Isnin, 23 Mei 2016

Bagaimana bekas Pemandu UBER ini berjaya menjana pendapatan lumayan melalui KERETA milik orang lain.

with 20 comments
Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Terlebih dahulu saya nak tanya... Pernahkah anda mendengar Apa itu UBER?

Saya percaya tentu ada yang baru pertama kali mengetahui tentang kewujudan UBER.. Terutamanya bagi mereka yang tinggal jauh dari kawasan bandar seperti saya.

Baiklah... Bagi sesiapa yang baru pertama kali mengetahui tentang UBER... Sebenarnya UBER ni sama macam perkhidmatan TEKSI.. Ambil penumpang dan hantar penumpang ke destinasi yang ingin dituju..

Cuma Servis UBER dipermudahkan dengan bantuan teknologi... Yang mana Pemandu UBER (Sesiapa sahaja pemilik kenderaan yang mendaftar sebagai Pemandu UBER) boleh berhubung dengan penumpang melalui satu aplikasi. 

Sumber : Klik Di Sini


Di bawah menunjukkan gambar Aplikasi UBER yang boleh dimuat turun secara percuma menerusi Telefon Pintar anda. 

UBER Apps
UBER Apps

INSTALL UBER ke dalam telefon pintar anda

Gambar di bawah pula menunjukkan Contoh penggunaan Aplikasi UBER.

Contoh penggunan Aplikasi UBER
Contoh penggunan Aplikasi UBER

Melalui aplikasi UBER, secara tidak langsung dapat memudahkan penumpang untuk menghubungi pemandu UBER yang berhampiran di tempat mereka berada. Dalam masa yang sama juga, dapat memudahkan pemandu UBER untuk mendapatkan penumpang. Win-Win Situation untuk pemandu UBER dan penumpang. 

Begitulah sedikit gambaran yang dapat saya berikan tentang aplikasi UBER. 

Contoh kelebihan aplikasi UBER, sekiranya anda merupakan seorang penumpang yang ingin mendapatkan perkhidmatan pengangkutan Awam untuk bergerak dari satu destinasi ke destinasi yang lain...

1. Anda perlu setkan lokasi di mana anda berada sekarang.

Set Lokasi Anda

2. Tentukan lokasi yang ingin anda kunjungi dan minta perkhidmatan pemandu UBER.

request Pemandu UBER

3. Semak anggaran Tambang dan ciri-ciri pemandu UBER.

Anda boleh menyemak kadar harga tambang yang akan dikenakan kepada anda. Selain itu, anda juga boleh mengetahui ciri-ciri Pemandu UBER yang anda inginkan (Seperti jenis kereta dan Rating yang diperolehi daripada penumpang-penumpang  yang pernah menggunakan perkhidmatan beliau). Semuanya ada dinyatakan dalam aplikasi UBER.




4. Contoh Anggaran tambang perjalanan dengan perkhidmatan UBER


Sumber : Klik Di Sini

Harga tambang UBER jadi lebih murah sekiranya kita berada di kawasan yang ada ramai pemandu UBER seperti Bangsar, One Utama dan KLCC.. Sekiranya di kawasan tempat anda berada tu tak ada ramai pemandu UBER, harga tambang akan jadi lebih mahal disebabkan kita tidak mempunyai banyak pilihan.

5. Pemandu UBER biasanya mesra Pelanggan

Perkhidmatan UBER lebih telus berbanding perkhidmatan teksi. Ini kerana Setiap penumpang akan memberi penilaian kepada pemandu UBER melalui aplikasi UBER, setiap kali selepas perkhidmatan disempurnakan. Sebagai pemandu UBER, biasanya mereka akan memberi layanan yang memuaskan dan ramah dengan penumpang, supaya mereka boleh mendapat rating yang baik daripada setiap penumpang yang menggunakan perkhidmatan mereka.  Sekiranya mereka mendapat rating yang teruk, mungkin akan menghadapi masalah untuk mendapatkan penumpang yang seterusnya. 

Maklumbalas daripada penumpang yang menggunakan perkhidmatan pemandu UBER.

6. Penumpang berpeluang naik kereta mewah

Ini merupakan satu berita Baik! Penumpang berhak memilih kereta apa yang ingin mereka naiki. Walaubagaimanapun, pilihan adalah terhad bagi kawasan-kawasan yang tidak mempunyai ramai pemandu UBER.. :(    

7. Peluang Pekerjaan kepada rakyat Malaysia.

Sesiapa sahaja boleh menjadi pemandu UBER, terutamanya kepada mereka yang ingin memiliki sumber pendapatan kedua. Walaubagaimanapun, terdapat syarat-syarat mudah yang dikenakan untuk menjadi seorang pemandu UBER.

Sumber : Klik Di Sini


Ok... Saya rasa cukup setakat itu sahaja penerangan yang dapat saya berikan tentang aplikasi UBER dan peranannya dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada Pemandu dan Penumpang. Win-Win Situation.

Bagaimana Bekas Pemandu UBER ini berjaya menjana pendapatan lumayan melalui KERETA milik orang lain.

Disebabkan perkidmatan UBER bergantung 100% dengan Aplikasi Telefon Pintar. Jadi, ada seorang bekas pemandu UBER berjaya menjana pendapatan RM60K sebulan dengan memanipulasi UBER. 

Dulu beliau pernah menjadi pemandu UBER... Tapi setelah beliau berjaya menemui RAHSIA INI, dan berjaya menghasilkan pendapatan lumayan melalui teknik ini... Akhirnya beliau sudah tidak lagi menjadi pemandu UBER.... Tapi, pendapatan beliau jauh lebih lumayan daripada pemandu Uber.



Berikut merupakan bukti pendapatan beliau setelah berjaya memanipulasi UBER.


Sumber : Klik Di Sini

Tentu ramai yang tak percayakan? Termasuk juga saya..

Setahu saya hanya Hackers sahaja (Penggodam) yang boleh buat kerja gila macam ni...

Mungkinkah beliau seorang Hackers atau penggodam?

Nak tahu lebih lanjut, boleh Baca Di Sini

Sumber : Klik Di Sini

Semua rahsia bekas Pemandu UBER ini ada ditulis dalam ebook ini. Kalau berminat nak tahu, silalah baca.

P/S: Boleh share info ini kepada rakan-rakan, adik beradik atau saudara mara anda yang sedang mencari kerja. Semoga bermanfaat.

20 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ye lah kan? Bekas Pemandu Uber ni siap boleh buat pelaburan lagi dengan teknik memanipulasi Uber..

      Padam
  2. Balasan
    1. Ya betul... Zaman sekarang ni kena pelbagaikan Side Income, supaya boleh survive dalam zaman yang serba serbinya mahal..

      Padam
  3. siapa yang nampak peluang tu..memang beruntung

    BalasPadam
  4. Menarik sungguh dengan perkhidmatan UBER ni. Boleh jana pendapatan mewah kalau kena gaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yurp... Sebab tu kalau perasan dalam akhbar baru-baru ni ada pemandu teksi yang marah dengan pemandu UBER.. Sebab pendapatan pemandu teksi jadi menurun dengan adanya perkhidmatan UBER di Malaysia..

      Padam
  5. uih hebat tanpa perlu memandu boleh jana pendapatan...

    BalasPadam
  6. Dah banyak kali guna UBER terutama kat luar negara bila nak pergi airport. Lagi murah dari teksi :)

    BalasPadam
  7. Misteri betul cara beliau buat duit dengan UBER ni ye :D

    BalasPadam
  8. Dah 2 kali naik Uber memang best. Duit just transfer je tak yah cash

    BalasPadam
  9. Peluang tambah income ada dimana-mana
    kena bijak mencari peluang. Uber salah satunya :)

    BalasPadam
  10. Huhu.. nampak gayanya nak kena teruskan juga ni.. terhenti separuh jalan sekarang... tersekat dek malas..haha

    BalasPadam
  11. macam best je kalau tahu caranya, sapa yang manfaat kan peluang memang akan berjaya. Apapun semua itu perlukan usaha dan juga kerja keras.

    BalasPadam
  12. memang kreatif

    cuma... diharap isu keselamatan terpelihara

    BalasPadam
  13. pernah gunakan perkhidmatan grab car...kecewa jugak mulanya sebab tak menepati janji ...tapi tak apalah..mungkin bukan rezeki ...terpaksa cari teksi ganti sebab kena jugak ketempat yg dituju

    BalasPadam
  14. Bagi berminat nak jadi uber partner boleh klik URL saya ni.
    I make great money driving with Uber and I think you'd love it too. Get details: https://partners.uber.com/i/2g22v5yk8

    BalasPadam
  15. Di mana ada kemahuan disitu ada jalan. Insyaallah rezeki tetap ada untuk orang yang berusaha. Bawa uber ni senang networking

    BalasPadam
  16. senang2 boleh sign up disini https://partners.uber.com/i/1h9b8fcque

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra