Isnin, 9 Januari 2017

Mudahnya buat cover ebook... Boleh siap dalam masa 10 minit sahaja!

with 9 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Suatu masa dahulu saya pernah rasa tertekan nak buat cover ebook sendiri...
Dah penah cuba buat guna Adobe Photoshop... Tapi hasilnya tidak memuaskan...
Sebab kena design sendiri start dari zero... Saya pula memang tak ada skill asas seorang designer... Huhuhu....

Mudahnya buat cover ebook... Boleh siap dalam masa 10 minit sahaja!

Tapi kali ni... Dengan sukacitanya nak maklumkan Saya dapat buat design cover ebook dalam masa 10 minit sahaja... hehehe.. ;) 




Percubaan... 4 Cover ebook yang dapat saya design dalam masa 10 minit sahaja... ;)

Bukan satu cover ebook... Tapi saya dapat siapkan 4 cover ebook dalam masa 10 minit sahaja...

Satu percubaan yang cukup baik... Dan saya sangat berpuas hati dengan percubaan tersebut...

Ialah.. Cuba bayangkan... Selama ni saya hadapi masalah nak buat cover ebook... Bertahun saya hadapi masalah tersebut... Tapi kini, saya dah berjaya buat 4 cover ebook dalam masa 10 minit...

Bukankah ianya sangat menjimatkan masa saya... ;)

Dan yang menariknya lagi... Bukan setakat boleh design cover ebook sahaja... Malah ada 8 tool grafik yang boleh dihasilkan menerusi software ini iaitu:
  • Video Graphic
  • Info Graphics
  • Youtube Graphics
  • Sales pages Editors
  • Header/Banner Editor
  • FB Fanpage editor
  • Ebook Editor
  • Offline Graphics

8 Power Tool Grafik untuk Newbie
Sumber : KLIK DI SINI

Ya.. Sangat mudah nak hasilkan 8 grafik di atas... Dengan bantuan Software Grafik yang ada disediakan di laman web SoftwareGrafik.com 

Templete telah disediakan... Tugas anda hanya perlu Drag & Drop... Kemudian Edit sikit-sikit mana yang patut...

Sumber : KLIK DI SINI

Sebelum ni tak pernah termimpi pun saya boleh hasilkan design-design gempak macam ni... Tapi bila dah tengok sendiri video yang dikongsikan di laman web SoftwareGrafik.com ... In Shaa Allah tak mustahil sesiapa pun boleh hasilkan design-design seperti berikut:




Sumber : KLIK DI SINI

Sekiranya berminat nak tahu dengan lebih lanjut tentang Sofware Grafik yang sangat best ni... Saya syorkan anda tonton sendiri video-video yang disediakan di laman web SoftwareGrafik.com

Pasti anda juga tak sabar nak menyiapkan design anda yang pertama..

P/S : Jangan terlalu excited nak siapkan design-design yang memukau, sampai tak nak buat kerja lain sudahlah... hehehe... ;)

Info Berkaitan:



9 ulasan:

  1. wow terbaik! nampak professional. sebagai pembeli pun akan rasa convinced dengan design yang ada

    BalasPadam
  2. belum pernah ada pengalaman buat cover ebook

    BalasPadam
  3. wow cantik design nya walaupun simple..

    BalasPadam
  4. Dasyat software ni, menarik boleh try ni kalau nak tulis ebook.

    BalasPadam
  5. Nampak cantik design tu. Kemas pun kemas.

    BalasPadam
  6. cantik, nampak profesional dan hasilnya terbaik, teringin nak belajar

    BalasPadam
  7. Walaupun agak simple tapi ianya sangat menarik.. Terus rasa nak buat ebook pula.. :D

    BalasPadam
  8. Saya ada banyak action script CS Photoshop untuk buat ecover .. ingat nanti nak berikan percuma je pada mereka yang nak ..

    Nantilah nak warkan kat blog .. sibuk skrang dok buat backlinking .. hahaha ..

    Dah baca ni tak? Komen nanti - Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

    BalasPadam
  9. Hehe.. dah tak ada sebab kenapa tak leh hasilkan cover sendiri... Dengan software ni, yang tak pandai design pun boleh buat..Terbaik....

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra