Ahad, 20 November 2016

Cara Daftar Jadi Pemandu UBER

with 15 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Baru-baru ini saya ada share tentang peluang buat kerja Part Time sebagai pemandu UBER. 

Cara Daftar Jadi Pemandu UBER
Cara Daftar Jadi Pemandu UBER

Ada tak sesiapa yg berminat nak jadi driver UBER?  🚙🚗🚕🚘🚖

terutamanya bagi yg selalu travel berulang-alik ke tempat kerja?

Dapat tampung duit minyak dengan ambil penumpang masa balik dari kerja.. 💰⚖🎉🎉

PENDAFTARAN ADALAH PERCUMA..

Sekiranya berminat boleh daftar secara online dgn mengisi
1. no. Phone
2. Nama penuh
3. No. Plat kenderaan..

Di link ini

Syarat nak jadi driver UBER kena ada kenderaan yg didaftarkan pada tahun 2008 atau lebih terkini..
📲📲

Susulan daripada status di atas yang saya share melalui group Whatssaap.. Ada yang bertanya kepada saya tentang Bagaimana Cara nak daftar Jadi Pemandu Uber?

Jadi, untuk menjawab persoalan demi persoalan rakan-rakan yang bertanya... eloklah saya menulis langkah demi langkah tersebut supaya dapat membantu sesiapa sahaja yang memerlukan info ini.

Langkah Demi langkah Cara Daftar Jadi Pemandu UBER

#1. Klik Link ini

#2. Isi Maklumat yang diperlukan seperti dalam gambar di bawah
Isi Semua Maklumat Yang Diperlukan. Sumber : Klik Di Sini

Contoh Pengisian Maklumat Daftar Pemandu Uber. Kemudian tekan button Submit

#3. Dalam Lampirkan seterusnya anda perlu lampirkan Dokumen-dokumen yang diperlukan untuk melayakkan anda menjadi Pemandu UBER.

Senarai Dokumen-dokumen yang diperlukan untuk melayakkan anda menjadi Pemandu UBER

Cuma 3 sahaja salinan dokumen yang diperlukan iaitu: 

1) Salinan IC (Tekan pada Button Upload)

2) Salinan Lesen Memandu (Tekan pada Button Upload)

Contoh Lesen Memandu yang saya snap guna Kamera Handphone dan hantar

3) Salinan Insurans Kenderaan anda (Tekan pada Button Upload)

Contoh Insurans Kenderaan yang saya snap guna Kamera Handphone dan hantar

Mudah sahaja! 

Tapi jangan lupa... anda perlu pastikan Kenderaan anda dikeluarkan pada tahun 2008 atau lebih terkini.

Selepas itu, anda hanya perlu menunggu pengesahan daripada pihak Uber yang akan dihantar melalui email dan SMS. Sekiranya tiada sebarang masalah, pengesahan akan diterima dalam tempoh tak sampai satu hari 


Pengesahan daripada pihak Uber yang saya terima melalui email

Alhamdulillah... Sekarang saya dah berjaya menjadi seorang Pemandu UBER... Selepas ni bolehlah saya buat side income bersama UBER.. 


Diharap anda pun dapat mengikut jejak langkah saya... untuk menyahut seruan kerajaan menjadi seorang Driver Uber sebagai salah satu cara untuk menambahkan sumber pendapatan.

Apa yang menariknya jadi pemandu UBER ni?

Ada beberapa ganjaran yang disediakan oleh pihak syarikat terhadap pemadu UBER...

Contohnya macam dalam email yang saya dapat baru-baru ni...

Peluang memenangi Baucher Percutian di Hotel 5 Bintang.

Peluang memenangi Baucher Percutian di Hotel 5 Bintang.... Dengan syarat melengkapkan sekurang-kurangnya satu trip perjalanan dalam tempoh 5 Disember hingga 1 Januari 2016..

<KLIK DI SINI> untuk mendaftar jadi pemandu UBER.. Dah daftar nanti Whatsapp saya di nombor 01138221589 

Info Berkaitan:

15 ulasan:

  1. Bagus jadi driver uber ni. Boleh cari duit lebih. Dan juga kurangkan kos travel. Sebab boleh kongsi kan?

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. saya dalam bab driving agak lemah sedikit

    BalasPadam
  4. Bagus jadi pemandu uber nie.. boleh tambah pendapatan di kala ekonomi yang semakin meruncing sekarang nie

    BalasPadam
  5. bagus juga camni, boleh juga dapat duit tepi

    BalasPadam
  6. kalau ada kereta, boleh buat uber

    BalasPadam
  7. suami saya pun dh daftar tapi setakat ni belum ada income lagi sebab sibuk dengan kerja hakikinya ;)

    BalasPadam
  8. Lengkap sekali tutorialnya. Terimakasih sudah sharing.

    BalasPadam
  9. Saya pun dah daftar jadi pemandu Uber. :D

    Daftar sesaja la tapi sebab nak tengok macam mana sistem Uber ni berfungsi

    BalasPadam
  10. jadi pemandu uber cocok juga disaat ekonomi yang tidak stabil seperti sekarang ...

    BalasPadam
  11. ternyata tidak susah untuk mendaftar menjadi pemandu uber .. boleh lah dicoba ni

    BalasPadam
  12. wah aku mau donk coba jadi pemandu uber, siapa tau cocok nih

    BalasPadam
  13. boleh try ni..sambil2 boleh kenal ramai orang kan hehe

    BalasPadam
  14. Assalamualaykum. Nuar .. kalu guna van boleh ke :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..
      Boleh cuba apply..
      Syaratnya kenderaan tahun 2008 dan lebih baru..
      Lps tu boleh bawa 4 hingga 8 penumpang..

      Padam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra