Selasa, 28 Mac 2017

18 KOLEKSI SURAT PERJANJIAN POPULAR

with 10 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Semenjak ramai yg kena SONTOT dalam pelaburan emas delay, ramai yang berhati-hati dan mengambil langkah berjaga-jaga bila melibatkan urusan jual beli dan pelaburan. 

Hatta dengan kawan baik sendiri pun nak kena berhati-hati..

Sebab kebanyakan yang terjebak dengan Emas Sontot dan emas delay adalah berpunca daripada kawan karib..

Bukan isu kawan makan kawan... Tapi kebanyakannya melibatkan isu "You Jump, I Jump".. tapi tak sangka pulak tersalah Jump.. 
.
Semenjak itu, ramai yang mengambil langkah selamat dengan mewujudkan surat perjanjian..
.
Asal sahaja ada urusan yang melibatkan pinjaman, pengumpulan wang atau pembayaran secara ansurans perlu adanya surat perjanjian..

Sebab itu, kalau anda perasan sekarang ni dah ada 18 jenis surat perjanjian yang popular cariannya di Malaysia.

Yang menariknya surat-surat perjanjian ni ada di tulis dalam Bahasa Melayu.. eloklah tu.. supaya kita dapat sama-sama memahami terma dan syarat dengan lebih jelas..

Berikut saya senaraikan 18 koleksi surat perjanjian popular..

18 koleksi surat perjanjian popular

18 koleksi surat perjanjian popular
18 koleksi surat perjanjian popular

Anda boleh dapatkan kesemua 18 Koleksi Surat Perjanjian Popular ini dengan klik pada link download di bawah

1. Surat Perjanjian Sambung Bayar Kenderaan [Download]

2. Surat Perjanjian Sewa Kedai [Download]

3. Surat Perjanjian Sewa Kenderaan [Download]

4. Surat Perjanjian Sewa Rumah [Download]

5. Surat Perjanjian Wang Simpanan Kutu [Download]

6. Surat Kontrak Pekerja [Download]

7. Surat Perjanjian Baiki Barangan [Download]

8. Surat Perjanjian Beli Kenderaan [Download]

9. Surat Perjanjian Consignment Barang [Download]

10. Surat Perjanjian Katering Sajian Makanan [Download]

11. Surat Perjanjian Kontrak Pengilangan Produk [Download]

12. Surat Perjanjian Pelaburan Perniagaan [Download]

13. Surat Perjanjian Pembinaan Website [Download]

14. Surat Perjanjian Penggunaan Barang [Download]

15. Surat Perjanjian Pinjaman Kewangan Cagaran [Download]

16. Surat Perjanjian Pinjaman Kewangan Tunai [Download]

17. Surat Perjanjian Rakan Kongsi Perniagaan [Download]

18. Surat Kebenaran Bawa Kenderaan [Download]

Download kesemua 18 Surat Perjanjian Popular -> [[Download]]

Macam tak percayakan?

Sekarang ni sampai nak main kutu pun dah ada surat perjanjian.. begitu berhati-hati sekali masyarakat Malaysia sekarang ni.. cukuplah kena sontot sekali... Tak nak "pisang berbuah" untuk kali yang ke 2.

Ada tak yang berminat nak dapatkan salah satu daripada surat perjanjian di atas?

Kalau ada, klik sahaja link dowload yang saya berikan di atas..

Contoh surat perjanjian ni kenalan saya yang buat.. saya tolong kongsikan jer... 

Semoga bermanfaat..

10 ulasan:

  1. Tq bro anuar.. nak dowlnload yang no4 nanti. penting perlu ada surat perjanjian ni.

    BalasPadam
  2. wah bagus untuk dikala memerlukan nanti. terima kasih tuan.

    BalasPadam
  3. kalau ada surat perjanjian memang bagus dan lebih dipercayai untuk berurusan

    BalasPadam
  4. Sekarang ini nak meniaga paling penting perlu ada surat perjanjian. Jangan ikut suka jer . Kalau tersilap langkah buruk padahnya.

    BalasPadam
  5. boleh download la ni ya. thanks ya

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah.. perkongsian yang sgt bagus berkaitan contoh surat perjanjian..

    lepas ni takde la pening kepala mcm mana nak draft agreement utk apa2 tujuan perniagaan nanti..

    terima kasih tuan..

    BalasPadam
  7. nak cari surat perjanjian kahwin dua bro..kalau ada..( gurau semata-mata)

    BalasPadam
  8. Macam macam dokumen penting ada ya. Terima kasih tuan Anuar

    BalasPadam
  9. kalau tak ada surat perjanjian, mungkin akan timbul masalah di masa hadapan..

    BalasPadam
  10. Banyaknya surat perjanjian.. tq sebab share. Pening kepala juga nak buat sendiri perjanjian sewa rumah tu. Dah ada template senang sikit.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra