Isnin, 19 Disember 2016

Rujukan untuk Calon peperiksaan MUET Sesi March 2017

with 1 comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sekarang ni ramai student Politeknik dan Universiti sedang sibuk mencari info tentang Rujukan Peperiksaan MUET 2017.

Ada yang membuat carian tentang keyword: 
  • "Exam MUET 2017"
  • "Peperiksaan MUET 2017"
  • "Tips Exam MUET 2017"
  • "Panduan Exam MUET 2017"
  • Rujukan Exam MUET 2017
  • Panduan Peperiksaan MUET 2017
  • "Contoh Soalan Exam MUET 2017", 
  • Pass Year Question MUET
  • Soalan Bocor MUET 2017 
  • dan sebagainya

Ada bermacam-macam keyword tentang MUET yang sedang dicari oleh calon-calon Exam MUET 2017.


Baguslah tu... Masing-masing sedang membuat persediaan untuk lulus dalam exam ini... Saya harap anda juga merupakan salah seorang daripadanya...

Untuk makluman anda... Bilangan calon yang menduduki exam MUET pada setiap sesi memang ramai... 

Berikut merupakan Statistik calon yang menduduki exam MUET dari tahun 2010 hingga tahun 2015..
  • Jul 2010 - 85, 464 ribu calon
  • Nov 2010 - 98, 662 ribu calon
  • Jul 2011 - 85, 044 ribu calon
  • Nov 2011 - 93, 869 ribu calon
  • Mac 2012 - 34, 196 ribu calon
  • Jul 2012 - 60, 551 ribu calon
  • Nov 2012 - 75, 589 ribu calon
  • Mac 2013 - 40, 378 ribu calon
  • Jul 2013 - 70, 058 ribu calon
  • Nov 2013 - 72, 063 ribu calon
  • Mac 2014 - 38, 299 ribu calon
  • Jul 2014 - 64, 701 ribu calon
  • Nov 2014 - 79, 457 ribu calon
  • Mac 2015 - 48, 708 ribu calon
  • Jul 2015 - 60, 077 ribu calon
  • Nov 2015 - 79, 616 ribu calon

Nota : Sumber RAHSIA yang boleh dipercayai >>> KLIK Di SINI <<< 

Dan seperti kebiasannya... Ada peperiksaan... Ada yang lulus dan ada yang gagal..

Calon yang lulus saya ucapkan tahniah... Sepatutnya semua calon layak lulus dalam peperiksaan MUET...

Tapi ada juga yang gagal dalam peperiksaan tersebut.... Nak tahu sebab apa mereka gagal?


5 Sebab Utama Ramai Calon GAGAL Mendapat Keputusan Cemerlang
  • 90% calon peperiksaan MUET tidak bersedia atau sambil lewa menghadapi peperiksaan kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum menghadapinya
  • Kekurangan pengetahuan dan pendedahan tentang teknik dan strategi menghadapi peperiksaan MUET salah satu sebab mengapa graduan universiti atau kolej gagal dalam peperiksaan
  • Tidak bersedia dari segi komunikasi atau pertuturan adalah penyebab utama calon peperiksaan hilang idea semasa bercakap di depan panel pemeriksa
  • Penampilan diri yang salah semasa ujian kertas Speaking juga penyebab calon gagal lulus peperiksaan MUET
  • Over confident salah satu faktor utama kegagalan calon yang telah menghadiri peperiksaan MUET

Ya... Itulah sebabnya mereka gagal dalam peperiksaan MUET..

Dalam mana-mana peperiksaan pun.. membuat persediaan sebelum menghadapi peperiksaan memang penting... Sangat penting!!.. 

Kalau tak buat persediaan... Macamana nak lulus? Betul tak?

"Encik Saya bukan tak nak buat persediaan.... Tapi tak tahu nak baca buku Apa?"
- Calon Exam MUET-

Sebenarnya ada beberapa rujukan tentang EXAM MUET yang boleh anda perolehi secara ONLINE..

Contohnya... Anda boleh tengok rujukan yang disediakan dalam 2 laman web berikut:


Siapa kata tak ada rujukan?

Rujukan ada... Tapi tak bolehlah mengharap rujukan tu datang di depan mata... Kenalah rajin mencari...

Mana ada perigi yang datang mencari timba? Betul tak?
Kenalah timba yang datang mencari perigi..

Baiklah... Saya share salah satu isi kandungan daripada 2 rujukan Exam MUET yang saya kongsikan di atas... 

Isi Kandungan panduan “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET”

Secara keseluruhannya, panduan “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” ini adalah pembongkaran bagaimana calon boleh memperolehi BAND tertinggi dalam peperiksaan MUE

Pembaca akan dibimbing secara langkah-demi-langkah, A to Z semuanya bagaimana strategi untuk lulus dan dalam masa yang sama calon mendapat BAND tertingi dalam ujian itu nanti

Bermula daripada apakah sebenarnya ujian MUET itu, penyediaan Peta Minda, pembongkaran 4 jenis kertas ujian MUET, jadual format baru dan lama, jadual analisa ujian MUET hinggalah kepada contoh soalan yang bakal dikemukakan.

Ebook panduan ini di bahagikan kepada 4 Bab besar dan dipecahkan lagi kepada subtopik - subtopik kecil yang bermanfaat untuk pembaca.

Rangka Ebook panduan ini di susun kemas. Ia merupakan pakej panduan lengkap yang bakal membantu calon untuk memperolehi Band tertinggi dalam ujian MUET

Terdapat bonus tambahan yang turut disediakan dalam Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET, iaitu:
  • Koleksi Kertas Soalan Listening
  • Koleksi Kertas Soalan Speaking
  • Koleksi Kertas Soalan Reading
  • Koleksi Kertas Soalan Writing
  • Basic English Grammar
  • Check Your Vocabulary for Academic English
  • 3 Video MUET Speaking Test
  • 21 Audios CD Listening practice
  • Case Study Listening Gerila Approach
  • Case Study Speaking Gerila Approach
  • Case Study Reading Gerila Approach
  • Case Study Writing Gerila Approach

Sumber : Klik Di Sini

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, tentang Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET, saya syorkan anda klik link di bawah:
http://www.rahsialulusmuet.com

Atau sekiranya masih perlukan rujukan tambahan.. Saya syorkan anda klik juga link di bawah:

Semoga melalui perkongsian ini dapat membantu calon-calon Exam MUET sesi March 2017 dapat lulus dengan cemerlang... Good Luck!!


Info Berkaitan:




1 ulasan:

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra