Selasa, 25 April 2017

Kenapa MESTI hasilkan PASSIVE INCOME melalui Komisyen Affiliate Tier 2?

with 9 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Fuhhh!! Berat kan nak jawab soalan di atas tu?

Kenapa?

Apa yang BESTNYA dapat hasilkan PASSIVE INCOME melalui Komisyen Affiliate Tier 2?

Dulu-dulu bila orang ajukan soalan macam ni, memang susah sikit saya nak jawab... Sebab saya sendiri pun tak ada pengalaman menghasilkan PASSIVE INCOME melalui komisyen Affiliate Tier 2 ni..

Tapi, bila dah pernah alaminya.. Memang rasa seronok nak menjawab dan nak share jawapan tersebut..

Jawapan saya mudah sahaja..
  • Sebab Simple
  • Sebab Mudah
  • Boleh mula berniaga dengan kadar segera. Semudah klik-klik dan lengkapkan pendaftaran online. Lepas tu dah boleh mula berniaga
  • Satu bentuk perniagaan yang boleh anda mulakan tanpa perlu mengeluarkan kos yang besar. Malah sehingga langsung tidak perlu mengeluarkan sebarang kos kalau tahu tekniknya.
  • Boleh jadikan sebagai salah satu sumber pendapatan pasif tanpa modal
  • dll

Kalau nak cerita apa yang pernah saya rasa, memang banyaklah.. Daripada cerita apa yang saya rasa, lebih baik saya share pengalaman saya..

Pengalaman paling menyeronokkan hasilkan PASSIVE INCOME melalui Komisyen Affiliate Tier 2

Pengalaman paling menyeronokkan sepanjang saya menyertai cabaran affiliate ialah ketika mendapat 500 notifikasi sales melalui email dalam tempoh 4 hari (30 nov hingga 2 disember 2016)
500 notifikasi sales melalui email dalam tempoh 4 hari 
(30 nov hingga 2 disember 2016)

Macam tak percaya saya boleh dapat notifikasi sales macam tu walaupun tanpa mengeluarkan sebarang modal..

Syukur Alhamdulillah... dapat komisyen 4 angka dengan kos pemasaran Zero..
Inilah kelebihan menyertai affiliate yang ada menawarkan 2 peringkat komisyen..
  • Tier 1 - komisyen 55% daripada harga jualan
  • Tier 2 - komisyen 2% daripada harga jualan

Komisyen Affiliate Tier 1 dan Tier 2

Dalam cabaran affiliate tersebut, saya berjaya mendapat beberapa belas komisyen tier 1 dan selebihnya adalah komisyen tier 2.

Walaupun peratus komisyen tier 2 kecil sahaja, tapi disebabkan kuantiti yang banyak, maka banyak jugaklah komisyen tier 2 yang telah saya terima.

Disebabkan itu, ramai usahawan internet atau penulis blog yang sedang tercari-cari peluang macam ni.

Sebab apa?

Kerja pemasaran akan jadi lebih mudah. Kita hanya perlu dapatkan sorang atau 2 ejen affiliate yang tahu ilmu pemasaran berdaftar di bawah kita.

Ya.. sorang atau dua orang pun dah cukup memadai .. tak perlu nak banyak2...

Contoh seorang egen affiliate yang membolehkan saya mendapat komisyen Tier 2

Kita tak pandai ilmu pemasaran takper... yang penting ada ejen affiliate di bawah kita yang tahu strategi pemasaran.

Berminat nak join cabaran affiliate yang ada menawarkan komisyen tier 2?

Boleh daftar sekarang, menerusi link di bawah:
-> http://bit.ly/2oohDd4

Pendaftaran adalah PERCUMA..

Nasihat saya... baik anda daftar cepat, dan lepas tu promote dekat kawan-kawan yang tahu tentang pemasaran internet..

Anda kena cepat... jangan biarkan kawan anda tahu terlebih dahulu daripada anda... nanti melepas pula nak dapatkan ejen affiliate yang tahu ilmu pemasaran..


Affiliate Tier 2 memudahkan kerja kita buat kerja-kerja promosi untuk cabaran Affiliate yang lain

Pernah tak anda alami, dalam satu masa ada beberapa cabaran Affiliate yang dianjurkan oleh usahawan-usahawan internet terkenal berlangsung dalam satu masa.

Sebagai pemain affiliate tempatan, perkara ini biasa berlaku.

Sebagai contoh, dalam satu waktu saya menyertai dua cabaran affiliate iaitu:
  • PPL High Impact Newbie - anjuran Sifu FBAds
  • PPS Pegawai Penerangan dan Penolong Pegawai Penerangan - Anjuran Tim Infokerjaya

Bila berlaku keadaan macam ni, sebenarnya agak susah sikit nak fokus kedua-duanya. Satu dalam niche buat duit online, satu lagi dalam niche kerjaya.

Pada ketika ini Affiliate Tier 2 memang sangat-sangat membantu..

Dalam cabaran affiliate PPL High Impact Newbie - anjuran Sifu FBAds saya hanya mampu berada di tempat ke 25 dengan jumlah komisyen sebanyak RM59.50.

Berada di tempat ke 25 dengan jumlah komisyen sebanyak RM59.50

dalam cabaran di atas hanya menawarkan komisyen Affiliate tier 1 sahaja. Sebab tu susah sikit saya nak perform.

Dalam cabaran affiliate PPS Pegawai Penerangan dan Penolong Pegawai Penerangan - Anjuran Tim Infokerjaya saya hanya mampu berada di tempat ke 10 dengan jumlah komisyen termasuk bonus sebanyak RM186.80.

Berada di tempat ke 10 dengan jumlah komisyen termasuk bonus sebanyak RM186.80

Dalam cabaran di atas ada menawarkan komisyen Affiliate tier 1 dan Tier 2. Kalau anda perasan, nilai komisyen yang saya terima lebih besar daripada kedudukan ke 8 dan ke 9.

Tetapi, saya diletakkan di tempat ke 10 disebabkan sebahagaian komisyen yang saya terima bukan melalui jualan yang telah saya lakukan. Tetapi komisyen tersebut melalui hasil jualan orang lain, tetapi saya dapat komisyen Tier 2.

Nampak tak kelebihan affiliate yang mempunyai komisyen affiliate tier 2?

Orang lain yang berjaya mendapatkan hasil jualan.. Kita tumpang sekaki sebahagian daripada rezeki tersebut..

TAWARAN ISTIMEWA DARIPADA SAYA

Tawaran ini saya berikan hanya untuk mereka yang betul-betul serius nak hasilkan income melalui Affiliate..

Saya akan hadiahkan ebook Real Case Study : List Kecil Income Besar di bawah secara PERCUMA.

ebook Real Case Study : List Kecil Income Besar

Tapi ada Syaratnya..

Kenda daftar jadi ejen affiliate Formula Income Seumur Hidup menerusi link di bawah:
-> http://bit.ly/2oohDd4

Pendaftaran adalah Percuma.

Lepas dah confirm anda dapat jadi ejen affiliate Formula Income Seumur Hidup, anda boleh PM saya menerusi Facebook https://www.facebook.com/muhamadanuar.m

Dalam PM tersebut bagi tahu, "saya dah jadi ejen affiliate Formula Income Seumur Hidup"


Nanti saya bagi tahu cara nak dapatkan ebook di atas secara PERCUMA.. Tawaran ini terhad kepada 50 orang yang terawal sahaja!!

Siapa cepat, dia dapat..

Sekian, semoga bermanfaat..

9 ulasan:

  1. Nampak senang nak dapatkan komisen daripada program affiliate, itu jika tahu caranya.

    Mungkin dengan tip yang bro Anuar berikan pasti boleh dapat pasive income secara berterusan.

    BalasPadam
  2. Boleh tahan juga komisennya kan.. kena daftar cepat ni

    BalasPadam
  3. syoknya nampak komisen berjela-jela tu.

    BalasPadam
  4. dulu saya tak pandang sangat benda-benda begini..

    sekarang dah terbuka mata sedikit..

    BalasPadam
  5. sikit-sikit lama-lama jadi bukit. sedap gak ni

    BalasPadam
  6. best kalau dpat passive income ni

    BalasPadam
  7. Kalau komisen 2 tier ni sapa join awal dia untung la

    BalasPadam
  8. untung ada passive income macam ni..

    BalasPadam
  9. Wah, menariknya tawaran menjadi ejen affiliate ni, income pasif pun banyak juga tu

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra