Isnin, 21 Mei 2018

25 Template Minisite untuk Blogger – Hanya ‘plug and play’ sahaja!

with 4 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejatera..

Sebelum ni saya pernah kongsikan cara nak buat ministe dengan menggunakan platform blogspot... Ingat lagi tak?

Buat ministe dengan menggunakan platform blogspot cukup mudah dan menjimatkan, sebab TANPA perlu menggunakan domain Dan sewa Web Hosting pun anda boleh Bermula. Boleh jimat antara RM100-RM300 setahun.

Erkkkk.... Ada yang dah lupa ye?

Kalau dah lupa boleh layari laman web berikut-> http://www.bs2ms.com

Soalan : Senang ke nak buat minisite guna blogspot ni?
Jawapan: Senang!! Lebih mudah berbanding Wordpress..

Dulu semasa belum ada orang nak tolong design template ministe guna blogspot ni, memang SUSAH.. 

Ialah.. Mana tak susah.. Nak design template minisite sendiri memang tak reti...

Jadi, bila ada orang yang tolong designkan, memang syukur sangat-sangat... Sejak itu, semakin ramai usahawan internet yang gunakan blogspot sahaja untuk buat ministe... 

Saya merupakan salah seorang daripadanya... Hehehe.. ;) 

Boleh tengok contoh ministe simple yang pernah saya hasilkan guna platform blogspot
(Klik pautan-pautan di bawah)

Alhamdulillah... Mudah jer kan.. Tak perlu nak bayar sewa hosting pada setiap tahun.. Cuma perlu renew domain jer dalam RM40 setahun..
Kalau nak guna domain percuma pun boleh..

Contoh ministe yang saya gunakan domain Percuma:

Yang ni lagi best... 100% tak ada sebarang komitmen (bayaran) tahunan untuk domain dan hosting...

Cuma mungkin kena keluarkan kos sekali seumur hidup untuk dapatkan Templete yang nampak profesional dan sesuai untuk ministe bisnes anda..

Dekat mana nak tengok template minisite tersebut?

Meh sini saya tunjukkan contoh-contohnya..

25 Template Minisite untuk Blogger – Hanya ‘plug and play’ sahaja!

Bukan setakat satu dua template ye... Tapi ada 25 Template Minisite untuk Blogger yang anda hanya perlu ‘plug and play’ sahaja!

Contoh Template Minisite untuk Blogger 1 

Contoh Template Minisite untuk Blogger 2

Contoh Template Minisite untuk Blogger 3 
   
Contoh Template Minisite untuk Blogger 4 
Contoh Template Minisite untuk Blogger 5 
Contoh Template Minisite untuk Blogger 6

Dan banyak lagi... Ada 25 Template kesemuanya yang boleh anda perolehi dari laman web minisiteblogger.com

Di laman web tersebut, bukan sahaja mengandungi 25 tempale ministe yang statik...

Malah di laman web tersebut juga ada menyediakan 10 stail header yang boleh diolah menggunakan Photoshop. Anda cuma pilih salah satu stail dan edit tajuk mengikut produk atau servis anda.

Dengan cara ini anda boleh menjadikan ministe anda lebih memukau dengan  cara masukkan tajuk (headline) dan sub-tajuk (sub-headline) yang sesuai dengan bisnes anda.. Sebagai contoh, boleh tengok dalam gambar di bawah:



Anda boleh tukar dan pilih font mana yang anda suka..

Anda boleh tentukan Headline anda sendiri..

Anda juga boleh tentukan Sub-Headline anda sendiri... 

Supaya 100% menepati keperluan perniagaan anda..

Semudah... PLUG And PLAY sahaja!!




Berminat nak dapatkan 25 Template Minisite untuk Blogger – Hanya ‘plug and play’ sahaja? 

Anda boleh dapatkannya menerusi laman web ini -> minisiteblogger.com

P/S: Ada tawaran menarik sekiranya anda mendapatkan 25 Template Minisite untuk Blogger Sebelum 22-5-2018.. 

Pakej Fotografi Perkahwinan



4 ulasan:

  1. Versi yang terkini ni memang cantik-cantik design dia. Walaupun laman web minisite tu kita bina hanya menggunakan platform percuma blogger, namun ia nampak lebih kemas dan teratur berbanding kalau tak pakai template khas ni

    BalasPadam
  2. memang terbaik kalau guna yang percuma sebagai permulaan...

    kalau dah ada pendapatan ..elok juga guna yang berbayar

    BalasPadam
  3. Informasinya bagus dan bermanfaat ....

    BalasPadam
  4. memang cantik dan percuma kosnya, kekdang saya pun terfikir nak tukar dari wordpress ke blogspot semula

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra