Sabtu, 18 Mei 2019

Syukur Alhamdulillah.... Dapat Bonus Tambahan sempena Hari Raya Aidilfitri 2019

with 3 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Syukur Alhamdulillah... Dengan izin Allah S.W.T dapat sedikit rezeki tambahan untuk keperluan menyambut hari Raya Aidilfitri nanti.. 


Bonus Tambahan sempena Hari Raya Aidilfitri 2019


Bonus Pertama

Rezeki pertama melalui Bantuan Khas Kewangan Bersempena Hari Raya Aidilfitri 2019.yang bernilai RM450 untuk semua penjawat awam dari gred 56 ke bawah dan RM225 untuk yang dah bersara.

Alhamdulillah, ada juga pemberian Bonus untuk kakitangan kerajaan sempena Hari Raya kali ni. Walaupun nilainya tidaklah banyak seperti yang pernah diterima beberapa tahun lepas, tetapi secara tidak langsung dapat juga menampung keperluan perbelanjaan semasa hari raya nanti. 

Maklumlah semasa nak sambut hari Raya Aidilfitri, segala-galanya memerlukan duit.

Nak beli baju raya..

Nak beli kuih raya..

Nak hulurkan duit kepada emak ayah

Nak bersedekah..

Nak sediakan juadah untuk tetamu yang hadir...

Nak buat open house...

Nak sediakan duit raya... Walaupun dalam sampul mungkin cuma mampu letak duit raya seringgit dua... Tapi kalau ada banyak sampul nak diisi dengan duit raya, mahu beratus ringgit juga nak sediakan duit raya.... 

Nak sediakan bajet isi minyak kereta.. Maklumlah masa raya ni peluang terbaik untuk pergi menziarahi sahabat handai, saudara mara, jiran tetangga... Nak bergerak ke sana ke sini, kena pakai duit untuk isi minyak kereta...

Dan lain-lain...

Rasa senak perut juga dibuatnya kalau tak ada sebarang rezeki tambahan, bila nak sambut hari raya...

Setakat nak bergantung kepada duit gaji bulanan memang tak cukup... Maklumlah perbelanjaan bulanan pun cukup-cukup makan sahaja... Mana cukup untuk bajet keperluan tambahan semasa raya nanti...


Bonus Kedua

Ok...Tadi cerita tentang Bonus Pertama..

Sekarang ni saya nak cerita tentang Bonus yang kedua, atau Bonus Tambahan yang saya dapat untuk kerpeluan hari raya kali ni..

Nak dijadikan cerita, ada satu cabaran Affiliate yang berlangsung selama 4 hari yang bermula pada 12 Mei 2019 (Ahad) dan berakhir pada 15 Mei 2019 (Rabu).

Dalam post kali ni saya tak nak ulas panjang lebar tetang affiliate. Sekiranya anda nak tahu dengan lebih lanjut tentang affiliate, anda boleh baca sendiri melalui dua link berikut:

Ok... Berbalik semula kepada Cabaran Affiliate tadi..

Dalam cabaran kali ni saya langsung tak menggunakan sebarang iklan bayar seperti:

Kali ni saya gunakan kos pemasaran 100% Percuma..

Saya hanya menggunakan Fanpage Rujukan Kerja Kerajaan dan laman web http://www.tipsexamspa.com


Sememangnya saya akui, tanpa mengeluarkan sebarang kos pengiklanan, jualan agak sendu. Leads yang masuk ke borang Opt in terlalu sedikit berbanding menggunakan medium pengiklanan berbayar seperti yang pernah saya lakukan dalam cabaran yang sama pada tahun 2016 dan 2014.


Masa tahun 2916 dan 2014 memang best. Leads yang dapat dikumpul agak banyak.. Dan melihat jualan yang diperolehi juga mampu membuatkan saya tersenyum hingga ke telinga... Tapi bila ditolak dengan kos pengiklanan yang telah dikeluarkan, tak banyak mana pun keuntungan yang saya dapat... Cuma beberapa ratus ringgit sahaja...

Hasil Cabaran Affiliate yang saya sertai pada tahun 2019 (Bonus Kedua)..

Berikut merupakan Carta Jualan selama 4 hari (12 - 15 Mei 2019) untuk cabaran affiliate yang telah saya sertai..

Carta Jualan Rujukan PTD 2019

Saya berjaya mendapat jualan sebanyak RM600 sahaja.. dan berada di tempat yang ke 18 dalam senarai carta..

Alhamdulillah... Walaupun nilai yang saya dapat tidaklah sebanyak mana berbanding pendahulu-pendahulu di tempat yang pertama (jumlah jualan RM105,110), kedua (jumlah jualan RM28,990), ketiga (jumlah jualan RM27,520), keempat (jumlah jualan RM217,600), kelima(jumlah jualan RM10,910)...... Hingga ke 17 (jumlah jualan RM680)...

Tapi... Saya gembira sebab secara tidak langsung Dapat Bonus Tambahan sempena Hari Raya Aidilfitri 2019 yang nilainya hampir sama dengan Bantuan Khas Kewangan Bersempena Hari Raya Aidilfitri 2019


Komisyen sebanyak 55% daripada harga jualan




Komisyen sebanyak 55% yang saya perolehi daripada hasil setiap jualan

Saya suka cabaran affiliate ini disebabkan komisyen sebanyak 55% yang saya dapat hasil daripada setiap jualan.

Sebagai contoh dalam gambar di atas, saya berjaya mendapatkan jualan sebanyan RM40. Jadi komisyen yang saya dapat melalui jualan tersebut ialah sebanyak RM22 (55%)..

Jumlah keseluruhan jualan saya ialah untuk cabaran affiliate kali ini ialah RM600... Jadi, komisyen yang akan saya perolehi ialah sebanyak RM330.00... Ini belum lagi termasuk bonus pencapaian yang disediakan oleh pihak penganjur dan komisyen-komisyen lain yang turut saya perolehi semasa menyertai cabaran ini...

Kalau dikirakan jumlah komisyen semua sekali melebihi RM400... Lebih kurang sama dengan nilai Bantuan Khas Kewangan Bersempena Hari Raya Aidilfitri 2019  


Sebab tu, saya sangat rekemenkan kepada semua orang terutamanya kenalan saya supaya belajar buat duit melalui affiliate...

Tak rugi pun kos yang terpaksa anda keluarkan terlebih dahulu untuk mendapatkan ilmu pemasaran affiliate...

Percayalah... Anda keluar modal sekali untuk mendapatkan ilmu tersebut.... Selepas itu, anda akan mendapat pulangan berkali-kali ganda.... Bukan sekali... Tapi berkali-kali... Sebab ada terlalu banyak program affiliate yang boleh anda sertai secara percuma...

Sebagai penutup, sekiranya anda teringin nak dapatkan bonus tambahan lagi, lagi, lagi... Dan lagi melalui affiliate seperti dalam contoh di atas...

Saya sangar rekemenkan kepada anda untuk mendapatkan salah satu Panduan Affiliate yang terdapat dalam link di bawah...



Serious!!! Anda takkan rugi belajar ilmu affiliate ni.... Kalau tak percaya cubalah... 


Info Berkaitan:

3 ulasan:

  1. 1st time datang sini, done follow blog. jemput ke blog saya juga nnti ya. terima kasih :)

    BalasPadam
  2. alhamdulillah rezeki tuan berganda-ganda..

    moga terus sukses dan berjaya hendaknya

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah. memang syok buat affiliate ni.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra