Jumaat, 2 Disember 2016

Panduan Buat Duit dalam US Dollar Dengan YouTube AdSense

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Nilai USD sekarang ni dah semakin jauh meninggalkan ringgit...

Sewaktu saya menulis artikel ini, pertukaran nilai Ringgit Malaysia berbanding USD adalah 1 dollar US bersamaan RM4.48

Atau dengan kata lain... Setiap dollar US yang di bawa ke Malaysia bernilai 4.448 kali ganda... 

Besar tu... 

Katakan kita ada duit sebanyak USD1,000... Apabila ditukar kepada duit Malaysia kita sudah mempunyai RM4,448.... Hmmm... Banyak tu...

Sebab tu sekarang ni dah semakin ramai rakyat Malaysia belajar buat duit dalam Dollar USD...

Tahukah Anda sekarang ni dah ramai rakyat Malaysia Buat Duit dalam US Dollar Dengan YouTube AdSense??

Sebenarnya sudah ramai anak-anak Malaysia kita yang dah berjaya buat duit dalam US Dollar melalui saluran YouTube... dan pada kali ini saya ingin berkongsi dengan anda tentang Buat Duit Dengan YouTube Adsense.

Baru-baru ini, salah seorang anak Malaysia kita, Masfira telah berkongsikan tentang ilmu buat duit dengan YouTube Adsense ini. 

Masfira mendedahkan bagaimana dia boleh menjana USD100++ hingga USD2000++ setiap bulan, hanya dengan bekerja tidak lebih dari satu minggu untuk pendapatan tetap setiap hari selama bertahun-tahun.

Sumber : Klik Di Sini

Jangan terkejut, dia hanya menggunakan 10 buah video sahaja, dalam satu channel YouTube! Dia kata budak sekolah pun boleh buat! Hebat bukan?

Jika 1 channel, 10 video boleh jana RM300++ setiap bulan, bayangkan jika ada banyak channel, banyak video... Rasanya RM5000 sebulan pun tak mustahil. 

Jujur saya kata, seronok juga jika kita boleh buat duit dengan YouTube Adsense ini. Jika sudah siap satu channel sempurna, boleh biarkan. Tinggal tunggu duit masuk dalam akaun sahaja.

Lagi-lagi kita dibayar dalam USD. Jika tukar ke duit Malaysia, 1 dollar sudah RM4.448 Wah... Masyuk juga tu. Boleh jimat untuk bayar cukai GST. 

Tentu anda berminat nak tahu Bagaimana Masfira buat duit dengan YouTube Adsense bukan?


Mudah sahaja. Dia sekadar download video dari YouTube, lepas tu upload semula video tersebut ke dalam YouTube channel miliknya.

Kemudiannya dia promosikan video tersebut untuk dapatkan penonton yang ramai. Bagi setiap klik unik yang dia dapat pada iklan di video tersebut, dia dapat komisen, dalam Yen!

Jangan terkejut kenapa dalam Yen. Sebab akaun milik Masfira dibuat di Jepun. 

Bagi kita kat Malaysia, kita akan dibayar USD. Itu yang menarik tu. Sebab nilai USD jauh lebih tinggi lagi.

Jika anda selalu download-download video dari internet, rasanya buat duit dengan YouTube Adsense ini memang sesuai sangat-sangat untuk anda

Tips yang dikongsikan oleh Masfira ...

Satu tips paling hebat bagi yang tak pandai pilih tags atau keywords untuk bersaing di YouTube.
  • Buka video YouTube sama topik dengan kita.
  • Pada ruangan kosong di tepi, klik mouse belah kanan. Pilih V1ew page source
  • Tekan Ctrl F, taipkan perkataan "keywords"
  • Nanti semua keywords yang digunakan oleh pesaing kita itu akan didedahkan. Kita sekadar tiru sahaja. 

Ingin mendapatkan lebih banyak Tips daripada Masfira?

Saya syorkan anda membaca ebook hasil tulisan beliau..

Berikut merupakan Isi Kandungan Ebook Panduan Buat Duit Dengan YouTube AdSense:

1. Download dan Upload
Tak payah buat video sendiri. Ada disertakan software untuk yang masih nak ubah byte video atau sekadar nak software keywords.
Dapatkan Video dengan cara yang halal. Jadi tak payah nak curi video yang melanggar copyrights.

2. SEO YouTube
Headline, tags, descriptions, keywords, annotation dan sebagainya. Dalam ebook tersebut ada diterangkan teknik rare yang tak ramai guna untuk kuasai tags, suggested video bagi trafik. Sebab tu boleh tewaskan youtubers luar negara, sebab ramai tak kuasai seo youtube ni.

3. Ranking
Ini merujuk kepada 24 hours pertama selepas upload video. Teknik ranking ada dua iaitu sudden rise dalam views dan juga interactions. Seperti mana FB, Twitter penting dalam blog, bagi YouTube pula ialah komen. Ada dijelaskan dalam bahagian terakhir ebook.

4. Software
Dalam pakej pembelian ebook ada disertakan software untuk keywords dan untuk ubah video dan tags video. software ubah video ni biasanya digunakan oleh mereka yg suka ambil video popular sekadar nak kejar trafik (video lagu, filem dan sebagainya). Software ni mudah sahaja untuk digunakan.

5. BONUS. 
Kedua-dua bonus tu berkesan dan boleh dilakukan. Yang share artikel,establish sejak 2006, sistem PayPerLead dan yg RM10 itu adalah buku step by step memulakan perniagaan dengan modal RM0.

Berminat Nak tahu dengan lebih lanjut tentang cara Musfira Buat Duit dalam Dengan YouTube AdSense?

Saya syorkan anda layari laman web ini

Semoga bermanfaat..

Info Berkaitan:

7 ulasan:

  1. peluang dah ada depan mata, nak atau tak nak je

    BalasPadam
  2. AdSense sangat menggiurkan apabila kita memilikinya... wah.. dapat uang dari adsense sudah berapa doolar mas ??? share dnk. hh

    BalasPadam
  3. Menarik ni, produk baru ke ni? Macam tak pernah tengok la pulak sebelum ni

    BalasPadam
  4. bestnya..kena bertindak dr sekarang ni..

    BalasPadam
  5. kalau betul caranya memang boleh buat duit dengan Youtube ni. Tapi kene ada ilmu jgak la bukannya membuta tuli..hehe..setakat ni saya dapat sen-sen je dari Youtube ni hehe

    BalasPadam
  6. mantap bang informasinya, insya alloh akan coba saya amalkan supaya cepat kaya hihihi.

    BalasPadam
  7. mudah sebenarnya nak cari side income..kena rajin dan usaha... ini salah satu peluangnya

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra