Khamis, 7 Disember 2017

Jadual Pembayaran Gaji UBER pada tahun 2018

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sebelum-sebelum ini saya kerap Update menerusi blog ini, tentang Jadual Pembayaran Gaji Kekitangan Kerajaan..

Dalam tak sedar sebenarnya dah 4 kali/tahun saya update info tentang Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Kerajaan bermula pada tahun 2012 hingga tahun 2016:

Jadi, saya rasa cukuplah setakat itu...


Untuk tahun 2017 ni saya rasa dah malas nak update tentang Jadual Pembayaran gaji tersebut... Cukuplah sudah tulis artikel yang sama berulang kali, walaupun ianya penting bagi saya... 

TAPI.. Banyak lagi info lain yang lebih menarik untuk saya update menerusi blog ini..

Lagipun tak semua orang suka, bila dapat tahu kakitangan kerajaan dapat gaji..
Bagi sesetengah orang, kakitangan swasta dapat gaji tak pernah pun didedahkan secara umum... Tapi, bila kakitangan kerajaan dapat gaji, semua orang tahu... Heboh satu Malaysia dibuatnya.. Tak ada privercy langsung..

Ok... Cukup sudah...
Focus to the point tentang tajuk kita pada kali ini iaitu Jadual Pembayaran Gaji UBER pada tahun 2018

Jadual Pembayaran Gaji UBER pada tahun 2018

Untuk makluman semua, gaji UBER di bayar pada setiap minggu... 

Jadi, kepada sesiapa yang teringin nak buat side Income atau kerja Part Time dengan bayaran gaji secara mingguan, eloklah jadi pemandu Uber..

Jadual Pembayaran Gaji UBER pada tahun 2018

Gaji Pemandu UBER akan mula dibayar pada hari Selasa petang.. Dan biasanya gaji UBER akan masuk pada hari Selasa malam atau selewatnya pada hari Rabu setiap minggu..

Jadi, pendapatan anda sebagai pemandu UBER akan dikira bermula pada hari Isnin hingga ke hari Ahad pada setiap minggu. Kemudian proses pengiraan untuk tujuan pembayaran gaji akan dilaksanakan pada hari Isnin.

Pendapatan sebagai pemandu UBER akan dikira bermula pada hari Isnin hingga ke hari Ahad pada setiap minggu.

Disebabkan itu, sebagai seorang pemandu UBER anda boleh menetapkan sasaran berapa gaji yang ingin anda perolehi pada minggu tersebut. 

Nak dapat gaji lebih, kena usaha lebih..

Terutamanya pada musim cuti sekolah ini. Sudah pasti ramai yang memerlukan perbelanjaan lebih untuk keperluan membeli baju sekolah, yuran sekolah, buku sekolah dan keperluan lain persekolahan anak-anak..

Jadi, inilah peluang terbaik untuk cari duit lebih bersama UBER..

Setakat ini, proses pembayaran gaji UBER memang Tip Top...

Tak ada masalah..

Banyak atau sedikit bergantung kepada hasil usaha kita..


Contoh Payment Statement UBER yang terkini..


#IKLAN#
Berminat Nak cari kerja part time di Kuala Lumpur, Selangor, Seremban, Pulau Pinang, Alor Setar, Langkawi, Johor Bahru, Kuching, Miri, Kota Kinabalu, Batu Pahat, Kuala Terengganu, Sandakan, Ipoh, Melaka, Kuantan?

Tak susah... Anda daftar sahaja jadi pemandu Uber... buat secara part time boleh dapat dalam RM500-RM700 seminggu..
..
Boleh ikut langkah demi langkah di bawah untuk mendaftar secara Percuma..


================================================
syarat-syarat untuk menyertai Uber
================================================

Untuk memandu dengan Uber, anda wajib memenuhi syarat-syarat berikut :

✔ Lelaki dan wanita
✔ Berumur 21 tahun ke atas
✔ Memiliki lesen kereta penuh (bukan P)
✔ Mempunyai kereta 4 atau 5 pintu
✔ Kereta dikeluarkan pada tahun 2008 ke atas
✔ Nama anda tertulis dalam insurans kenderaan
✔ Boleh guna SUV, MPV dan 4 x 4
✔ Boleh guna kereta famili/isteri/suami/abang/adik/kakak dengan syarat nama anda ada dalam polisi insurans

Ada soalan lain?
Sekiranya ada soalan lain, Boleh tanya di ruangan komen..

Boleh tag juga kawan-kawan anda..
Bantu kawan-kawan anda yang sedang mencari kerja secara part time


 
Info Berkaitan:


7 ulasan:

  1. zaman najib ini survival adalah penting. buat lah apa pekerjaan pun selagi tubuh masih sihat tuan.

    BalasPadam
  2. Masyok tu kalau mcm ni setiap minggu.. kalau malas habuk aje yg dapat..

    BalasPadam
  3. Salah satu keje part time yang lumayan.
    Yang penting usaha.
    Yang rajin akan mendapat ganjarannya

    BalasPadam
  4. lumayan bangat sih.. sini dah ada dekat kawasan pagoh dah ramai student budak u.. harap ada peluang untuk uber disini..

    BalasPadam
  5. Saya kalau ada masa pun nak buat UBER jugak, rugi kalau tak buat, satu peluang dan ruang yang sempoi dan jana pendapatan sampingan

    BalasPadam
  6. zaman sekarang ni memang jadi kemestian pula untuk buat kerja part time, siapa usaha lebih dia yang mwndpat hasilnya

    BalasPadam
  7. saya tak suka driving ..

    mencari jalan pun ingat-ingat lupa.

    mungkin ada kerja lain yang lebih baik dari pemandu Uber.

    yang pasti ada kenalan kata pemandu Uber boleh jana duit cash yang boleh tahan lumayan..

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra