Jumaat, 27 April 2018

Contest SEO : Pakej Fotografi Perkahwinan. Hadiah berjumlah RM30870 untuk dimenangi!

with 59 comments
Berita baik untuk pembaca Blog Coretan Anuar, dengan sukacitanya saya ingin menganjurkan sebuah Contest SEO bertajuk Pakej Fotografi Perkahwinan.

Contest ini diadakan bertujuan untuk mempromosikan Pakej Fotografi Perkahwinan yang disediakan oleh syarikat Orange Photography, disamping untuk menguji tahap kemampuan SEO Blog masing-masing terhadap keyword yang dipertandingkan.



Objektif Contest SEO Pakej Fotografi Perkahwinan

Melalui contest SEO ini diharap dapat mencapai objektifnya iaitu :
  • Menarik minat lebih ramai rakyat Malaysia untuk menulis blog
  • Sebagai salah satu platform untuk menguji tahap kemampuan SEO blog masing-masing.
  • Dapat memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk mendapatkan pakej Fotografi Perkahwinan terbaik terutamanya kepada para peserta contest ini
  • Membolehkan setiap peserta contest ini mendapat backlink yang berkualiti daripada para peserta lain. 
Berikut merupakan banner yang disediakan untuk contest ini. Diharap setiap peserta contest ini sudi "copy dan Paste" kod banner ini dalam entri contest anda nanti...

Banner Contest 

Pakej Fotografi Perkahwinan

"copy dan Paste" kod banner di bawah ke dalam entri contest anda

Syarat-syarat untuk menyertai Contest ini ialah:

  1. Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia. Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Tetapi entri anda perlu fokus pada keyword "Pakej Fotografi Perkahwinan". 
  2. Dalam entri penyertaan, setiap peserta perlu berkongsi sekurang-kurangnya 3 design Album (boleh pilih 3 daripada 10 design), 3 single photo (boleh pilih 3 daripada 10 photo), 2 Testimoni (boleh pilih 2 daripada 6 testimoni) dan 2 gambar suasana office (boleh pilih 2 daripada 6 gambar) . WAJIB!! 
  3. Setiap peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Tetapi hanya satu blog sahaja yang layak memenangi hadiah wang tunai yang disediakan.
  4. Copy and Paste kod banner dalam entri Contest. (Sekiranya banner tersebut tiada, entri penyertaan anda tidak sah)
  5. Dalam entri anda perlu ada ayat ini " Contest ini turut disertai oleh Blog a, b, c, d, e, f, g, h, ..... (Letakkan url blog semua peserta)" (Bahagaian ini perlu diedit dari masa ke semasa. Pada hari penilaian dilakukan, pastikan semua url blog peserta ada diletakkan dalam entri blog anda)
  6. Tinggalkan link entri anda di SINI (pada ruangan komen) dengan menulis  Link entri penyertaan blog anda. Sebagai Contoh: http://www.coretananuar.com/2018/04/contest-seo-pakej-fotografi-perkahwinan.html" 
  7. Cabaran Contest SEO : Pakej Fotografi Perkahwinan ini berlangsung dari 1 Mei sehingga 31 Mei 2018

      GAMBAR-GAMBAR YANG DISEDIAKAN

      1. DESIGN ALBUM - (Pilih minimum 3 daripada 10 design)

      Pakej Fotografi Perkahwinan Design Album
      Pakej Fotografi Perkahwinan Design Album 1

      Pakej Fotografi Perkahwinan Design Album
      Pakej Fotografi Perkahwinan Design Album 2




      2. SINGLE PHOTO - (Pilih minimum 3 daripada 10  photo )

      Pakej Fotografi Perkahwinan Single Photo
      Pakej Fotografi Perkahwinan Single Photo 1
      Pakej Fotografi Perkahwinan Single Photo
      Pakej Fotografi Perkahwinan Single Photo 2
      Pakej Fotografi Perkahwinan Pantai
      Pakej Fotografi Perkahwinan Single Photo 3
      Pakej Fotografi Perkahwinan Privercy
      Pakej Fotografi Perkahwinan Romantik
      Pakej Fotografi Perkahwinan Sweet
      Pakej Fotografi Perkahwinan Sweet


      3. TESTIMONI (Pilih minimum 2 daripada 6 testimoni )
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni 1
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni 2
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni 3
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni Whatsapp
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni Whatsapp
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni Whatsapp
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni Whatsapp 2
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni Whatsapp
      Pakej Fotografi Perkahwinan Testimoni Whatsapp

      4. SUASANA OFFICE (Pilih minimum 2 gambar suasana Office daripada 6)

      Pakej Fotografi Perkahwinan TeamMate
      Pakej Fotografi Perkahwinan TeamMate
      Pakej Fotografi Perkahwinan Suasana Office
      Pakej Fotografi Perkahwinan Suasana Office

      Maklumat Penaja Utama Contest ini
      • Tel : 017-296 2141 / 017-211 6634
      • Email : photography_orange@yahoo.com
      • Website : https://theorangephotography.com
      • Alamat : T3-1D, Tingkat 1, Kompleks Amaniah, 68100 Batu Caves, Selangor

      Penilaian terhadap SEO

      Penilaian Blog akan dilakukan terhadap SEO melalui kata kunci "Pakej Fotografi Perkahwinan" yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome - Incognito Window pada tarikh 1 Jun 2018.



      Hadiah Contest SEO : Pakej Fotografi Perkahwinan:
      • Tempat Pertama : Wang Tunai RM300 + Baucher Pakej Fotografi Perkahwinan bernilai RM600 + Pakej Ebook RBDTTDH bernilai RM27
      • Tempat Kedua : Wang Tunai RM200 + Baucher Pakej Fotografi Perkahwinan bernilai RM600 + Pakej Ebook RBDTTDH bernilai RM27
      • Tempat Ke 3  : Wang Tunai RM100 + + Baucher Pakej Fotografi Perkahwinan bernilai RM600 + Pakej Ebook RBDTTDH bernilai RM27
      • Tempat Ke 4 hingga ke 10 : Baucher Pakej Fotografi Perkahwinan bernilai RM600 + Pakej Ebook RBDTTDH bernilai RM27
      • Tempat Ke 11 hingga ke 50 Baucher Pakej Fotografi Perkahwinan bernilai RM600 
      Nota : 

      RBDTTH - singkatan untuk Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-tambahan Dengan Homestay. Untuk maklumat lanjut, boleh KLIK DI SINI

      Harga Pakej untuk 2 Event Photo RM2,000.00
      - 2 Event Coverage (Nikah & Sanding)
      - Custom Album 10X12
      - Exclusive Frame 16 X 24
      - FREE Outdoor
      - FREE Edited Photo
      - FREE Box & Bag

      Para pemenang boleh menggunakan Baucher Pakej Fotografi Perkahwinan bernilai RM600 untuk diri sendiri atau untuk keluarga atau saudara mara terdekat Baucher tersebut Valid digunakan sehingga 31 Disember 2018


      Senarai Peserta Contest SEO Pakej Fotografi Perkahwinan:

      59 ulasan:

      1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

        BalasPadam
      2. insyaAllah saya nak join nanti. dah lama tak main SEO ni

        BalasPadam
      3. kalau ada masa, nak join gak.

        tapi tu la. sibuk benar 2-3 tahun ni.

        BalasPadam
      4. Untung dpt buku photo percyma

        BalasPadam
      5. memang kontest SEO ini merupakan hadiah pernikahan saya nanti hahahaha

        BalasPadam
      6. lumayan beb hadiah..lebih 30k.
        mesti dapat keta sebijik nih :D

        BalasPadam
      7. Akan usaha curi masa meriahkan suasana contest... Ada rezki moga dapat rasa rezki mendatang masyuknya. Yummmy.

        BalasPadam
      8. bestnya... suka nak test bab seo nih..
        .. tapi dah kawin, so hadiah ni camner ... hahah boleh dpt pakej jugak? pakej amik gambar laa yerk...

        BalasPadam
      9. Macsm best saja contest SEO. Kena cari masa sesuai untuk karang entri ni yang guna keyword "pakej Fotografi Perkahwinan.

        BalasPadam
      10. done entry

        http://www.ajumohit.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan-orange-potography-berbaloi-dan-berkualiti.html

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih puan Aju Mohin kerana jadi peserta pertama menyertai contest ini...

          Padam
      11. Saya sudah update entry untuk contest ini.

        http://sobrimansor.net/pakej-fotografi-perkahwinan/

        BalasPadam
        Balasan
        1. Alhamdulillah... Penyertaan diterima...
          Terima kasih tuan Sobri kerana sudi menyertai contest ini...

          Padam
      12. saya hantar penyertaan...

        https://mrhanafi.com/pakej-fotografi-perkahwinan/

        BalasPadam
        Balasan
        1. Penyertaan Tuan Hanafi di terima... Terima kasih kerana sudi menyertai Cntest ini...

          Padam
      13. assalamualaikum dan salam sejahtera,jemput singgah ke laman blog saya , saya join ok http://www.pokucu.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan.html ,sekian terima kasih ....

        BalasPadam
      14. Semoga berjaya buat semua peserta :)

        BalasPadam
      15. http://modernmumthingy.com/pakej-fotografi-perkahwinan/

        yeayy., dah berjaya mengupdate entri juga...

        BalasPadam
        Balasan
        1. Alhamdulillah... Terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO yang saya anjurkan pada kali ini...

          Padam
      16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

        BalasPadam
      17. Saya join ye :)

        https://www.nurzariniismail.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan.html

        BalasPadam
        Balasan
        1. Penyertaan diterima... Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini... Good Luck!!

          Padam
      18. saya join..

        https://www.dianarashid.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan-2018-yang.html

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih Diana Rashid kerana sudi menyertai contest ini... Penyertaan diterima... Good Luck!!

          Padam
      19. Saya join ye , http://www.pokucu.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan.html , jemput follow my blog dan komen,terima kasih....

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini.. penyertaan di terima.. good luck..

          Padam
      20. Alhamdulilah akhirnya dapat juga sertai contest ni

        http://www.iuzira.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan-budget-dan.html?m=1

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih Iuzira kerana sudi menyertai Contest SEO Pakej Fotografi Perkahwinan... Penyertaan di terima... Good Luck!!

          Padam
      21. Saya join juga yer...
        http://www.mommyfiqa.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan.html

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini... Penyertaan di terima... Good Luck!! dan semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang..

          Padam
      22. Harap penyertaan saya diterima:

        http://ohduit.com/servis-pakej-fotografi-perkahwinan-terbaik/

        Terima kasih

        BalasPadam
        Balasan
        1. Penyertaan diterima... Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini

          Padam
        2. Semua peserta ada peluang menang cuma tak tahu kedudukannya di posisi mana?

          Padam
      23. ana join
        https://adna2029.blogspot.my/2018/05/pakej-perkahwinan-murah-dari-orange.html

        BalasPadam
      24. Assalamualaikum... Tuan Anuar.

        Saya dah siap artikel dan tdlah publish.

        http://www.sensasi2020.com/2018/05/tips-memilih-pakej-fotografi.html

        Sekian, terima kasih.

        BalasPadam
        Balasan
        1. Waalaikumsalam...
          Terima kasih tuan Kamil Salleh kerana sudi menyertai contest ini... Penyertaan tuan diterima... Good Luck!!

          Padam
      25. saya join :)

        http://nozi-mirrah.blogspot.my/2018/05/cabaran-contest-seo-pakej-fotografi.html

        BalasPadam
        Balasan
        1. Kalau diikutkan jumlah peserta, maka semua peserta dapat hadiah masing-masing.

          Padam
        2. Terima kasih sebab sudi support contest ini... Done.. Penyertaan diterima.. Good Luck!!

          Padam
      26. Nampaknya dah semakin ramai yang join Contest SEO Pakej Fotografi Perkahwinan.

        BalasPadam
      27. https://messarah.blogspot.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan-2018-murah.html

        salam, sarah join ye

        BalasPadam
        Balasan
        1. Waalaikumsalam... Terima kasih sebab sudi join contest ni... Good Luck!! Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang..

          Padam
      28. Assalamualaikum....

        Saat-saat akhir hantar penyertaan. Moga diterima oleh Tuan Anuar.

        http://topseofriendly.blogspot.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan.html

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih Tuan Kamil Salleeh... Sudi join last minit... Penyertaan di terima...

          Padam
      29. assalamualaikum..saya da join
        https://nydalife.blogspot.com/2018/05/pakej-fotografi-perkahwinan-menarik.html

        BalasPadam
      30. Salam..ciktom join support contest anuar lagi..hehe

        http://www.ciktom.com/tips-cari-pakej-fotografi-perkahwinan-berkualiti-dan-terbaik/

        BalasPadam
        Balasan
        1. Terima kasih Cik Tom sebab sudi support Contest saya lagi dan lagi.... Terima kasih beribu-ribu lemon... Penyertaan diterima...

          Padam
      31. Salam bro Anuar... saya perhatikan yg link penyertaan Husnida Husni tiada dlm list.

        BalasPadam
        Balasan
        1. Patut pun tiada dalam list. Rupanya tiada entri di dalamnya, cuma link saja dihantar.

          Padam
      32. Dah tahu ke pemenang? Rugi tak sempat join hari tu

        BalasPadam

      Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

      Senarai Blog Rakan2

      Follower


      Info Terkini!! (Wajib Baca)

      Pembaca Paling Mesra