Jumaat, 11 Ogos 2017

3 Cara Buat Duit Melalui UBER!

with 15 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sebelum ini saya pernah bongkarkan beberapa rahsia tentang UBER. Sekiranya anda terlepas info-info penting tersebut, anda boleh baca Post-post terdahulu di blog saya. Ataupun anda boleh khadam info-info yang saya kongsikan dalam artikel ini.

Cara Daftar Jadi Pemandu UBER
3 Cara Buat Duit Melalui UBER. 
Sumber : RahsiaUber.com

3 Cara Buat Duit Melalui UBER

Terdapat 3 cara Buat duit melalui Uber iaitu:
  1. Daftar Jadi Pemandu Uber dan bawa Penumpang
  2. Jemput Kawan Daftar Jadi Pemandu Uber dan dapat Komisyen
  3. Jual Ebook Rahsia Uber dan dapat Komisyen
Cara Pertama, saya percaya ramai orang biasa buat..
Cara Kedua, saya percaya jarang-jarang orang buat..
Cara ketiga, dah tentu kadang-kadang orang buat..

Tak kisahlah anda nak pilih cara yang mana satu... Yang penting sekali anda perlu tahu ketiga-tiga cara ini boleh membantu anda untuk membuat duit melalui UBER..

Baiklah... Jom baca cara nak dapatkan duit melalui ketiga-tiga cara ini. 

1. Daftar Jadi Pemandu Uber dan Bawa Penumpang.

Cara pertama, anda kena daftar Jadi Pemandu Uber dan bawa penumpang. Kaedah ini sama macam pemandu Teksi dan Pemandu Grab Car.

Cara nak daftar jadi pemandu UBER mudah sahaja! Ikut langkah-langkah yang saya berikan di bawah

#1. Klik Link ini

#2. Isi Maklumat yang diperlukan seperti dalam gambar di bawah
Isi Semua Maklumat Yang Diperlukan. Sumber : Klik Di Sini

Contoh Pengisian Maklumat Daftar Pemandu Uber. Kemudian tekan button Submit

#3. Dalam Lampirkan seterusnya anda perlu lampirkan Dokumen-dokumen yang diperlukan untuk melayakkan anda menjadi Pemandu UBER.

Senarai Dokumen-dokumen yang diperlukan untuk melayakkan anda menjadi Pemandu UBER

Cuma 3 sahaja salinan dokumen yang diperlukan iaitu: 

1) Salinan IC (Tekan pada Button Upload)

2) Salinan Lesen Memandu (Tekan pada Button Upload)

Contoh Lesen Memandu yang saya snap guna Kamera Handphone dan hantar

3) Salinan Insurans Kenderaan anda (Tekan pada Button Upload)

Contoh Insurans Kenderaan yang saya snap guna Kamera Handphone dan hantar

Mudah sahaja! 

Tapi jangan lupa... anda perlu pastikan Kenderaan anda dikeluarkan pada tahun 2008 atau lebih terkini.

Selepas itu, anda hanya perlu menunggu pengesahan daripada pihak Uber yang akan dihantar melalui email dan SMS. Sekiranya tiada sebarang masalah, pengesahan akan diterima dalam tempoh tak sampai satu hari 


Pengesahan daripada pihak Uber yang saya terima melalui email

Alhamdulillah... Sekarang anda dah berjaya menjadi seorang Pemandu UBER... Selepas ni bolehlah anda buat side income bersama UBER.. 

Apa yang menariknya jadi pemandu UBER ni?

Ada beberapa ganjaran yang disediakan oleh pihak syarikat terhadap pemadu UBER...

Ganjaran Pertama, Upah yang diterima berdasarkan Job yang telah anda lakukan:

 
Contoh Pendapatan Mingguan dan Pendapatan Harian hasil upah membawa penumpang


Contoh Hasil Pendapatan tahubnan hasil upah membawa penumpang

Jadi, lebih banyak anda bawa penumpang lagi banyak pendapatan yang bakal anda perolehi.

Contoh pendapatan yang saya tunjukkan ni biasa-biasa sahaja. Kalau yang luar biasa, ada pemandu Uber yang berjaya mendapat Income RM1,500.00 seminggu. Malah, ada yang lebih daripada itu. Yang penting kena rajin dan sabar.

Ganjaran kedua, Peluang Memenangi Baucher Percutian:

Contohnya macam dalam email yang saya pernah saya dapat...

Peluang memenangi Baucher Percutian di Hotel 5 Bintang.

Peluang memenangi Baucher Percutian di Hotel 5 Bintang.... Dengan syarat melengkapkan sekurang-kurangnya satu trip perjalanan dalam tempoh yang ditetapkan.

Tawaran macam ni biasanya akan ada sekurang-kurangnya setahun sekali. Tapi oklah kan.. Sekurang-sekurangnya menunjukkan Pihak UBER begitu menghargai pemandu-pemandunya.. Sebab tu ramai yang sayang dengan UBER..

<KLIK DI SINI> untuk mendaftar jadi pemandu UBER.. Dah daftar nanti Whatsapp saya di nombor 01138221589 



2. Jemput Kawan Daftar Jadi Pemandu Uber dan dapat Komisyen

Sekiranya anda malas nak jadi pemandu Uber, sebenarnya anda masih berpeluang untuk buat duit bersama UBER.

Caranya ialah dengan menjemput orang Daftar jadi pemandu Uber dan UBER akan membayar komisyen kepada anda.

Ini bukan cerita main-main yer... Ini cerita betul-betul..

Ada orang yang dah berjaya hasilkan pendapatan RM 5 angka sebulan melalui cara ini..
Bekas pemandu UBER berjaya jana pendapatan RM 5 angka sebulan
Bekas pemandu UBER berjaya jana pendapatan RM 5 angka sebulan
Sumber : RahsiaUber.com

Tentu ada yang tertanya-tanya.. Bagaimana bekas pemandu UBER menjana pendapatan RM 5 angka sebulan? 

Tapi, setelah membaca maklumat-maklumat yang dikongsikan oleh tuan Nik Razman Nik Daud menerusi laman web beliau rahsiauber.com, barulah saya faham Bagaimana beliau melakukannya?

Pendapatan beliau sebagai seorang pemandu UBER tidaklah sebanyak itu..

TETAPI....

Pendapatan beliau sebagai Bekas Pemandu UBER yang jadi banyak macam tu...

Anda berasa hairan dan musykil dengan kenyataan di atas?

Untuk menjawab kemusykilan anda... Saya belanja anda 3 gambar di bawah.


Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 1
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 1
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 2
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 2

Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 3
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 3

Saya kongsikan gambar contoh komisyen yang diperolehi daripada 3 orang Driver UBER. Katakanlah ketiga-tiga komisyen tersebut diperolehi dalam bulan yang sama.. Berapakah jumlah pendapatan tuan Nik Razman Nik Daud daripada tiga orang Driver Uber tersebut? 

Jawapannya:

Driver Uber 1       - RM250  (25 trip perjalanan)
Driver Uber 2       - RM300  (30 trip perjalanan)
Driver Uber 3       - RM300  (30 trip perjalanan)
--------------------------------
                             RM850
--------------------------------

Itu baru komisyen yang dihasilkan oleh 3 orang Pemandu UBER untuk 30 dan 25 trip perjalanan sahaja... Dalam masa sebulan takkanlah 3 orang Driver Uber ni hanya berjaya buat 30 Trip Perjalanan sahaja... Tentu lebih daripada itu..

Bagaimana kalau tuan Nik Razman Nik Daud berjaya mendaftarkan 100 orang pemandu UBER, dan secara purata setiap pemandu UBER tersebut berjaya buat 60 trip perjalanan dalam sebulan (Anggaran sehari 2 trip).

Jadi tak mustahil tuan Nik Razman Nik Daud boleh menjana pendapatan sebanyak RM60 ribu sebulan bersama UBER... Dengan bantuan driver-driver UBER yang berdaftar di bawah beliau. Ini contoh bukti pendapatan Nik Razman Nik Daud melalui UBER.

Sumber : RahsiaUber.com


Refferel uber : Sebaik sahaja anda menjadi Uber Partner, anda boleh menggunakan aplikasi UberDost untuk menjemput rakan anda memandu bersama Uber.Selepas mereka memandu 30 kali, anda akan menerima komisyen sebanyak RM250 hingga RM300.

Tawaran terkini dari UBER:


Tawaran-tawaran terkini yang dihantar oleh UBER melalui SMS


Sekarang ni UBER dah bagi tawaran dengan lebih Baik lagi..

Tawaran pada bulan Julai 2017 yang lalu, UBER bagi komisyen RM600 sekiranya kita berjaya menjemput kawan daftar menjadi Pemandu Uber, dengan syarat kawan kita berjaya melengkapkan 20 perjalanan. Walaubagaimanapun, tawaran tersebut sah sehingga 31 Julai 2017. Maaf Tawaran tersebut telah pun tamat.

Walaubagaimanapun, jangan risau.. Tawaran pada bulan Ogos 2017 masih ada lagi. Masih juga tawaran yang sama iaitu, UBER bagi komisyen RM600 sekiranya kita berjaya menjemput kawan daftar menjadi Pemandu Uber, dengan syarat kawan kita berjaya melengkapkan 20 perjalanan. Tawaran ini sah sehingga 21 Ogos 2017. 

Jadi, ini merupakan peluang terbaik kepada anda untuk menarik lebih ramai ramai rakyat Malaysia menjadi Driver UBER. Cuba anda bayangkan sekiranya anda boleh dapat bayaran sebanyak RM600 melalui seorang pemandu UBER yang anda rekemenkan. Dapat 10 orang pemandu UBER untuk bulan ni pun dah rasa bersyukur sangat-sangat..

3. Jual Ebook Rahsia Uber dan dapat Komisyen

Tapi... Kalau anda malas jugak lagi..

Nak daftar jadi pemandu UBER pun malas. 

Nak Promote orang suruh daftar jadi pemandu UBER pun malas..

Dua kali malas...

Saya rekemenkan kepada anda supaya jadi ejen affiliate RahsiaUber.com .Jual Ebook Rahsia Uber dan dapat komisyen 40% melalui hasil jualan anda.


Tapi sebelum tu anda kena daftar jadi ejen affiliate melalui link yang saya tunjukkan di atas

Langkah demi langkah untuk daftar jadi ejen affiliate dan seterusnya cara untuk mempromosikan link affiliate ada saya terangkan dalam ebook Belajar Buat Blog

Alhamdulillah... Sehingga kini saya telah pun berjaya menerima beberapa komisyen melalui hasil jualan ebook RahsiaUber.com

Berikut merupakan contoh komisyen-komisyen yang telah saya terima:

Komisyen rahsiauber.com bertarikh 14 Oktober 2016 (Hari Jumaat)
Komisyen rahsiauber.com bertarikh 21 Oktober 2016 (Hari Jumaat)


Sedar tak sedar dah 12 kali komesyen yang telah saya terima melalui hasil jualan ebook Rahsia Uber... Syukur Alhamdulillah..
Hasil jualan ebook RahsiaUber.com

Siapa teringin nak dapat rezeki macam ni pada setiap hari Jumaat, saya syorkan anda mengunjungi laman web rahsiauber.com.


Dalam laman web tersebut ada menerangan cara macamana nak dapat duit melalui Rahsia UBER.. Good Luck!

Ok.. Setakat ini sahaja perkongsian saya tentang 3 Cara Buat Duit Melalui UBER.

Sekarang saya dah kongsikan cara-caranya... Terpulang kepada anda sama ada untuk mengambil peluang ini ataupun tidak...

Tapi, saya percaya dalam 100 orang yang membaca artikel ini, pasti sekurang-kurangnya akan ada seorang yang akan mengambil tindakan untuk memilih salah satu daripada cara di atas.. Ataupun lakukan ketiga-tiganya sekali...

Dan saya sangat-sangat berharap, supaya orang yang bertuah itu adalah anda... 

Semoga info yang saya kongsikan ini dapat memberi manfaat kepada anda.. In Shaa Allah..

15 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ya..apa beza antara uber dengan grab? macam same je

      Padam
  2. wah ini salah satu cara untuk jana pendapatan sampingan..

    BalasPadam
  3. Rajin dan sabar adalah keyword paling penting yang terpakai dalam semua pekerjaan termasuk UBER. Ebook belajar buat blog perlu dimiliki oleh sesiapa saja yang ingin memulakan bisnes dan mempromosikannya secara online.

    BalasPadam
  4. pemandu uber pon dah kaya raya sekarang..

    BalasPadam
  5. wahhh..baru tahu ni..pasni boleh try

    BalasPadam
  6. Pemandu uber sekarang masyuk. hehehhe

    BalasPadam
  7. uber kalau kena gaya leh dapat no dua hehe..eh leh dapat menantu hehe

    BalasPadam
  8. masyukk.. cuma bila tengok facebook , akhbar, berita tuh.. tengok ada benda yang negatif, kita jadi takut pulak.. tapi yang penting kita buat kerana Allah, ibadah. Insyallah Allah akan permudahkan..

    BalasPadam
  9. wah...memandu uber pun boleh dapat income lagi masyukk ya..betul..yang penting rajin..

    BalasPadam
  10. kalau ebook tu memang masyuk la

    BalasPadam
  11. ada nggak ya afiliasi seperti ini di Indonesia

    BalasPadam
  12. Fokus jual buku tentang Uber pun best juga :)

    BalasPadam
  13. rasanya lihat blog ini dan blog ikhwanfahmi jadi pingin ikut affiliasi juga

    BalasPadam
  14. Kalau pandai adwords run je iklan adwords, direct link terus ke refferal page. Kaching! hehe

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra