Rabu, 16 November 2016

Bagaimana bekas pemandu UBER boleh menjana pendapatan RM 5 angka sebulan?

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Susulan daripada pembentangan Bajet 2017 saya pernah menulis satu artikel bertajuk Bajet 2017 : Kerajaan menggalakkan golongan B40 menjadi pemandu Uber

Sekiranya anda terlepas membaca artikel tersebut, anda boleh membacanya di sini -> <KLIK DI SINI>

Yurp... Manfaatkanlah UBER dengan sebaiknya... Boleh contohi kejayaan Nik Razman Nik Daud yang telah berjaya menjana pendapatan secara konsisten 5 angka sebulan bersama UBER.

Bekas pemandu UBER berjaya jana pendapatan RM 5 angka sebulan
Bekas pemandu UBER berjaya jana pendapatan RM 5 angka sebulan

Tentu ada yang tertanya-tanya.. Bagaimana bekas pemandu UBER menjana pendapatan RM 5 angka sebulan? 

Bagaimana bekas pemandu UBER Boleh menjana pendapatan RM 5 angka sebulan? 


Sebelum ini saya juga mempunyai soalan yang sama seperti anda.. Tentu rasa mustahil kan, bila ada orang boleh jana pendapatan 5 angka sebulan dengan menjadi pemandu UBER.. 

Sumber : Klik Di Sini

Tapi, setelah membaca maklumat-maklumat yang dikongsikan oleh tuan Nik Razman Nik Daud menerusi laman web beliau rahsiauber.com, barulah saya faham Bagaimana beliau melakukannya?

Pendapatan beliau sebagai seorang pemandu UBER tidaklah sebanyak itu..

TETAPI....

Pendapatan beliau sebagai Bekas Pemandu UBER yang jadi banyak macam tu...

Anda berasa hairan dan musykil dengan kenyataan di atas?

Untuk menjawab kemusykilan anda... Saya belanja anda 3 gambar di bawah.


Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 1
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 1
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 2
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 2

Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 3
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 3

Saya kongsikan gambar contoh komisyen yang diperolehi daripada 3 orang Driver UBER. Katakanlah ketiga-tiga komisyen tersebut diperolehi dalam bulan yang sama.. Berapakah jumlah pendapatan tuan Nik Razman Nik Daud daripada tiga orang Driver Uber tersebut? 

Jawapannya:

Driver Uber 1       - RM250  (25 trip perjalanan)
Driver Uber 2       - RM300  (30 trip perjalanan)
Driver Uber 3       - RM300  (30 trip perjalanan)
--------------------------------
                             RM850
--------------------------------

Itu baru komisyen yang dihasilkan oleh 3 orang Pemandu UBER untuk 30 dan 25 trip perjalanan sahaja... Dalam masa sebulan takkanlah 3 orang Driver Uber ni hanya berjaya buat 30 Trip Perjalanan sahaja... Tentu lebih daripada itu..

Bagaimana kalau tuan Nik Razman Nik Daud berjaya mendaftarkan 100 orang pemandu UBER, dan secara purata setiap pemandu UBER tersebut berjaya buat 60 trip perjalanan dalam sebulan (Anggaran sehari 2 trip).


Jawapannya:

Driver Uber 1       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 2       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 3       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 4       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 5       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 6       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 7       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 8       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 9       - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 10     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 11     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 12     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 13     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 14     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 15     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 16     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 17     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 18     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 19     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 20     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 21     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 22     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 23     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 24     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 25     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 26     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 27     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 28     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 29     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 30     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 31     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 32     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 33     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 34     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 35     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 36     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 37     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 38     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 39     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 40     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 41     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 42     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 43     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 44     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 45     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 46     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 47     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 48     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 49     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 50     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 51     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 52     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 53     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 54     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 55     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 56     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 57     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 58     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 59     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 60     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 61     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 62     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 63     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 64     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 65     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 66     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 67     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 68     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 69     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 70     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 71     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 72     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 73     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 74     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 75     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 76     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 77     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 78     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 79     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 80     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 81     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 82     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 83     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 84     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 85     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 86     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 87     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 88     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 89     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 90     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 91     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 92     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 93     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 94     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 95     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 96     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 97     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 98     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 99     - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
Driver Uber 100   - RM300 X 2  =  RM600  (60 trip perjalanan sebulan)
----------------------------------------------------------------------------
                                                  RM60,000  sebulan
---------------------------------------------------------------------------


Jadi tak mustahilan tuan Nik Razman Nik Daud boleh menjana pendapatan sebanyak RM60 ribu sebulan bersama UBER... Dengan bantuan driver-driver UBER yang berdaftar di bawah beliau..


Refferel uber : Sebaik sahaja anda menjadi Uber Partner, anda boleh menggunakan aplikasi UberDost untuk menjemput rakan anda memandu bersama Uber.Selepas mereka memandu 30 kali, anda akan menerima komisyen sebanyak RM250 hingga RM300.


Apabila pihak kerajaan menggalakkan golongan B40 menjadi pemandu dalam Uber Bajet 2017, pastinya ia merupakan berita gembira untuk mereka yang ingin memanfaatkan peluang ini dengan sebaiknya... Tentu lepas ni lebih ramai rakyat Malaysia yang berminat nak menjadi Driver UBER sebab ada inisiatif disediakan oleh pihak kerajaan kepada golongan ini.



Jadi, inilah peluang anda untuk menarik lebih ramai ramai rakyat Malaysia menjadi Driver UBER.

Bagaimana Saya nak promote peluang pekerjaan sebagai pemandu UBER ni kepada Rakyat Malaysia? 

Ok... Pertama sekali anda perlu tahu serba sedikit tentang Rahsia UBER...
Macamana nak tahu tentang Rahsia UBER? 
Saya syorkan anda layari laman web ini -> rahsiauber.com

Kemudian... Langkah kedua, anda perlu tahu sedikit ilmu pemasaran. Dekat sini saya bagi 3 contoh strategi pemasaran yang boleh anda praktikkan untuk menarik lebih ramai rakyat Malaysia menjadi Driver UBER.

1. Strategi Pemasaran melalui Facebook [PALING HOT]

Anda boleh tengok contoh-contoh iklan promosi jadi driver UBER melalui facebook 


Contoh Iklan 1 : Pemandu UBER di Facebook

Contoh Iklan 1 : Pemandu UBER di Facebook

Contoh Iklan 1 : Pemandu UBER di Facebook

Sekiranya anda berminat untuk mengiklankan peluang kerja Part Time sebagai pemandu Uber menerusi Facebook, saya syorkan anda dapatkan maklumat lanjut di laman web ini -> LikeMethod.com

Potensi pengiklanan anda untuk sampai kepada lebih 20 juta rakyat Malaysia yang aktif menggunakan facebook. 

2. Strategi Pemasaran melalui Enjin Carian GOOGLE

Strategi kedua juga tak kurang hebatnya. Ramai orang mencari maklumat menerusi enjin carian google. 


Selepas pihak kerajaan menggalakkan golongan B40 menjadi pemandu dalam Uber Bajet 2017, tentu ramai rakyat Malaysia yang berminat untuk mencari maklumat tersebut menerusi enjin carian google..

Semasa mereka mencari maklumat tersebut, mereka terjumpa iklan anda.... contohnya adalah seperti dalam gambar di bawah
Iklan UBER yang muncul sewaktu pengguna mencari maklumat di enjin carian Google
Contoh Iklan UBER yang muncul sewaktu pengguna mencari maklumat di enjin carian Google

Alangkah bertuahnya... Kalau iklan anda berada di situ.. ;)

Macamana nak letakkan iklan UBER anda seperti dalam gambar di atas? Saya syorkan, anda lawati laman web ini -> terbitebook.my/seniadwords



3. Strategi Pemasaran melalui Instagram

Setakat ni saya belum pernah lagi terjumpa ada orang iklankan peluang kerja Part Time sebagai Driver UBER menerusi laman web Instagram..

Sumber : Klik Di Sini


Tapi, dengan tahap populariti Instagram sekarang ni.... Tak mustahi akan ada orang yang buat iklan UBER di sana..

Anda mahu mencuba jadi orang yang Pertama?

Boleh cuba teknik ini -> IGKaboom.com


Setakat ini sahaja perkongsian saya pada kali ini.. Cukuplah 3 teknik yang boleh membantu anda untuk mempromosikan peluang untuk buat kerja past time sebagai seorang Pemandu UBER..

Semoga sedikit info yang saya kongsikan ini dapat memberi manfaat kepada anda khususnya dan seluruh rakyat Malaysia khususnya.... terima kasih kerana sudi membaca... 

Info Berkaitan:

7 ulasan:

  1. Fuh macam tu yer.. kiranya dia ada multi level gak ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uber tidak menyediakan program multi level..
      .
      Tetapi ada menyediakan refferel uber..
      Sebaik sahaja anda menjadi Uber Partner, anda boleh menggunakan aplikasi UberDost untuk menjemput rakan anda memandu bersama Uber.
      Selepas mereka memandu 30 kali, anda akan menerima komisyen sebanyak RM250 hingga RM300

      Padam
  2. budak opis pun ada buat uber untuk cari pendapatan lebih.

    BalasPadam
  3. wah lumayan juga pendapatannya tu..

    BalasPadam
  4. hebat! rajin! penyabat! bercita cita tinggi!

    salut orang yang boleh dapat income macam ni dengan uber.

    harap dia tak leka, dan berperangai mcm pemandu teksi sudah la

    BalasPadam
  5. Kadang2 tertanya-tanya jugak, income dari UberDost ni berterusan terima ke hehe

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra