html


===============
NEGERI MELAKA
===============

Homestay Murah di Merlimau Melaka (Ayah Soh Homestay)
http://www.coretananuar.com/2015/07/homestay-murah-di-merlimau-melaka-ayah.html

Homestay Di Melaka (Diskaun sehingga 50%)
http://www.coretananuar.com/2013/05/homestay-di-melaka.html

Baitul Anisha Homestay di Melaka
http://www.coretananuar.com/2016/09/baitul-anisha-homestay-di-melaka.html

Pak Lah Homestay 1 dan 2 di Melaka (Homestay Bajet)
http://www.coretananuar.com/2016/09/pak-lah-homestay-1-dan-2-di-melaka.html


===============
NEGERI JOHOR
===============

Rumah Kedua Homestay Hj Esmon Di Parit Raja Johor 
http://www.coretananuar.com/2016/04/homestay-di-Parit-Raja-Johor.html

Homestay Murah di Skudai, Johor 
http://www.coretananuar.com/2016/02/homestay-murah-di-skudai-johor-malaysia.html

7 sebab Kenapa Kami Menginap di Homestay Hj Esmon Parit Raja Ketika Bercuti di Legoland Malaysia 
http://www.coretananuar.com/2015/07/7-sebab-kenapa-kami-menginap-di.html

Mama Homestay di Skudai, Johor
http://www.coretananuar.com/2016/04/mama-homestay-di-skudai-johor.html

Homestay di NusaJaya Johor Bahru : Homestay Tawakkal Nusa Bayu 
http://www.coretananuar.com/2016/05/homestay-di-nusajaya-johor-bahru.html


===============
NEGERI PAHANG
===============

Senarai Homestay di Muadzam Shah Pahang
http://www.coretananuar.com/2016/09/senarai-homestay-di-muadzam-shah-pahang.html

I-GAMBANG HOMESTAY, Homestay Pilihan Terbaik di Gambang
http://www.coretananuar.com/2016/08/i-gambang-homestay-homestay-pilihan.html

Homestay di Balok Perdana Kuantan Pahang 
http://www.coretananuar.com/2017/01/homestay-di-balok-perdana-kuantan-pahang.html

IM Homestay di Muadzam Shah Pahang 
http://www.coretananuar.com/2016/12/im-homestay-di-muadzam-shah-pahang.html


===============
NEGERI SARAWAK
===============

Homestay di Kuching : Samariang Aman 2 Guest House Kuching untuk disewa
http://www.coretananuar.com/2015/05/homestay-di-kuching-samariang-aman-2.html

Kem Alapong Lundu Sarawak
http://www.coretananuar.com/search/label/kem%20alapong

Everly Park City, Bintulu Sarawak
http://www.coretananuar.com/2010/06/cuti-cuti-malaysia-bahagian-2-mukah.html

RH Hotel Sibu Sarawak
http://www.coretananuar.com/2011/06/cuti-cuti-malaysia-vs-pindah-sibu-mukah_2064.html

Harbour View Hotel kuching Sarawak
http://www.coretananuar.com/2011/02/kegembiraan-wajah-anak-anak-sewaktu.html



===============
NEGERI SABAH
===============

Homestay Murah di Kota Kinabalu Sabah : Hera Guesthouse 
http://www.coretananuar.com/2016/04/homestay-murah-di-kota-kinabalu-sabah.html

Poly Homestay Untuk Di Sewa Di Kota Kinabalu Sabah 
http://www.coretananuar.com/2013/11/poly-homestay-untuk-di-sewa-di-kota.html

Gaya Centre Hotel, Hota Kinabalu Sabah
http://www.coretananuar.com/2011/07/hari-ketiga-di-kota-kinabalu.html


Hmmm... Macamana menarik tak?

Ramai yang berminat nak mengiklankan homestay di blog Coretan Anuar disebabkan terdapat beberapa iklan Homestay di Blog Coretan Anuar berjaya mendominasi enjin carian Google. Antaranya:


Homestay di Muadzam Shah Pahang (Rank Pertama google)


Homestay di Muadzam Shah (Rank Kedua google)


Homestay di Seri Iskandar Perak (Rank ke 3 google)

Homestay di Seri Iskandar (Rank ke 3 google)

Homestay di Batu Gajah Perak (Rank ke 6 google)

Homestay di Batu Gajah (Rank ke 7 google)

Homestay di Lumut Perak (Rank ke 7 google)

Homestay di Lumut (Rank ke 4 google)


Dan lain-lain...

Nampak tak kelebihan mengiklankan homestay anda di blog Coretan Anuar?


Sebab tu ada yang sanggup bayar mahal sehingga RM200 untuk meletakkan homestay mereka di blog Coretan Anuar. Tapi untuk tawaran kali ni saya tidak berhajat untuk meletakkan pakej semahal itu.

Pakej yang saya sediakan pada kali ni pakej mampu milik dan pastinya lebih menarik berbanding pakej-pakej yang pernah saya sediakan sebelum ini.

Ada 3 pakej yang saya tawarkan iaitu:
  • Pakej paling rendah RM0
  • Pakej sederhana RM50
  • Pakej paling mahal RM100
Tawaran Pengiklanan Homestay di Blog Coretan Anuar. Pakej bermula dari RM0 hingga RM100

Pakej Paling Rendah RM0
(Pakej Mendapatkan ilmu berbayar dan dapat Tawaran Promosi Homestay secara Percuma)

Untuk mendapatkan pakej ini anda tak perlu membayar satu sen pun kepada saya, tetapi anda perlu membeli salah satu produk melalui link yang saya senaraikan di bawah.

Selepas selesai melakukan pembelian, anda hanya perlu emailkan kepada saya bukti pembayaran berserta maklumat pengiklanan homestay yang saya perlukan seperti berikut:
  • Baca salah satu contoh iklan homestay di atas, kemudian boleh berikan maklumat-maklumat pengiklanan yang diperlukan seperti berikut:
  • lokasi homestay
  • kemudahan yang disediakan
  • kawasan berhampiran
  • cara tempahan dan cara daftar masuk
  • kadar bayaran
  • no. Phone
  • gambar-gambar homestay
  • dan lain-lain maklumat tambahan yg dirasakan perlu.. 
  • Sila hantar maklumat-maklumat ini dalam fail ms-word dan emailkan kepada nuargto@gmail.com

Pakej Sederhana RM50
(Pakej Mendapatkan ilmu percuma dan dapat Tawaran Promosi Homestay secara berbayar)

Untuk mendapatkan pakej ini anda perlu melakukan 2 syarat berikut:
  1. WAJIB download ebook Belajar Buat Blog melalui link berikut http://belajarblog2017.blogspot.my/p/ebook-buat-blog.html
  2. Perlu bayar kos pengiklanan sebanyak RM50 ke akaun Maybank saya 151463014877 (Muhamad Anuar Bin Marsib)

Selepas selesai download ebook Belajar Buat Blog, anda hanya perlu emailkan kepada saya printscreen muka surat 15 ebook tersebut sebagai bukti anda berjaya download dan dapat membaca ebook tersebut. Kemudian sertakan bersama bukti pembayaran dan maklumat pengiklanan homestay yang saya perlukan seperti berikut:

  • Baca salah satu contoh iklan homestay di atas, kemudian boleh berikan maklumat-maklumat pengiklanan yang diperlukan seperti berikut:
  • lokasi homestay
  • kemudahan yang disediakan
  • kawasan berhampiran
  • cara tempahan dan cara daftar masuk
  • kadar bayaran
  • no. Phone
  • gambar-gambar homestay
  • dan lain-lain maklumat tambahan yg dirasakan perlu.. 
  • Sila hantar maklumat-maklumat ini dalam fail ms-word dan emailkan kepada nuargto@gmail.com

Pakej Paling Mahal RM100
(Pakej pengiklanan Homestay berbayar tanpa sebarang Syarat)

Untuk mendapatkan pakej ini anda tidak dikenakan sebarang syarat.  Tetapi anda perlu bayar kos pengiklanan sebanyak RM100 ke akaun Maybank saya 151463014877 (Muhamad Anuar Bin Marsib).

Kemudian emailkan kepada saya bukti pembayaran berserta maklumat pengiklanan homestay yang saya perlukan seperti berikut:

  • Baca salah satu contoh iklan homestay di atas, kemudian boleh berikan maklumat-maklumat pengiklanan yang diperlukan seperti berikut:
  • lokasi homestay
  • kemudahan yang disediakan
  • kawasan berhampiran
  • cara tempahan dan cara daftar masuk
  • kadar bayaran
  • no. Phone
  • gambar-gambar homestay
  • dan lain-lain maklumat tambahan yg dirasakan perlu.. 
  • Sila hantar maklumat-maklumat ini dalam fail ms-word dan emailkan kepada nuargto@gmail.com

Apa yang disediakan untuk setiap pakej pengiklanan?

1. Satu blog post (artikel) pengiklanan homestay anda akan diterbitkan di blog Coretananuar dan akan kekal di blog ini buat selamanya selagi blog ini masih wujud di internet (berdasarkan maklumat yang anda berikan)

2. Dua kali blast email kepada lebih 1500++ list yang saya miliki (servis ini diberikan untuk ketiga-tiga pakej)


3. Promosikan homestay anda di group Carian Homestay Malaysia yang mempunyai hampir 7000 members (servis ini diberikan untuk ketiga-tiga pakej) 

4. Pin post artikel homestay anda selama dua minggu di group Carian Homestay Malaysia (Servis disediakan untuk pakej RM100 sahaja). 
Melalui servis ini homestay anda akan dapat dilihat oleh hampir 7000 members group sedia ada, dan members baru yang akan menyertai group pengiklanan homestay tersebut.

Abang Ensem antara pakar pelaburan hartanah yang pernah menaikkan nama blog Coretan Anuar dalam bidang pengiklanan homestay..
.
Semoga berita ini dapat menggembirakan anda, sekiranya anda merupakan salah seorang pemilik homestay. Jangan lepaskan peluang ini untuk mendapatkan pakej pengiklanan yang saya sediakan.

Ataupun anda boleh kongsikan info ini dengan saudara mara, rakan-rakan atau kenalan yang ada mengusahakan homestay. Semoga info ini dapat memberi manfaat kepada anda.

Sekian, jumpa lagi di lain waktu.


7 ulasan:

  1. boleh tahan juga masa untuk menulis artikel ini tuan..

    kalau boleh jom lah beriklan di blog ini..

    murah dan meenguntungkan

    BalasPadam
  2. Tawaran yang berbaloi. Paling berbaloi bila tersenarai dalam muka pertama carian google.

    BalasPadam
  3. Bolehlah bang tawarannya, aku nak cuba. Tapi belum sekarang ye, nak cari bahan dulu hehe Nak cuba yang free dulu ade tak?

    BalasPadam
  4. Promosi habis baik ni. Rugi tak rebut peluang ni

    BalasPadam
  5. bestnya promo ni, kalau ada homestay boleh join

    BalasPadam
  6. Selalu baca tentang tempat-tempat homestay di blog tuan Anuar. Memang menarik dan best

    BalasPadam
  7. wah menarik ni, bolehlah Mek ila promote homestay Mek ila sama

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra