Isnin, 6 Februari 2017

Tak pandai SEO? Takper kita boleh belajar

with 17 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pada ketika ini sedang berlangsung dua contest SEO iaitu Contest SEO : Belajar Buat Blog dan Contest SEO : Kerja Dari Rumah Dengan iLancee.


Penyertaan kedua-dua Contest SEO ini masih lagi dibuka sehingga kini.
Tarikh Tutup Penyertaan Contest SEO
  • Belajar Buat Blog : 25 April 2017
  • Kerja Dari Rumah Dengan iLancee : 1 Mac 2017
Sekiranya anda masih belum menyertai kedua-dua Contest SEO ini, anda masih berpeluang untuk menyertainya. Tarikh tutup penyertaan masih lambat lagi.

Berikut pula merupakan result untuk kedua-dua Contest SEO setakat ini yang saya ambil menggunakan Google Incognito bertarikh 6 Februari 2017.

Result untuk Contest SEO : "Belajar Buat Blog" bertarikh 6 Februari 2017.

Hasil dapatan menunjukkan Keyword "Belajar Buat Blog" merupakan satu keyword yang cukup Hot di mana mempunyai 3,880,000 results. 

Alhamdulillah, Setakat ni dah ada beberapa peserta contest telah pun berjaya menempatkan diri mereka di page pertama google.  Tahniah diucapkan kepada mereka. 

Dengan teknik SEO yang berkesan, tidak mustahil blog mereka mampu berada di page pertama google walaupun terpaksa bersaing dengan jutaan pesaing.  Semoga mereka dapat terus bertahan sehingga berakhirnya contest ini.

Begitu juga harapan saya kepada blog belajarblog2017.blogspot.my .  Semoga blog terbaru saya ini juga dapat terus bertahan di page pertama google untuk keyword Belajar Buat Blog. In Shaa Allah.


Result untuk Contest SEO : "Kerja Dari Rumah Dengan iLancee" bertarikh 6 Februari 2017.
Result Contest SEO : Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Hasil dapatan menunjukkan Keyword "Kerja Dari Rumah Dengan iLancee" mempunyai 14,300 results. 

Persaingan tak banyak. Setiap peserta mempunyai potensi yang cukup besar untuk berada di page pertama google. 

Jadi, manfaatkan peluang yang ada ini dengan sebaiknya. Supaya dapat memenangi hadiah lumayan yang disediakan oleh pihak penganjur contest ini.

Semoga blog anda dapat terus bertahan di page pertama google untuk keyword Kerja Dari Rumah Dengan iLancee. Good Luck!

Tak pandai SEO? Takper kita boleh belajar

Ramai orang ada blog, tapi tak semua penulis blog pandai bermain SEO. Sebab tu kalau anda perasan, kebanyakan contest SEO biasanya disertai oleh muka-muka yang sama.

Dari dulu sampai sekarang muka-muka tu jugaklah yang menyertai contest SEO. Muka-muka tu jugaklah yang menjadi pemenang contest SEO. 

So, di manakah perginya blogger-blogger yang lain?

Berdasarkan maklum balas yang saya terima...  Ada yang kata saya bukan tak nak join contest SEO.. Tapi saya takut nak join.. Sebab saya tak pandai bermain SEO.

Tak Pandai SEO takper.. Kita boleh belajar.. Dalam dunia ni, mana ada orang yang lahir terus jadi pandai.. Betul tak?

Semuanya kena belajar. 

Sama macam kita menulis blog. Ada tak orang secara semulajadi terus pandai menulis blog? 

Takkan.. 

Bila Dah belajar, baru pandai buat blog. Baru pandai tulis blog. Semua tu kena belajar dulu, baru boleh jadi pandai..

So, kalau anda boleh belajar buat blog. Kenapa anda tak sekali belajar tentang SEO?

Kata orang dah alang-alang menyeluk pekasam... Biarlah sampai ke pangkal lengan.. 

Tak tahu macamana nak belajar SEO?

Bukan alasan.. Sebab dah ada banyak rujukan tentang SEO yang boleh anda  cari diinternet... Tinggal nak atak taknak jer..

Kalau nak dapatkan rujukan express, boleh baca ebook yang saya tulis ni (Klik gambar di bawah)



Dalam ebook ini saya ada kongsikan 9 strategi untuk berada di Page pertama Google..

Semoga bermanfaat...

Lepas dah baca sila amalkan..

Nak tahu samada SEO menjadi atau tak?. Jangan lupa sertai contest SEO Belajar buat blog dan Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Info Berkaitan:

17 ulasan:

  1. Fuh..mencabar join contest tapi masa ni nk tunjukkan dan praktikkan seo..

    BalasPadam
  2. A'a betul tu, kalau tak pandai boleh belajar. Sambil belajar sambil masuk kontes, ada rezeki dapatla hadiah :D

    BalasPadam
  3. mereka yang selalu memang kontes SEO..itu saya akui memang hebat

    nak lawan pun susah

    BalasPadam
  4. Ramai yang ingin tahu teknik SEO berkesan tetapi malas nak belajar, itu yang menjadi masalahnya.

    Tetapi kalau nak uji tahap SRO sesebuah blog, menyertai Contest SEO adalah jawapannya.

    Apa pun alasannya, apa saja yang dikehendaki, kita kena terus belajar, belajar dan belajar.

    BalasPadam
  5. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    BalasPadam
  6. selalu come accross SEO tapi tak pula tahu apa tu.. nak baca ebook tu lah.

    BalasPadam
  7. Terima kasih utk e-book tuan. #terbaik

    BalasPadam
  8. Fuhh teringin nak join tapi blog masih baby lagi haha =)

    BalasPadam
  9. Blog baru... Masih mencari ilmu.. InsyaAllah nwxt time, kita join.. Hihi

    BalasPadam
  10. thanks untuk ebook. tak tahula bila saya nak join ni

    BalasPadam
  11. Kena belajar lagi pasal SEO..Penting tu kalau nak blog ranking di google

    BalasPadam
  12. tapi, itulah.

    ramai yang nak, tapi tak nak nak belajar.

    BalasPadam
  13. I dah lama berblog, tapi baru je belajar pasal SEO. Mmg ilmu yg sgt berguna

    BalasPadam
  14. ok. baru sekarang rasa nak try contest ni.. hehehe..

    BalasPadam
  15. Adeh seo..seo.seo
    Ya Allah bukan lah dadaku dgn seo ni

    BalasPadam
  16. seo oh seo, menurut gue menulis saja sebab konten adalah raja, :)

    BalasPadam
  17. Pingin ikut Kontes seperti ini, tapi gimana lagi.... SEO saja tk paham, posting aja kadang-kadang :v
    #harusbanyakbelajar

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra