Isnin, 23 Januari 2017

Contest SEO : Belajar Buat Blog

with 79 comments

Sempena dengan pelancaran ebook Belajar Buat Blog, dengan sukacitanya saya ingin menganjurkan sebuah Contest SEO bertajuk Belajar Buat Blog.

Contest ini diadakan bertujuan untuk mempromosikan ebook Belajar Buat Blog, disamping untuk menarik minat lebih ramai rakyat Malaysia menceburkan diri dalam bidang penulisan Blog


Objektif Contest SEO Belajar Buat Blog ialah :

Melalui contest SEO ini diharap dapat mencapai objektifnya iaitu :
  • Menarik minat lebih ramai rakyat Malaysia untuk menulis blog
  • Membantu rakyat Malaysia menjana pendapatan melalui Blog
  • Menggalakkan Blogger-blogger yang dah lama menulis blog supaya dapat berkongsi tip-tip dalam bidang penulisan blog
  • Menggalakkan penulis-penulis blog berkongsi rahsia kejayaan mereka menghasilkan pendapatan yang lumayan dalam bidang penulisan blog.
  • Dapat memberi motivasi kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk menjadikan blog sebagai sumber pendapatan sampingan
  • Membolehkan setiap peserta contest ini mendapat backlink yang berkualiti daripada para peserta lain. 
Berikut merupakan banner-banner yang disediakan untuk contest ini.  Nampak simple kan?. Diharap setiap peserta contest ini sudi "copy dan Paste" kedua-dua kod banner ini dalam entri contest anda nanti...

Banner Contest 
Belajar_Buat_Blog


Banner Download
Belajar Buat Blog


Syarat-syarat untuk menyertai Contest ini ialah:

  1. Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia. Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Tetapi entri anda perlu fokus pada keyword "Belajar Buat Blog". 
  2. Dalam entri penyertaan, setiap peserta perlu berkongsi sekurang-kurangnya satu tips dalam penulisan blog. Tak kisahlah tentang SEO ke, tentang panduan menulis blog ke, tentang adsense ke, tentang nuffnang ke, tips nak buat duit melalui blog ke, tips nak dapatkan advertorial ke, dan sebagainya. WAJIB!! 
  3. 20 peserta terawal yang menyertai contest ini akan mendapat bayaran wang tunai sebanyak RM30. Sekiranya ada peserta yang menghantar penyertaan lebih daripada sebuah blog, hanya satu blog sahaja yang layak mendapat bayaran RM30 tersebut.
  4. Setiap peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Tetapi hanya satu blog sahaja yang layak memenangi hadiah wang tunai yang disediakan.
  5. Copy and Paste kod banner Contest dan Kod banner Download dalam entri Contest. (Sekiranya kedua-dua baner tersebut tiada, entri penyertaan anda tidak sah)
  6. Dalam entri anda perlu ada ayat ini " Contest ini turut disertai oleh Blog a, b, c, d, e, f, g, h, ..... (Letakkan url blog semua peserta)" (Bahagaian ini perlu diedit dari masa ke semasa. Pada hari penilaian dilakukan, pastikan semua url blog peserta ada diletakkan dalam entri blog anda)
  7. Tinggalkan link entri anda di SINI (pada ruangan komen) dengan menulis "Nak dapatkan Tips Tambahan Menulis Blog? Boleh lawat blog saya di http://www.coretananuar.com/2017/01/belajar-buat-blog.html" Warna ungu adalah Link entri penyertaan blog anda. Boleh tengok contoh yang terdapat di page tersebut.
  8. Cabaran Contest SEO : Belajar Buat Blog ini berlangsung dari 25 Januari sehingga 25 April 2017
      Penilaian terhadap SEO

      Penilaian Blog akan dilakukan terhadap SEO melalui kata kunci "Belajar Buat Blog" yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 26-27 April 2017.



      Hadiah Contest SEO : Belajar Buat Blog:
      • Tempat Pertama  : Wang Tunai RM300
      • Tempat Kedua     : Wang Tunai RM200
      • Tempat Ke 3       : Wang Tunai RM100
      Setelah anda selesai menghantar penyertaan, anda boleh menghubungi saya menerusi email: nuargto@gmail.com

      Saya akan menyemak entri penyertaan anda. Sekiranya entri penyertaan anda diterima, saya akan mendapatkan nombor akaun bank anda untuk tujuan bayaran wang tunai sebanyak RM30. Tapi bayaran ini terhad kepada 20 penyertaan terawal sahaja.  

      Senarai Peserta Contest SEO Belajar Buat Blog:
      1. calrasepatrick.blogspot.com dapat bayaran RM30
      2. nonasani.blogspot.my dapat bayaran RM30
      3. missobsesi.blogspot.my dapat bayaran RM30
      4. sayidahnapisah.com dapat bayaran RM30
      5. mommyfiqa.com dapat bayaran RM30
      6. bloggerlelaki.com dapat bayaran RM30
      7. ciklapunyabelog.blogspot.my dapat bayaran RM30
      8. dianarashid.com dapat bayaran RM30
      9. susahsenangblogger.com dapat bayaran RM30
      10. at-tarmizi.blogspot.my dapat bayaran RM30
      11. myideakini.com dapat bayaran RM30
      12. amirkhalis.blogspot.my dapat bayaran RM30
      13. sayabukancikgu.com dapat bayaran RM30
      14. messarah.blogspot.my dapat bayaran RM30
      15. jangan-bukak.blogspot.my dapat bayaran RM30
      16. fadzirazak.com dapat bayaran RM30
      17. heroborneo.com dapat bayaran RM30
      18. nikkhazami.com dapat bayaran RM30
      19. misztrex.blogspot.my dapat bayaran RM30
      20. ummizarra.com dapat bayaran RM30
      21. infopelajar2u.com
      22. sabreehussin.com
      23. topseofriendly.blogspot.my
      24. ummiseri.com
      25. saidila.com
      26. qiyasaad.com
      27. kataubaid.com
      28. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
      29. iuzira.com
      30. hiburansabah.com
      31. heroborneo.com
      32. nasitambah.com
      33. aynorablogs.com
      34. ohtiptop.com
      35. jebengotai.com
      36. sensasi2020.com
      37. sayaazieera.blogspot.my
      38. jambubatublog.com
      39. adibsite.com
      40. sishawa.blogspot.my
      41. cikilamenari.blogspot.my
      42. alongxp.com
      43. elihjapahar.com
      44. jiesusanos.com
      45. sianangbumaya.com
      46. bagiblogger.blogspot.com
      47. vitamin-cerdik.com
      48. <Url Blog>
      49. <Url Blog>
      50. <Url Blog>
      51. <Url Blog>


      Saya ucapkan goodluck kepada para peserta Contest ini. Semoga anda berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest SEO : Belajar Buat Blog

      79 ulasan:

      1. terbaik! good luck kepada semua yang join :)

        BalasPadam
      2. Guna ignito google chrome bagus lagi tuan..

        BalasPadam
        Balasan
        1. Ya... saya akan guna ignito google chrome.. supaya result lebih tepat..

          Padam
      3. Saya join. Tapi belum post lg. syarat kedua masih blur sbb xtau apa nak share. huhu..

        BalasPadam
        Balasan
        1. Alah... Share jer apa-apa... Kalau tak ada idea, baca ebook buat blog dan tulis review tentang ebook tersebut... Pun ok jugak... Sekurang-kurangnya dapat share sesuatu tentang blog...

          Padam
      4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
        Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

        Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

        BalasPadam
      5. Sehingga 25 April 2016 ke? dah tamat lah ni kan...

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih di atas keprihatinan tuan Elih Japahar...
          Typing error..
          Dah betulkan dah.. terima kasih byk2..

          Padam
        2. Sama2, sy betul2 ingatkan dah tamat pada masa tu tuan.

          Hehe. Dalam beberapa hari lagi akan menyertai contest ini.

          Padam
      6. Menarik ni..nanti ada masa nak join la..

        BalasPadam
        Balasan
        1. Jemput join.. jangan segan silu.. semoga contest ini berjaya mencapai objektifnya... jom belajar buat blog

          Padam
      7. Satu contest yang terbaik untuk blogger asah bakat penulisan dan disamping itu boleh uji tahsp SEO blog masing-masing.

        Goodluck buat semua peserta.

        BalasPadam
      8. Terbaik,InsyaAllah ada masa akan cuba join..

        BalasPadam
      9. wah ada contest, blog saya skrang tengah down di serang broken link 404, tak yakin nak join contest seo dgn blog meragam camni

        BalasPadam
      10. Mcm menarik... nk cuba nasiblah...

        BalasPadam
      11. Semoga berjaya buat semua blogger yang menyertai contest ini dan semoga objektif penganjuran contest ini berjaya dicapai.

        BalasPadam
      12. saya join ya =)

        http://at-tarmizi.blogspot.my/2017/01/contest-seo-belajar-buat-blog.html

        BalasPadam
      13. Patutlah ramai yang tulis pasal ni, rupanya ada kontes

        BalasPadam
      14. wow..rm30 dalam tangan ke macam mana..rare

        BalasPadam
      15. Meh belajar buat blog!

        https://amirkhalis.blogspot.my/2017/01/meh-belajar-buat-blog.html

        BalasPadam
      16. Salam.. maaf... Cikla rasa no 9 error. Sbb Klik xde ... tq

        BalasPadam
        Balasan
        1. Setting dia tak habis buat lagi tu agaknya. Nanti di baiki.

          Padam
      17. Menarik juga contes ni. hadiah lumayan. Ada masa saya join.

        BalasPadam
      18. Patut ramai yang menulis tentang ni. Menarik hadiah dia.

        BalasPadam
      19. Siip. Terimakasih infonya, hadiahnya menarik. Suka jadi bersemangat euy ... :D

        BalasPadam
      20. InshaAllah nak join contest hebat ini...dapat belajar lagi pasal blog dengan orang-orang hebat lebih2 lagi en anuar... :)

        BalasPadam
      21. woww.. macam nak join juga. :D

        BalasPadam
      22. Saya da join. http://www.qiyasaad.com/2017/01/belajar-buat-blog.html?m=1

        BalasPadam
      23. Wow..... menarik contest ini. Pasti ramai yang ingin berkongsi tip berkaitan blog.

        Moga tetcapai matlamatnya.. Selamat berjaya buat peserta.

        BalasPadam
      24. good luck semua.. semoga contest dari contest ni kita dpt belajar ilmu seo

        BalasPadam
      25. nasib baik sempat masuk dlm top 30.

        jemput singgah: Belajar Buat Blog

        BalasPadam
      26. smoga berjaya ye kpd smua pserta.. :D bkan sng nk main SEO ni.. huhu

        p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..
        banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

        BalasPadam
      27. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

        BalasPadam
      28. Hello...Hai....
        Wowwww...menarik juga contest ini. Mahu ambil peluang sebagai pengalaman. Masih newbie dalam dunia blog ni masih. Salam perkenalan untuk semua.

        Jemput singgah: http://www.hiburansabah.com/

        BalasPadam
      29. Sis nak join tapi tak pandai bab SEO ni...:D
        Apa2 pun good luck pada yang join..:D

        BalasPadam
        Balasan
        1. Tak susah kak Hanny...
          Dalam ebook belajar buat blog saya ada bagi 9 tips SEO.. boleh baca dan terus praktikkan..

          Padam
      30. Hmm, lama xjoin seo contest.. huhu

        BalasPadam
      31. menarik.. nantilah kena fikir dulu topik apa nak cerita..

        BalasPadam
      32. Terima kasih sudi join contest ini.. good luck..

        BalasPadam
      33. Balasan
        1. Awal lagi Shiqeen Sattar.. masih sempat lagi kalau nak join..

          Padam
      34. Wah bagusnya, InsyaAllah Mek ila join andai berkesempatan nanti.

        BalasPadam
        Balasan
        1. Jemputlah Join Mek Ila... Kelebihan menyertai contest ini, boleh dapat backlink percuma daripada setiap peserta... Bukan senang ye nak dapat backlink percuma macam ni...

          Padam
      35. Balasan
        1. Masih boleh join... sehingga 25 April 2017...

          Padam
      36. wah dah tutup pernyatan nampaknya dah lebih 20 orang...

        BalasPadam
        Balasan
        1. Nila Anggraini, penyertaan masih dibuka lagi.... Untuk 20 peserta terawal tu ada hadiah istimewa disediakan untuk mereka.... Selepas 20 orang penyertaan masih dibuka lagi sehingga 25 April 2017

          Padam
      37. Huhu..xsmpt jugak jd peserta terawal.. In Sya Allah jie join jgk bro anuar..

        BalasPadam
      38. Balasan
        1. Terima kasih tuan.. kerana sudi menyertai contest seo belajar buat blog. Penyertaan diterima..

          Padam
      39. SEO ni saya dah buat sejak dulu. Cara kuno buat duit tanpa beriklan mahal.

        BalasPadam
      40. walaupun tak berapa nak pandai dengan SEO ni,insyallah, ada masa nak join jugak ni...bookmark dulu..

        BalasPadam
      41. Terima kadih bri Anuar dah terima penyertaan saya "Belajar Buat Blog Teknik Seo".

        Moga ianya berada di kedudukan terbaik.

        BalasPadam
      42. Yalah bab SEO ni ramai yang masih terus belajar. Ia tiada kesudahannya dan sukar dijangka. Banyak teknik yang kita tidak tahu, hanya google yang menentukan tetapi boleh juga ikut panduan blogger otai yang berkongsi.

        BalasPadam
      43. Semoga berjaya kepada semua bloggers yang mengambil bahagian dalam contest ini.

        BalasPadam
      44. Wow macam ramai join.. macam menarik jer..

        BalasPadam
      45. Bukan calang-calang para peserta contest belajar buat blog ni :)

        BalasPadam
      46. Ramai yang blog power-power join kontes ini. Saya ucapkan semoga berjaya kepada semua peserta.

        BalasPadam
      47. menarik contestnya..sambil menag boleh belajar menulis kan

        BalasPadam
      48. Teknik marketing yang evergreen.

        BalasPadam
      49. Perghh ramai juga yang join kontest SEO 'Belajar Buat Blog' ni ye .. pasti meletup kat enjin carian.

        BalasPadam
      50. Masih tak berubah para peserta, hanya 38 orang yang joun "Contest SEO - Belajar Buat Blog".

        Moga ada lagi peserya lain yang join.

        BalasPadam
      51. rasa macam nak join, support kawan..nanti la..april kan tarikh tutup..hehehe

        BalasPadam
        Balasan
        1. Umminani, jemputlah join...
          Tempoh Contest Lambat lagi... Boleh tulis draft dulu..

          Padam
      52. "Nak dapatkan Tips Tambahan Menulis Blog? Boleh lawat blog saya di http://sishawa.blogspot.my/2017/02/belajar-buat-blog-menulis-bersama-seo.html"

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kaih Siti Awadah kerana sudi menyertai contest ini..
          Pendaftaran belum lengkap... Sila daftar di sini
          -> http://belajarblog2017.blogspot.my/p/ebook-buat-blog.html
          TQ

          Padam
      53. Ramai juga yang join ni ye Tuan Anuar

        BalasPadam
      54. makin rancak kontes belajar buat blog ni ye

        BalasPadam
      55. Kurang dari 1 bulan contest seo ini akan tamat. Harap akan ramai lagi terus join contest anjuran en anuar ini...ameen

        p/s: Peluang masih terbuka utk masing2 menang dalam contest seo ini.

        BalasPadam
      56. dah nak tamat dah contest. ni masih ada masa utk pecut.

        BalasPadam
      57. Dalam 10 hari lagi contest ini :) . Semoga berjaya buat semua

        BalasPadam

      Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

      Senarai Blog Rakan2

      Follower

      Pembaca Paling Mesra