Khamis, 30 November 2017

Betul ke boleh buat duit dengan Affiliate?

with 21 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni saya nak kongsikan Satu lagi soalan cepu emas yang saya terima..
Betul ke boleh buat duit dengan Affiliate?
Susah juga nak jawab soalan ni sebenarnya...

Sebab masih ramai orang yang tak percaya dan tak tahu tentang cara nak buat duit dengan affiliate ni..

Komisyen Affiliate Click Bank dalam tempoh setahun USD$1,113,779.00
Sumber : Klik Di Sini


Bagi mereka yang tak tahu tak ada masalah... Mereka boleh belajar..

Tapi masalahnya... Kepada mereka yang tak percaya!!!... 
..
..
Dah beberapa kali cerita pun masih tak percaya lagi..

Kemudian bertanya lagi....
..
..
Cerita lagi... Tak percaya lagi...
..
..
Lepas sebulan... Tanya lagi..

Dah cerita lagi... Tak percaya lagi....
..
..
Fuhhh... Saya rasa dah malas nak cerita dah kepada golongan macam ini...

Kalau anda juga termasuk dalam golongan macaman ni... SILA TINGGALKAN BLOG SAYA!!

Bagi saya tak guna pun saya nak bercerita panjang lebar... Sebab saya yakin anda tetap takkan percaya...

TAPI...

Sekiranya anda sanggup berlapang dada nak belajar tentang cara buat duit dengan Affiliate... Sila Baca artikel ini sehingga habis..

.............................
..
..
Ok... Berbalik kepada soalan pertama tadi

Soalan : Betul ke boleh buat duit dengan Affiliate?

Jawapan : Betul. Nak bukti boleh tengok dalam gambar di bawah. Contoh bayaran komisyen affiliate terkini yang telah saya terima.

Bayaran komisyen affiliate yang saya terima pada 16/11/2017

Bayaran komisyen affiliate yang saya terima pada 29/11/2017


Soalan : Kena bayar ke nak daftar jadi ejen affiliate ni?

Jawapan : Tak kena bayar. Percuma sahaja.  Nak tahu langkah demi langkah tentang proses pendaftaran affiliate, dan cara nak promosi Affiliate dari A to Z, saya syorkan belajar Affiliate Method daripada tuan Rahman Basri

Boleh lihat hasil kejayaan student-student tuan Rahman Basri setelah mempraktikkan ilmu Affiliate Method yang beliau ajar.

Sebahagian testimoni Student-student tuan Rahman Basri 

Sumber : Klik Di Sini

Sumber : Klik Di Sini

 Sumber : Klik Di Sini

Soalan : Ramai ke orang yang dah berjaya buat duit dengan Affiliate ni?

Jawapan : Ramai!! Tersangat ramai. Ada yang berjaya mendapatkan komisyen sehingga 5 angka dalam tempoh beberapa hari sahaja. Malah ada yang berjaya dapat komisyen melebihi USD 1 Juta dalam tempoh setahun

Top Affiliate produk tempatan
Top Affiliate produk tempatan. Sumber : Klik Di Sini

Soalan : Kalau tengok pencapaian orang lain memang nampak macam best. Nuar dapat ke komisyen banyak macam tu?

Jawapan : Secara jujurnya saya akui, saya bukanlah tergolong dalam golongan ejen affiliate yang hebat seperti mereka. Komisyen yang saya dapat taklah sebanyak tu.. Sikit-sikit tu adalah... Tapi Alhamdulillah sentiasa dapat secara berterusan... Setakat ni belum pernahlah dalam sebulan langsung tak dapat apa-apa komisyen Affiliate... Kalau tak percaya, boleh tengok pemberitahun komisyen yang menerjah masuk ke dalam mailbox saya..

Pemberitahun komisyen affiliate yang masuk ke mailbox saya... Nampak.. Komisyen affiliate saya biasa-biasa sahaja

Soalan : Tahniah Anuar... Walaupun tak banyak.. Tetap dapat duit jugakkan... Macamana saya nak belajar tentang Affiliate ni? Boleh ke nuar tolong ajar saya?

Jawapan : Saya boleh ajar mana yang saya tahu. Tapi masalahnya, saya pun belum cukup bagus untuk mengajar orang tentang cara nak buat duit dengan affiliate ni.. Saya belum mempunyai result yang boleh melayakkan saya untuk mengajar orang lain..  Jadi, saya syorkan kalau nak belajar, baik berguru dengan 'sifu-sifu' yang betul-betul pakar dalam pemasaran affiliate ni.. Contohnya:

1) Tuan Rahman Basri - Pengasas Affiliate Method. 
Kerap kali mendominasi carta Top Affiliate dalam cabaran-cabaran affiliate tempatan. Aktif bermain affiliate sekitar tahun 2010. Sekarang beliau fokus untuk membantu student-student beliau untuk berjaya dalam affiliate. 
Berminat nak menuntut ilmu affiliate daripada beliau, saya syorkan layari laman web jualanpro.com
Melalui laman web tersebut, anda boleh sedut sebanyak mungkin ilmu pemasaran affiliate daripada beliau..
Sumber : Klik Di Sini

2) Raja Kamil - Pengasas Software FB Copywriting (Klik Di Sini)
Sangat dikenali oleh kebanyakan usahawan internet disebabkan beliau merupakan antara usahawan internet terawal di Malaysia. Mula berkecimpung dalam dunia pemasaran affiliate sejak tahun 2005 lagi. Seringkali mendominasi senarai Top 5 dalam hampir semua cabaran affiliate yang disertai. Sehingga kini masih aktif lagi bermain affiliate. Beliau sangat terkenal dengan gelaran pakar Copywriting, pakar Affiliate, dan lain-lain.
Berminat nak belajar ilmu copywriting daripada beliau, saya syorkan layari laman web RajaKamil.biz
Melalui laman web tersebut, anda boleh belajar cara paling simple nak buat Copywriting.

3) Oswald Justin - Pengasas Kejayaan Affiliate / Funnel Bisnes. 
Kerap kali mendominasi carta Top Affiliate tempatan. masih aktif bermain affiliate sehingga sekarang. Bekas chef yang berhenti kerja untuk bagi sepenuh komitmen dalam dunia pemasaran internet
Berminat nak menuntut ilmu affiliate daripada beliau, saya syorkan layari laman web kejayaanaffiliate.com
Melalui laman web tersebut, anda boleh sedut ilmu pemasaran affiliate dari A to Z daripada beliau..
Sumber : Klik Di Sini

4) Wazeen Azizan - Pakar Dropship E-Commerce
Kejayaan beliau dapat dilihat melalui kejayaan student-student beliau menghasilkan jualan yang memberangsangkan di dalam mahupun di luar negara.
Walaupun beliau lebih banyak membantu ejen-ejen dropship, tetapi ilmu dan strategi yang dikongsikan dapat juga digunapakai dalam pemasaran affiliate. Buktinya, ada seorang student beliau berjaya memperolehi komisyen affiliate melebihi USD$1 juta dalam tempoh setahun iaitu pada tahun 2016.
Berminat nak menuntut ilmu Dropship E-Commerce/affiliate daripada beliau, saya syorkan layari laman web https://shopievo.com
Cikgu yang sorang ni garang sikit daripada cikgu yang tiga orang lagi tu.. Siapa yang serius nak belajar sahaja, boleh klik dekat laman web di atas. Kalau rasa nak main-main, baik pilih guru pertama, kedua atau ketiga.. ;)
Komisyen Affiliate Click Bank dalam tempoh setahun USD$1,113,779.00
Sumber : Klik Di Sini

Jadi, sekarang ni macamana?

Percaya tak anda boleh buat duit melalui affiliate?

Ataupun anda masih ragu-ragu... Atau anda masih ada soalan lagi yang ingin bertanyakan kepada saya.. 

Kalau ada, boleh tanya diruangan komen... In Shaa Allah, saya akan cuba menjawabnya setakat mana yang termampu..

Nasihat saya.. Jangan tunggu lama baru nak bermula... kalau perlukan lebih banyak lagi contoh daripada saya, saya syorkan anda muat turun Ebook Belajar Buat Blog secara Percuma.

Dalam ebook tersebut, saya ada ajar langkah demi langkah bagaimana mempromosikan produk-produk affiliate melalui blog..

Semoga bermanfaat.. Salam kejayaan daripada saya..

Good Luck!! Jumpa lagi di lain waktu..

Info Berkaitan:

21 ulasan:

  1. pernah buat affiliate ni.... masyuk jugak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah... dan Tahniah.. In Shaa Allah, ada ilmu yang betul akan dapat juga pendapatan melalui affiliate ni..

      Padam
  2. momentum first nak dapat tu yang agak payah

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul... Momentum First yang agak payah tu... Bila dah tahu kekuatan dan kelemahan, In Shaa Allah lepas tu rezeki akan lebih mudah kita perolehi..

      Padam
  3. rupa-rupanya ilmu saya tidak cukup-cukup untuk pandai dalam bidang Affiliate.

    malunya saya dengan para newbie sekiranya blogger tua tidak mampu menjana duit dari affiliate guna blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takper Bro... Takder istilah Newbie atau senior... Kita sama-sama berusaha untuk hasilkan yang terbaik..

      Padam
  4. susah nak dapatkan first sales..tapi bila dah pecah tembelang ada sedikit kemanisan tuh..

    BalasPadam
  5. Memang terbukti affiliate seperti nyawa kepada IM di dunia selain adsense.

    BalasPadam
  6. bestnya bila nampak komisen masuk je. Dapatlah juga duit sampingan.

    BalasPadam
  7. Thanks for the info untuk topik affiliate ini. Affiliate ini macam satu bisnes mudah menjual produk orang lain hanya menggunakan link. Terbaik tuan...

    BalasPadam
  8. saya dah cuba dan adalah masuk sikit-sikit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah... Kena konsisten dan pergiatkan lagi usaha... In Shaa Allah, lepas ni boleh dapat hasil yang lebih lumayan..

      Padam
  9. Balasan
    1. Alhamdulillah.. Ada rezeki sikit-sikit... Tapi taklah sehebat bisnes Shaklee kak Raihanah..

      Padam
  10. Perkongsian yang menarik dan berguna. Kali pertama dengar nama Rahman Basri ni. Yang lain tu dah biasa dengar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rahman Basri ni antara Otai Affiliate pada tahun 2010... Kegemilangan beliau bermain Affiliate seangkatan dengan zaman Sifu FBAds Jamal, kalau tak silap saya...

      Padam
  11. seronok tengok kejayaan mereka semua..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. Semoga satu hari nanti kita juga mampu mengecapi kejayaan seperti mereka..

      Padam
  12. Great article, Thanks for your nice knowledge, the content is quiet attention-grabbing. i will be expecting your next post.

    BalasPadam
  13. Oswald Justin ni memang top juga dikalangan pemain affiliate.

    Tahniah buat tuan Anuar juga

    BalasPadam
  14. Lumayan betul affiliate ni!! Semoga terus sukses Anuar dalam affiliate!

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra