Khamis, 22 November 2012

Trafik Blog Coretan Anuar Jatuh Merudum

with 10 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Trafik blog Coretan Anuar jatuh merudum setelah seminggu tidak berupdate, di sebabkan terlibat dalam penganjuran Kejohanan Catur SUKIPT 2012..

Nampak tu.. Seminggu jer tak berupdate, trafik boleh jatuh teruk.. Bukannya senang nak mantain prestasi sesebuah blog.. Melainkan blog tersebut telah mempunyai banyak entri di dalamnya.. Dan kebanyakan entri tersebut, mesra dengan SEO

Walaupun blog Coretan Anuar telah berjaya memenangi tempat ke dua Contest SEO Eyriqazz Vs Denaihati, tetapi kebanyakan entri yang terkandung dalam blog ini sebenarnya tidak fokus kepada SEO.. Main tulis sahaja mengikut gerak hati.. ;)

Bila trafik dah jatuh, nak naikkan balik bukannya mudah.. Saya perlu berusaha lebih keras untuk mendapatkan kembali 1000UV seperti yang pernah blog ini perolehi sebelum era kejatuhannya.. (macam cerita Dinasti Ming pula hehehe.. )..


Gambar di bawah menunjukkan trafik terkini blog Coretan Anuar.. Yang saban hari turun naik-turun naik tak menentu..


Walaupun  saya terpaksa menghadapi keadaan ini, disebabkan komitmen terhadap kejohanan Catur SUKIPT.. Tetapi saya tidak pula berasa terkilan.. Ini disebabkan, kejohanan Catur SUKIPT adalah tugas saya untuk negara..

Syukur Alhamdulillah.. Pada hari ini Rank blog Coretan Anuar telah pun turun kembali.. Daripada 500k++ kepada 402,857..


Diharapkan rank ini semakin turun dari masa ke semasa, seperti pencapaian sebelum ini (klik di sini)

10 ulasan:

  1. peghhh .. power r .. masyuk ..

    BalasPadam
  2. banyak jatuh tu bro..tapi takpe, sempat up kan balik trafik tu.
    cuma rank tu sensitif skt.
    saya punye smggu x update dari 4 naik 5.

    BalasPadam
  3. nanti lama-lama turunlah jugak. haha..

    BalasPadam
  4. takpe bro..dah boleh online ni, kasi naik balik kaw kaw..hehehe

    entry terbaru : Durian Crepe? Ke Durian Pancake?

    BalasPadam
  5. Kena buat juga atleast 10 entri seo untuk maintain trafik...

    BalasPadam
  6. bro, boleh ajar tak camna teknik nak jana pendapatan dari blog. saya ada iklan nuffnang je tapi masih tak banyak naik walau hits dah banyak... mohon tunjuk ajar...

    btw jom join contest ni, senang dan mudah jer... klik jer kat sini

    BalasPadam
  7. Takpe trafik masih ok lagi tu

    BalasPadam
  8. Biasa la tu kan..adat berblog..kadang2 pasang, kadang2 surut..macam sy juga nih..hehe..ehh pandai main catur ke??wahh mesti pemikiran yang penuh dgn strategi ni..

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra