Isnin, 4 September 2017

UBER nak bagi duit RM300 untuk setiap rakan yang anda perkenalkan.

with 13 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Ada berita baik untuk anda yang nak cari side income bersama UBER.
UBER nak bagi duit RM300 untuk setiap rakan yang anda perkenalkan.

Nak tahu lebih lanjut, boleh baca Terma & Syarat berikut:


Sumber : Uber.com

Terma & Syarat:

  • Pemandu mesti mendaftar sebelum 29 Oktober 2017 
  • Pemandu mesti melengkapkan 10 perjalanan 
  • Rakan kumpulan pemandu tidak boleh menjemput pemandu mereka 
  • Promosi boleh ditamatkan sekiranya berlaku penyalahgunaan 
  • Tertakluk kepada terma dan syarat lain

Tapi sebelum tu... Macamana nak suruh rakan anda mendaftar jadi pemandu UBER?

Cara Nak Daftar Jadi Pemandu Uber 

Cara nak daftar jadi pemandu UBER mudah sahaja! Ikut langkah-langkah yang saya berikan di bawah

#1. Klik Link ini -> Uber.com

#2. Isi Maklumat yang diperlukan seperti dalam gambar di bawah
Isi Semua Maklumat Yang Diperlukan. Sumber : Klik Di Sini

Contoh Pengisian Maklumat Daftar Pemandu Uber. Kemudian tekan button Submit

#3. Dalam Lampirkan seterusnya anda perlu lampirkan Dokumen-dokumen yang diperlukan untuk melayakkan anda menjadi Pemandu UBER.

Senarai Dokumen-dokumen yang diperlukan untuk melayakkan anda menjadi Pemandu UBER

Cuma 3 sahaja salinan dokumen yang diperlukan iaitu: 

1) Salinan IC (Tekan pada Button Upload)

2) Salinan Lesen Memandu (Tekan pada Button Upload)

Contoh Lesen Memandu yang saya snap guna Kamera Handphone dan hantar

3) Salinan Insurans Kenderaan anda (Tekan pada Button Upload)

Contoh Insurans Kenderaan yang saya snap guna Kamera Handphone dan hantar

Mudah sahaja! 

Tapi jangan lupa... pesan kepada rakan anda supaya Kenderaan yang ingin didaftarkan perlu dikeluarkan pada tahun 2008 atau lebih terkini.

Selepas itu, rakan anda hanya perlu menunggu pengesahan daripada pihak Uber yang akan dihantar melalui email dan SMS. Sekiranya tiada sebarang masalah, pengesahan akan diterima dalam tempoh tak sampai satu hari 


Pengesahan daripada pihak Uber yang saya terima melalui email

Alhamdulillah... Sekarang rakan anda dah berjaya menjadi seorang Pemandu UBER... Selepas rakan anda selesai melengkapkan 10 perjalanan, anda akan berjaya dapat bayaran sebanyak RM300 daripada pihak UBER. 

Sebagai contoh, boleh tengok dalam 3 gambar di bawah.
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 1
Kawan yang diperkenalkan kepada UBER berjaya menyelesaikan 25 Trip perjalanan dan Uber bayar Komisyen sebanyak RM250
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 2
Kawan yang diperkenalkan kepada UBER berjaya menyelesaikan 30 Trip perjalanan dan Uber bayar Komisyen sebanyak RM300
Komisyen yang diperolehi melalui Driver UBER 3
Kawan yang diperkenalkan kepada UBER berjaya menyelesaikan 30 Trip perjalanan dan Uber bayar Komisyen sebanyak RM300

Tawaran sebelum ini dari UBER:

Setiap tempoh masa tertentu, biasanya UBER beri tawaran yang berbeza.. Contohnya pada bulan Julai dan Bulan Ogos, UBER sangat bermurah hati dengan tawaran komisyen yang cukup lumayan, iaitu sebanyak RM600 untuk 20 perjalanan..


Tawaran-tawaran terkini yang dihantar oleh UBER melalui SMS


Siapa yang ambil peluang masa tu memang beruntung sangat... Tapi nak buat macam mana? tak ada rezeki saya pada masa itu..

Takperlah... Kita lupakan perkara yang dah berlalu...

Sekarang ni masih ada peluang lagi kalau nak dapat side Income bersama UBER dengan perkenalkan rakan anda... Bila rakan yang anda perkenalkan berjaya melengkapkan 10 perjalanan, anda akan dapat komisyen sebanyak RM300..


Sumber : Uber.com



Berminat nak tahu dengan lebih lanjut, cara menjemput rakan anda memandu bersama Uber? Saya syorkan anda mengunjungi laman web rahsiauber.com

13 ulasan:

  1. wahh.. tak tahu pun uber ada buat promosi macam ni jugak..banyak tu rm300 dapat..ok juga dia byr untuk perkenalkan lagi uber pada ramai org..takla sia2 kita jadi promoter..hihihi

    BalasPadam
  2. Wahhh.. selalunya rm250 kan? lebih rm50 bagus tu..

    BalasPadam
  3. Saya pernah join uber referral ni, yup sangat bagus untuk buat duit cepat. Ada kenalan yang saya kenal buat duit cecah RM20k dengan program referral sahaja.

    Uber sekadar bersaing dgn Grab, kalau dulu 30-50 trip baru dapat RM300, tapi sekarang 10 trip pun dah dapat RM300. Memang best!

    BalasPadam
  4. tak ada lagi ni tuan. Dulu ada. Sekarang saya tanya pemandu Grab dan Uber tidak ada.

    BalasPadam
  5. saya dah daftar uber.. cuma belum pernah bawa penumpang..

    BalasPadam
  6. UBER menghubungkan pelanggan dengan perjalanan yang terjangkau di mana-mana pun. Dengan UBER pilihan ada di tangan pelanggan.

    BalasPadam
  7. Banyak tu sampai RM300 UBER nak bagi.

    BalasPadam
  8. banyak juga tu rm300..untunglah pada siapa yg rajin promote pada member..

    BalasPadam
  9. fuhh..syok gak tak perlu drive kereta tapi duit masuk je ni..

    BalasPadam
  10. hebat benar promosi uber ini tuan tak percuma jadi rekanan uber ini

    BalasPadam
  11. Perghhh.. masyuk betul dengan uber ni ekk.. terbaiklah uber..hehe

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra