Jumaat, 3 Julai 2015

Membeli secara online TANPA perlu menggunakan duit sendiri. Rahsia yang semua orang patut tahu!

with 13 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sekarang ni keadaan ekonomi semakin tak menentu.. Walau di mana jua kita berada, orang Malaysia sibuk memperkatan tentang masalah ekonomi..

Dalam dua tiga hari ni, orang sibuk memperkatakan tantang kenaikan harga Minyak.. Tapi dah lali dah dengan berita ni, sebab sentiasa berulang setiap kali harga minyak naik.

Sebelum tu, orang sibuk bercerita tentang kebangkrapan yang sedang dialami di negara Greece.. Diharapkan kejadian seumpama ini tidak akan berlaku di negara kita.. Sama-samalah kita berdoa yer... Semoga doa kita dimakbulkan sempena keberkatan Bulan Ramadhan yang mulia ini...

Dua tiga minggu lepas pula, dekat Surat Khabar ada menerbitkan Berita Orang tak Bayar Hutang Pinjaman PTPTN.. Siap terpampang di muka depan akhbar lagi.. 

Itu belum lagi masuk cerita BR1M, 1MDB, GST dan sebagainya.. Hampir kebanyakan cerita yang berlegar di sekeliling kita sekarang ni, semuanya berkaitan dengan masalah ekonomi... Jadi, mulai dari sekarang.. kita perlu sentiasa bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang bakal kita hadapi pada masa akan datang.. Diharap kita bijak merancang perbelanjaan, terutamanya dekat nak raya ni... memang banyak sangat nak pakai duit..

Kena jimat berbelanja... Kena beli mana yang perlu sahaja.. Jangan terlalu ikutkan hawa nafsu ketika pergi Window Shopping.. Kena menjadi seorang pembeli yang bijak!

Kalau sebelum ini anda rajin membeli secara Online... Kali ni cuba ubah sedikit tabiat anda...  Daripada membeli secara online dengan menggunakan duit sendiri, kali ni cuba membeli secara Online tanpa perlu menggunakan duit sendiri..

Tapi boleh ke jadi macam tu?
Kalau bukan guna duit sendiri, nak beli guna duit siapa?



Membeli secara online TANPA perlu menggunakan duit sendiri? Rahsia yang perlu semua orang tahu!




Oklah... Kali ni saya nak share pengalaman saya, Membeli secara online TANPA perlu menggunakan duit sendiri.. 

Ini cerita betul, bukan rekaan ye... Takkanlah saya nak mereka cerita pada bulan Ramadhan ni.. Betul tak?

Baiklah... Ceritanya macam ni..

Sebelum masuk bulan Ramadhan hari tu, saya ada terpandang satu set ebook yang sangat menarik perhatian saya... Set Ebook tersebut bertajuk 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah (Edisi ke 7).


Sumber : Klik Di Sini

Bila saya tengok ebook ini, saya teringat kepada sebuah buku fizikal yang telah saya miliki pada bulan Ramadhan tahun lepas berjudul "Mudahnya Menjemput Rezeki"... 

Rasanya ramai orang yang dah baca buku ni... dan dalam masa yang sama telah mempraktikkan tip-tip murah rezeki yang dikongsikan oleh penulisnya iaitu Tuan Fathuri Salehuddin..  

Sumber : Klik Di Sini

Kalau anda nak tahu, jualan buku ini sangat memberangsangkan.. Buku yang saya miliki pada Bulan Ramadhan 2013, merupakan cetakan yang ke 13.. 
  • Cetakan Pertama 2012
  • Cetakan Kedua 2012
  • Cetakan Ketiga 2012
  • Cetakan Keempat 2012
  • Cetakan Kelima 2013
  • Cetakan Keenam 2013
  • Cetakan Ketujuh 2013
  • Cetakan Kelapan 2013
  • Cetakan Kesembilan 2013
  • Cetakan Kesepuluh 2013
  • Cetakan Kesebelas 2013
  • cetakan seterusnya????


Saya tak pasti buku-buku "Mudahnya Menjemput Rezeki" yang ada dekat kedai buku sekarang ni dah cetakan yang ke berapa? Tapi Yang pasti masih berada dalam Top 10 MPH Book Sellers dalam tempoh 12-18 Jun 2015.. 

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki masih berada dalam Top 10 MPH Book Sellers 12-18 Jun 2015

Jualan buku ini masih begitu laris... masih mampu bersaing dengan Novel DIAgnosis 1 dan DIAgnosis 2 hasil tulisan Dr Anwar Fazal, Dr Fatin Liyana dan Doktor-doktor lain yang tengah femes tu.. ;) 

Jadi, nampak.. Walaupun buku ni dah begitu lama berada di pasaran, tetapi masih mampu bersaing dengan buku-buku baru yang tengah HOT lagi...

Ok.. Berbalik semula kepada cerita asal kita...

Disebabkan saya pernah membaca buku "Mudahnya Menjemput Rezeki", dan saya tahu impak buku ini dalam kehidupan seharian kita... Maka, keinginan untuk memiliki ebook 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah semakin menebal.. 

Terlalu teringin sangat nak mengetahui isi kandungannya, sehingga begitu ramai orang yang berminat untuk mendapatkannya..

Tapi... Nak beli, boleh tahan juga harganya.. RM157.. Mahal tak?

Sumber : Klik Di Sini

Raya ni nak pakai duit... Macam tak mampu jer nak beli ebook ni...

Tapi, disebabkan teringin juga nak beli... Saya pun cuba usahakan cara lain untuk mendapatkannya.. 

Lebih-lebih lagi semasa berada di bulan Ramadhan ni... Masa ni tengah ghairah untuk melaksanakan amal Ibadah... Memang cantik sangat, kalau boleh dapatkan ebook tu waktu ni..
..
..
..
[Sedang berfikir, bagaimana nak mendapatkannya]
..
.. 
[Sedang berfikir, bagaimana nak mendapatkannya]
..
..

Cantik...

Dah nampak dah jalannya...

Dekat bawah laman web Formularezeki.com, ada diletakkan link pendaftaran affiliate, yang menawarkan komisyen Affiliate sebanyak 50% untuk setiap jualan yang terhasil..

Tanpa membuang masa lagi, saya pun daftarlah Affiliate di laman web Formularezeki.com .. 

Masa tu, harapan saya satu jer... Saya nak dapatkan sekurang-kurangnya 2 jualan, supaya saya boleh mendapatkan ebook 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah ini secara PERCUMA..
..
..
[Tempoh masa yang diambil untuk mempromosikan link affiliate]
..
..
..
..
[Tempoh masa yang diambil untuk mempromosikan link affiliate]
..
..


Hasilnya..

Syukur Alhamdulillah.. Saya berjaya menghasilkan 3 jualan, dengan jumlah komisyen sebanyak RM235.50..

Sumber Rezeki : Klik Di Sini

Dah lebih daripada cukup untuk saya mendapatkan ebook 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah secara PERCUMA. Baki duit yang selebihnya bolehlah saya simpan atau digunakan untuk keperluan lain.. 

Jadi, inilah rahsia saya selama ini, Membeli secara online TANPA perlu menggunakan duit sendiri.. Dengan cara menjadi ejen affiliate kepada produk yang ingin kita beli, dan mempromosikan produk tersebut... Kemudian, hasil komisyen yang kita perolehi dapat digunakan untuk membeli produk tersebut, tanpa perlu kita menggunakan duit sendiri..


Jom Tonton Video Cara Nak Belajar Affiliate -->> KLIK DI SINI

OK tak macam tu? 

Secara  tak langsung, dapat meringankan perbelanjaan kita.. Lagi-lagi dekat nak raya ni...


Bro Anuar, Takder ke laman web yang menawarkan program affiliate untuk membeli baju raya?


Of Courselah ada.. Lazada.com.my , Groupon dan Zalora juga ada menawarkan program Affiliate.. 

Contohnya, macam sorang kawan saya ni... baru-baru ni dia berjaya dapat Komisyen sebanyak RM1,392.36 dari laman web Lazada.com.my .  


Sumber : Klik Di Sini


Memang seronoklah kawan saya ni... Murah betul rezeki beliau.. Dengan komisyen sebanyak itu, boleh lepas beli baju raya untuk satu keluarga.. 

Hmmm... Macam menarik jer..


Bro anuar, Boleh tak Bagi senarai Laman Web yang ada menawarkan program Affiliate?

Rasanya dah beberapa kali dah saya kongsikan senarai laman web yang ada menawarkan program Affiliate... Mungkin ada diantara anda yang tertinggal membaca entri-entri saya sebelum ini... Takper, saya boleh kongsikannya sekali lagi..


Berikut merupakan contoh laman web yang ada menyediakan Program Affiliate untuk Produk Fizikal :
  1. Lazada.com.my
  2. Promudah.my
  3. Buku Fizikal English Itu Mudah - Belajar Grammar English Dalam Bahasa Malaysia
  4. faststart.my
  5. Tudungsicomel.com
  6. Tajwidamanhatiku.com
  7. eQurban.com
  8. Momentumsaham.com
  9. i-sina.net
Berikut pula merupakan beberapa contoh laman web yang ada menyediakan program Affiliate untuk produk Digital: 
  1. Teknikincomesebenar.com
  2. TipHartanah.com
  3. RahsiaKlikJer.com
  4. Aztetic.my
  5. Puim.org.my
  6. BuatDuitOnline.net
  7. Agoda.com
  8. 3 Cara Tingkatkan Jualan Semasa Musim Perayaan
  9. ImportdariChina.com
  10. VirtualNiaga.com
  11. MesinJualanInternet.com
  12. RahsiaMenambatSuami.net
  13. RahsiaTaoBao.com
  14. BisnesBurger.com
  15. RahsiaPenulis.com
  16. TipsKereta.com
  17. bs2ms.com
  18. RahsiaEmas.com
  19. SistemSaham.com
  20. RahsiaUnitTrust.com
  21. RahsiaRumahLelong.com
  22. PanduanMuet.com
  23. DekorasiBajet.com
  24. BakarLemakPantas.com
  25. Advertorial.my
  26. NetKL.com
  27. SuperSaham.com
  28. FastStart.my
  29. FormulaRezeki.com
  30. QuranSaintifik.com
  31. LubukBisnesTudung.com
  32. ResumeKerja.com
  33. Kerja-Kerajaan.com
  34. MesinWang.com
  35. Emelmatik.com
  36. TeknikSeoMerahJambu.com
  37. TerbitEbook.my
  38. RahsiaKuihRaya.com
  39. MasterDropShip30hari.com
  40. SenaraiPembekal.my
  41. PanduanHajiUmrah.com
  42. BisnesAir.com
  43. ResepiRotiCanai.com
  44. RahsiaBun.com
  45. KekCheese.com
  46. RahsiaPutu.com
  47. BuatCupCake.com
  48. JobDirumah.net
  49. Pelaburanemas.com
  50. FBAffiliateincome.com
  51. Buatduitblog.com
  52. SifuRumahLelong.com
  53. Sistemmenjemputrezeki.com
  54. Bengkelfacebook.com
  55. Mudahhamil.com
  56. Panduancinta.com
  57. Videobuatblog.com
  58. Lubukdesign.my
  59. Bengkeldropship.com
  60. Panduanbajukurung.com
  61. Kursusaffiliate.com
  62. Shoppingcart.my
  63. Insta-Dominasi.com
  64. dan Lain-lain.. 
Terlalu banyak bilangan program Affiliate yang boleh anda sertai untuk membolehkan anda Membeli secara online TANPA perlu menggunakan duit sendiri..

Cuma tinggal tindakan daripada anda sahaja... Kalau setakat anda baca entri ini berulang-ulang kali, tapi anda tak buat sebarang tindakan selepas itu.. memang Rugi.. Rugi yang teramat sangat..

Ok... Saya kongsikan sebahagian komisyen affiliate yang berjaya saya perolehi dalam tempoh masa terdekat ini... Dengan tujuan untuk menaikkan semangat anda.. ;) 


Sebahagian komisyen affiliate yang berjaya saya perolehi dalam tempoh masa terdekat ini

Good Luck!

Sekiranya anda perlukan bantuan... Sekali lagi saya syorkan anda menonton Video Cara Nak Belajar Affiliate -->> KLIK DI SINI

P/S : Sampai bila kita nak harapkan bantuan kerajaan? Betul tak? Inilah masanya untuk kita berubah dengan menggunakan kreativiti yang kita ada..

13 ulasan:

  1. Bila dibuat senaraian panjang macam ni, nampaknya banyak betul peluang nak buat duit, kalaulah setiap satu produk ni menyumbangkan sekurang-kurangnya satu sales... fuh,,,

    BalasPadam
  2. tahniah.

    banyak juga tu beb.

    BalasPadam
  3. terbaik bro! semoga dengan perkongsian ni, rezeki bro bertambah murah

    BalasPadam
  4. wah hebat ilmu ni bagi yang newbie macam saya. Boleh juling mata shopping kalau tak guna duit sendiri...

    BalasPadam
  5. Menarik juga kalau rajin nak berbisnes melalui online... banyak juga produk yang boleh kita promosikan..

    BalasPadam
  6. Hehe..terbaiklah..memang tak perlu guna duit sendiri..bijak idea ni..haha..nak kena cuba buatkan juga ni..

    BalasPadam
  7. Banyak list yang bro kongsikan disini.. Anyway terima kasih bro...

    BalasPadam
  8. Bagus join affiliates ni yg penting kena rajin promote tu saja..

    BalasPadam
  9. Tahniah! tak sangka boleh dapat PERCUMA kan..dengan affiliate saja tu

    BalasPadam
  10. memang best join affiliate..kalau kena dengan permintaan meletup sales! insyaAllah.

    BalasPadam
  11. siap belajar affiliate
    http://pengencangpayudaraterampuh.blogspot.com
    http://fiforlifsolusipencernaan.blogspot.com

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra