Jumaat, 9 September 2016

7 Kerja Part Time PALING HOT yang Boleh Dilakukan dari Rumah

with 50 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Pada tahun 2014 saya pernah menulis satu artikel bertajuk Pengalaman Kerja Part Time yang pernah saya lakukan semasa belajar di Universiti. Tak sangka ramai pengunjung blog saya yang sudi membaca artikel tersebut. Ini menunjukkan ramai orang berminat untuk melakukan kerja Part time, terutamanya golongan student yang ingin mendapatkan wang tambahan bagi menampung kos pengajian mereka di kampus.
Ada Banyak Peluang Kerja Part Time Dari Rumah. 

Dengan adanya kecanggihan teknologi di hujung jari, terdapat banyak peluang kerja Part Time yang boleh dilakukan hanya dari rumah.. Anda tak perlu keluar rumah atau pergi ke tempat kerja untuk menyelesaikan kerja part time tersebut. 100% hanya dari rumah.

Tetapi dalam artikel kali ini, saya cuma nak share 7 sahaja Kerja Part Time Yang Boleh Dilakukan di Rumah. Rasanya kerja-kerja part time yang saya kongsikan ni mudah sahaja. Sesiapa pun boleh melakukannya.

1) Kerja Part Time dari Rumah paling sempoi 

Kalau nak cari Kerja Part Time dari Rumah paling sempoi, saya syorkan anda lawati laman web JobDiRumah.com

Setakat ni dah ramai yang berjaya mendapatkan kerja Part Time menerusi laman web ini. Sebagai contoh, boleh baca beberapa contoh testimoni seperti berikut:


Sumber :  JobDiRumah.com

Cuba baca dua Testimoni yang terakhir. Jamie berjaya menjana pendapatan sehingga RM1200 sebulan. Amirul Hakim berjaya jana pendapatan sehingga RM15,000 selama 2 bulan untuk 32 projek yang telah beliau selesaikan dalam tempoh tersebut. Sebenarnya terdapat banyak lagi testimoni yang boleh anda baca di laman web Job Di Rumah.

Berikut merupakan antara tugasan yang memerlukan banyak pekerja di rumah yang ada disediakan di laman web tersebut:
 • Data Entry
 • Words Typing
 • Translator
 • Proof Reading
 • Web Research
 • Virtual Assistant
 • Market Survey
 • Copywriter
 • Copy Typing
 • Transcription
 • Content Writer
 • dan Banyak lagi...
Sumber :  JobDiRumah.com

Terdapat bermacam-macam jenis tugasan yang ada disediakan di laman web JobDiRumah.com. Ada tugasan yang mudah untuk disiapkan. Ada tugasan yang susah, tetapi bayaran yang disediakan agak mahal sekiranya anda mampu menyiapkan tugasan tersebut.

Sebagai contoh tugasan Lead Admin Specialist. Sekiranya anda berjaya menyiapkan tugasan tersebut dalam tempoh 25 hari, anda bakal menerima bayaran diantara $48,000 hingga $63,000. Fuhhh! kalah gaji seorang Profesor di Universiti.

Berikut pula merupakan salah satu contoh bayaran yang saya terima daripada Job Di Rumah.
Bayaran daripada Job Di Rumah bertarikh 9 September 2016

Menarik bukan?

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang kerja Part Time yang disediakan oleh pihak Job Di Rumah, saya syorkan anda lawati laman web ini
=> JobDiRumah.com

2) Buat Duit Dengan UBER tanpa perlu keluar rumah.

Salah satu pekerjaan part time dari rumah yang tengah Glamour sekarang ini ialah melalui Aplikasi UBER.

Berikut merupakan antara testimoni yang berjaya buat duit dari rumah melalui Aplikasi UBER.
Sumber : Klik Di Sini

Lumayan bukan? 

Ada yang pernah dapat side Income sehingga RM20,000 melalui aplikasi tersebut. Yang bestnya mereka tak perlu keluar dari rumah dan bawa kenderaan untuk melakukan kerja Part Time ini.

Tugas anda senang sahaja. Anda hanya perlu perkenalkan driver UBER kepada pihak syarikat. Setiap driver UBER yang anda perkenalkan kepada syarikat akan memberikan komisyen kepada anda. Tapi syaratnya, syarikat akan membayar komisyen kepada anda setelah setiap Driver UBER tersebut selesai melakukan 25 trip perjalanan. Sebagai contoh, boleh tengok dalam gambar di bawah

Sumber : Klik Di Sini

Dalam gambar tersebut, salah seorang Introducer UBER berjaya menjana pendapatan sebanyak RM250 hasil daripada seorang Driver UBER yang telah beliau perkenalkan kepada syarikat.

Itu baru seorang Driver UBER... Bagaimana kalau beliau berjaya memperkenalkan 100 Driver UBER kepada pihak syarikat? Potensi pendapatan yang bakal diterima oleh Introducer ini ialah 
100 X RM250 = RM25,000
Dan yang bestnya, pendapatan ini merupakan pendapatan Pasif. Selagi Driver-driver UBER yang kita perkenalkan kepada pihak syarikat masih bekerja dengan UBER, selagi itu kita masih boleh mendapat komisyen. Tapi syaratnya, kena lengkapkan 25 Trip perjalanan. 


Antara Rekod Tertinggi bayaran yang diterima oleh Introducer UBER
Sumber : Klik Di Sini

Gambar di atas menunjukkan antara rekod tertinggi yang diterima oleh salah seorang Introducer UBER.. Bayaran di terima pada 2 Mac 2016 sebanyak RM200, 5 Mac 2016 sebanyak RM10,000 dan 9 Mac 2016 sebanyak RM20,000.

Bayangkan dalam masa sebulan boleh dapat 3 kali bayaran. Yang bestnya 2 daripadanya adalah 5 angka. Inilah keunikan buat duit dengan Rahsia UBER. Asalkan Driver UBER yang anda perkenalkan telah selesai melakukan 25 perjalanan, anda akan terus mendapat bayaran. 

Sekiranya anda berminat nak tahu dengan lebih lanjut tentang cara Buat Duit Dengan Uber tanpa perlu keluar Rumah, saya syorkan anda layari laman web ini:

3) Buat Duit Dengan menulis

Kerja Part Time seterusnya yang pernah saya lakukan sehingga sekarang ialah menulis... Menulis... dan menulis...

Daripada seorang penulis blog, boleh jadi penulis ebook... Dan mana tahu sati hari nanti saya bakal menjadi penulis buku pula...

Setakat ini baru berjaya menghasilkan 2 ebook... Sebahagian daripada isi kandungan kedua-dua ebook ini adalah hasil tulisan artikel-artikel lama di blog saya...

Ebook Pertama hasil tulisan saya
Ebook Kedua hasil tulisan saya

Hajat di hati memang nak tulis ebook yang ke 3. Tapi belum jumpa tajuk yang sesuai lagi setakat ini...

Buat Duit dengan menulis mempunyai potensi yang sangat bagus untuk jangka masa panjang. Buat kerja sekali tapi boleh untung berkali-kali. 

Untuk buku bercetak (hard Copy), Jual buku cetakan pertama sehingga habis, buat cetakan yang kedua... Jual buku cetakan kedua sehingga habis, buat pula cetakan yang ke tiga... Begitulah seterusnya...

Untuk buku versi ebook lagi best... Tulis buku sekali boleh jual berkali-kali tanpa ada sebarang kos percetakan... Setiap kali melihat hasil jualan hanya mampu tersenyum hingga ke telinga...

Kita kerja tulis buku sekali sahaja... Tapi hasilnya dapat dirasai sehingga ke anak cucu kita nanti...

Sekiranya anda berminat nak belajar selok belok buat duit dengan menulis, saya syorkan anda layari laman web ini:
=> RahsiaPenulis.com

Ada Sifu yang dapat membimbing anda buat kerja secara Part Time dengan menulis dan boleh membant anda untuk menghasilkan pendapatan yang lumayan. 

4) Buat Duit Dengan Blog dan Affiliate

Bab ni memang saya suka... Sebab dah tentulah saya juga seorang blogger.... Bab ni memang kena dengan jiwa saya dan juga jiwa beberapa orang penulis blog seperti saya...

Salah satu contoh keseronokan Buat Duit Dengan Blog dan Affiliate adalah seperti dalam gambar di bawah... 
Carta Jualan Buat Duit Dengan Blog dan Affiliate dalam Tempoh 12 hari 

Nampak tu... Ramai orang mampu buat duit dengan blog dan affiliate dalam tempoh yang singkat... Walaupun cabaran ini berlangsung selama 12 hari sahaja, tapi ramai yang berjaya buat jualan 3 angka, 4 angka dan 5 angka... 

Syukur Alhamdulillah, saya juga merupakan salah seorang daripadanya, walaupun ketika cabaran ini berlangsung saya berulang alik beberapa hari dari rumah saya di Sabak bernam ke Hospital Teluk Intan kerana isteri saya melahirkan anak kami yang ke 4 melalui kaedah pembedahan.

Ini menunjukkan, di mana sahaja anda berada, walaupun sedang berada di hospital, anda masih berpeluang untuk buat kerja part time ini


Sekiranya berminat nak tahu dengan lebih lanjut tentang cara Buat Duit Dengan Blog dan Affiliate, saya syorkan anda kunjungi laman web ini:
=> buatduitblog.com

5) Jadi Usahawan Internet secara Part Time

Sekiranya anda rasa tak ada masa nak menulis blog seperti saya... Saya syorkan anda buat Kerja Part Time yang ke 5 iaitu jadi Usahawan Internet secara Part Time.

Nak jadi Usahawan Internet secara Part Time ni tak susah. Tetapi, anda perlu mempunyai kemahiran tertentu seperti tahu mengendalikan Fanpage, tahu teknik pemasaran di facebook, tahu buat laman web yang simple, tahu buat copywritng, tahu mengumpul senarai email, tahu cara nak menghubungi prospek, dan lain-lain.

Nak jadi usahawan internet ni tidak semestinya kita perlu bermula dengan kesempurnaan 100%. 

Buat step by step dulu mana yang termampu... Sebagai contoh, saya ada memiliki laman web. Tapi laman web saya dibangunkan dengan menggunakan platform blogspot. Sebab itu kemahiran yang saya ada.

Kalau tak percaya jom kita bandingkan di antara 3 laman web berikut: 

http://aktifmykad.com

http://equrban.com


bookcafe.com.my


Cuba teka, mana satu laman web kepunyaan saya? Nak tahu kenalah tengok satu persatu... hahaha..

Ok... Dah jumpa dah mana satu laman web saya?

Sekarang dah nampak dah apa yang saya maksudkan... Walaupun saya tak memiliki kemampuan untuk membangunkan laman web yang hebat, tetapi saya masih mampu menjadi Usahawan Internet secara Part Time... 

6) Pelaburan Saham

Ketika keadaan ekonomi dunia yang tidak menentu ini, ramai yang sedang mengintai peluang-peluang keemasan dalam pelaburan saham sebagai salah satu kerja part time dari rumah.


Sumber : Klik DI Sini

Pelaburan Saham ini sesuai untuk semua orang tidak kira apa juga jenis pekerjaan anda.. Samada anda seorang penjawat awam, bisnesman, peniaga, pelajar, suri rumah tangga sepenuh masa dan sebagainya. Semua orang bole menyertai pelaburan saham.

Dalam pelaburan saham terdapat 2 kategori iaitu:
 • INVESTOR : jual beli saham pada hari Sabtu @ ahad. Sesuai untuk golongan penjawat awam dan ahli perniagaan @bisnesman.
 • TRADER : jual beli saham setiap hari. Sesuai untuk golongan Peniaga, suri rumah tangga sepenuh masa, bekerja sendiri, student dan sebagainya. 
Sekiranya berminat nak tahu dengan lebih lanjut tentang cara Buat Kerja Part time dari rumah melalui pelaburan saham , saya syorkan anda kunjungi laman web ini:

7) Jadi Dealer Simkad ONEXOX secara Online

Cara yang terakhir untuk membuat kerja part time dari rumah ialah dengan menjadi Dealer Simkad Onexox secara online. Walaupun keuntungannya tidaklah sebanyak mana sehingga ada yang menggelarkan bisnes ini sebagai bisnes sen-sen.... Tapi Alhamdulillah, setakat ni masih boleh cover duit top up setiap bulan..

Berminat nak jadi Usahawan ONEXOX dengan Modal yang rendah, saya syorkan klik pada link di bawah..
=> onexoxcenter.com

Kenapa Ramai Orang memerlukan Pekerjaan Secara Part Time?

ok.. cukuplah setakat itu.. Saya kongsikan 7 jenis kerja part time yang boleh anda lakukan hanya dari rumah.. 

Sepanjang saya menimba pengalaman bekerja secara part time,  saya dapati ramai orang bekerja secara part time untuk tujuan tertentu. .. Ada dalam kalangan mereka mempunyai pekerjaan lain,  tetapi terpaksa bekerja secara part time disebabkan duit gaji tak cukup untuk menampung kos sara hidup tinggal di bandar ..

Walau apa pun tujuan anda, yang penting niat kena ikhlas dan dapat berikan tumpuan sepenuhnya dlm melaksanakan kerja Part Time tersebut..

Ok.. Good Luck!!

50 ulasan:

 1. wow..rupanya bnyak cara cari duit lebih kan..tinggal antara nak dgn tak nak je hehe

  BalasPadam
 2. Pendek kata, andai rajin berusaha pasti banyak side income yang kita dapat.

  BalasPadam
  Balasan
  1. pendek kata... nak cari DUIT, jangan ada penyakit "M" dalam kamus hidup :)

   Padam
 3. dapat 50K ...macam tak percaya pun ada..dapat sekali pun cukup untuk modal buat bisnes

  BalasPadam
 4. Perghh ada 7 cara nk bt part time secara online..Best kerja dari rumah..

  BalasPadam
 5. 7 ni pun dah cukup banyak dah...cuma tinggal usaha ja lagi..saya sendiri ada buat kerja part time yang tuan anuar senaraikan ni.. :)

  BalasPadam
 6. Now memang buat freelance dengan beberapa company, just buat kerja dari rumah je.

  Maybe boleh cuba impliment mana2 job yang dinyatakan dalam artikle ini. Mana tahu, boleh jadi side income yang pasif.

  BalasPadam
 7. wah banyak ter, kena usahalah juga kan apa2pun

  BalasPadam
 8. terbaik! boleh try semua yang ada kat sini kecuali uber sbb saya tak ada kereta :(

  BalasPadam
  Balasan
  1. Shazwan Norhalik, tak perlu ada kereta untuk menjana pendapatan melalui UBER... Cuma perlu cari orang yang berminat nak jadi Driver UBER sahaja..
   Untuk maklumat lanjut, boleh baca di sini -> rahsiauber.com

   Padam
 9. yup.

  ada banyak.

  nak tak nak aje dari kita.

  BalasPadam
 10. Fuhh hebat la boleh dapatkan pendapatan pasif macam ni..yang penting usaha

  BalasPadam
 11. kerja part time boleh membantu selesaikan masalah kewangan..tak cub tak akan tahu

  BalasPadam
  Balasan
  1. memang betul, kena cuba dan buat dengan bersungguh-sungguh

   Padam
 12. yang part last sekali tu saya suka jual simcard...semua org guna untuk kol dan berhubung. yang UBER tu saya kurang jelas

  BalasPadam
 13. banyaknya cara. ok nk tunjuk kat suami. hehehe

  BalasPadam
 14. Wah yang ide uber itu baru kepikiran juga ya, kalau sama kaya dengan taxi, hehe

  BalasPadam
 15. ilmu sangat bermanfaat...salam kunjung www.lokmanamirul.com

  BalasPadam
 16. Memang giler banyak. Semua tu tanpa kesungguhan memang takkan berjaya.

  BalasPadam
 17. wah banyaknya. memang kena berusaha la sebenarnya pun

  BalasPadam
 18. kalau betul - betul memang boleh dapat, dari blog je dah boleh kaut sampai 50k pergh...

  BalasPadam
 19. Kena usaha lebih keras lagi..

  BalasPadam
 20. Zaman sekarang ni memang zaman kene cari side income. Bukan untuk diri sendiri pun, dah jadi keperluan keluarga

  BalasPadam
 21. wow.... bestnya menjana pendapatan dengan blog kalau dah ada blog sendiri.

  BalasPadam
 22. Saya suka ...

  1. Uber partner (baru nak try)
  2. Dapat duit thru blog (dah pernah rasa)
  3. Menulis dapat duit pun pernah

  Alhamdulillah rezki dari Allah ...

  BalasPadam
 23. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 24. Wow ! ulasan yang sungguh terperinci tentang cara buat banyak duit secara online ni. Kalau ada masa saya akan ikut dan cuba satu persatu. Itulah pentingnya kita membaca dan menambah ilmu ni. Kita tak senang kena tipu.

  BalasPadam
 25. Sekarang mi kita kena sahut cabaran menteri buat 2 kerja sekaligus. Hhehehe

  BalasPadam
 26. Masa ini semakin banyak peluang untuk buat duit secara part time dari rumah. Tapi harus ada usaha baru masyuk :)

  BalasPadam
 27. Kerja part time yang saya suka antaranya menulis blog. Boleh buat duit dengan adsense hehe

  BalasPadam
 28. Perghh.. masyuk.. kerja part time je boleh dapat ribu2.. itu pun kalau buat 1, kalau buat semua 7 ni memang padu.

  BalasPadam
 29. Zaman sekarang perlu buat 2 atau lebih kerja untuk tampung kos hidup yang semakin meningkat setiap hari..x boleh mengharapkan 1 punca ja.Perlu pelbagaikan..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul tu setuju... Saya pun sedang buat bermacam-macam kerja part time sekarang ni..

   Padam
 30. Banyak rupanya cara nak cari duit sampingan.antara nak dengan tak nak je..tq for sharing bro!

  BalasPadam
 31. Dalam banyak-banyak, saya paling nak mencuba buat ebook dan pelaburan saham tu.. memang ada target untuk capai kedua-duanya, tapi lebih kepada impian..hehe insyaAllah

  BalasPadam
 32. Oh x sangka Uber tu macam komisyen atas komisyen gak. Menarik.

  BalasPadam
 33. Artikel nya sangat bermanfaat. kebetulan saya baru memulai usaha jasa desain arsitektur dan kontraktor Sukse selalu

  BalasPadam
 34. From now on, I will regularly visit this site because here gives me more useful information. State of decay 2

  BalasPadam
 35. Saya 'buat duit tepi'dengan menulis ebook dan memberi khidmat konsultasi perniagaan. Tu pun secara sambilan je sebab saya ada kerja hakiki. lebih2 kan big boss perasan dan 'sound'pula seperti kes 2008 dulu.

  BalasPadam
 36. Menarik! Zaman sekarang ni peluang buat duit memang banyak dan mudah walhal duduk di rumah je ye. Bagi sesiapa yang berminat tu, bersungguhlah ya mesti lumayan hasilnya :)

  BalasPadam
 37. Saya juga menghasilkan duit dengan menulis di blog.

  BalasPadam
 38. Banyak cara sebenarnya kan... yang penting kena fokus mana yg kita mampu buat dan sesuai dgn kemahiran yg kita ada...

  BalasPadam
 39. Nak cobe daftar jobdirumah.com tapi bingung mau bayarnya :-D

  BalasPadam
 40. Banyak cara untuk buat duit sekarang, yang penting usaha tangga kejayaan

  BalasPadam
 41. bermain judi online di idn poker bisa dapat keuntungan ratusan juta dan banyak bonusnya, anda cukup daftar ke idn poker dan deposit 10 ribu anda sudah bisa bermain dan mendapatkan banyak bonus dari idn poker setiap harinya , ayo klik link di bawah ini untuk bergabung ke idn poker.
  https://bitcoinblack.net/forums/users/situspokeronline/

  BalasPadam
 42. hantuangka adalah blog togel yang menyediakan prediksi togel jitu, paito togel lengkap, livedraw result togel, buku tafsir mimpi lengkap, dan juga merekomendasikan bandar-bandar togel terpercaya di indonesia.. belum kenal hantuangka? mari kita berkenalan supaya bisa lebih dekat dan bisa mendapatkan prediksi jitu setiap harinya.. kunjungi www.hantuangka.org

  BalasPadam
 43. bermain judi online di idn poker bisa dapat keuntungan ratsuan juta setiap hari dengan mudah hanya perlu deposit 10 ribu anda sudah bisa bermain di idn poker tanpa harus mengeluarkan banyak modal, ayo klik link di bawah ini untuk bermain di idn poker
  http://www.aacaa7.org/judi-online-terbaru-dan-teraman-deposit-cuma-ceban/

  BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra