Isnin, 14 November 2016

Makan Buffet DI JPH PSIS pada harga yang cukup murah

with 10 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Dah lama saya tak menulis entri tentang jalan-jalan cari makan... Terutamanya jalan-jalan cari makan di Jabatan Pelancongan Dan Hospitaliti, Politeknik Sultan Idris Shah.... atau singkatannya JPH PSIS.

Siapa yang rajin mengikuti perkembangan blog ini, tentu anda pernah membaca keistimewaan yang terdapat dalam Program Diploma Hotel Dan Katering. Salah satu program yang ditawarkan oleh jabatan ini. 

Pada setiap minggu perkuliahan, program ini ada buat kelas amali masakan (Kitchen). Setiap kali kelas amali ini dijalankan, mereka akan buat event untuk menjemput staf atau student yang berminat untuk menikmati masakan mereka. Berikut merupakan contoh iklan yang dihantar melalui group Whatsapp untuk memaklumkan event yang mereka adakan kepada seluruh warga PSIS. 

*_DHK 3B ASIAN BUFFET _*
✌๐ŸปAssalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada seluruh warga PSIS.๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž-Anda lapar?๐Ÿ˜ž
KAMI ADA JALAN PENYELESAIANYA DENGANHANYA *RM15* SAHAJA!
HAAAA APA LAGI JOMLAH DATANG... ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ—“TARIKH ; *Khamis 20/10/2016*⏰ MASA  *12.30p.m- 2.30p.m* ๐ŸขTEMPAT *Cemara JPH*
Kami menyediakan pelbagai menu  yang menarik khas untuk anda. Antara menu yang disediakan adalah...
              *APPETIZER*             ULUDU VADAI        VIETNAMESE SALAD     YONG TAU FOO STATION       PITA & HUMMUS SALAD                    ๐ŸŒฎ๐ŸŒฎ๐ŸŒฎ              TAUHU SUMBAT             SPRING ROLL
                  *SOUP*             LAKSA JOHOR                    ๐Ÿœ๐Ÿœ
             *MAIN COURSE*             CHOW MIEN ๐Ÿœ      STEAMED WHITE RICE๐Ÿš๐Ÿš       CHICKEN VINDALO ๐Ÿ—๐Ÿ—      GREEN CURRY BEEF ๐Ÿต๐Ÿต      SWEET SOUR FISH ๐ŸŸ๐ŸŸ. ROASTED LAMB CUTLET WITH    BLACK PEPPER SAUCE ๐Ÿ–MIXED CHINESE VEGETABLE              WITH TOFU     PASTA WITH CARBONARA          AND RED SAUCE ๐Ÿ
              *DESSERT*              ABC STATION๐Ÿง         SAGU GULA MELAKA      GULA MELAKA CAKE ๐ŸŽ‚๐ŸŽ‚            PANA COTTA ๐Ÿฎ๐Ÿฎ        TIRAMISU CAKE ๐Ÿฐ๐Ÿฐ

 sebarang tempahan,sila hubungi 
*Asuwat*=01133884697*Ika*=0132834168
#viralkan#terimakasih#supportDHK3B


Event kali ini diberi nama DHK3B Asian Buffet.. Dianjurkan oleh kelas Diploma Hotel dan Katering DHK3B. Isteri saya telah menempah satu meja untuk kami sekeluarga makan dalam event ini...  

Bukan main Excited lagi Haikal dan Adam dapat makan tengahari macam dekat Hotel sebaik sahaja balik dari sekolah...

Walaupun semua makanan dimasak oleh student, tapi setiap menu yang dihidangkan memang sedap. Dah rasa macam makan masakan hotel sebenar.

Ini disebabkan pelajar-pelajar yang memasak kesemua makanan ini dibimbing oleh pensyarah-pensyarah Jabatan Pelancongan dan Hospitaliti yang mempunyai kepakaran dalam biadang masakan. Siap pernah masuk TV lagi dia orang ni... 

Tanpa melengahkan masa lagi....

Jom layan gambar-gambar yang sempat saya dan isteri saya ambil sepanjang kami sekeluarga Makan Buffet DI JPH PSIS.

Dessert Station
Tiramisu Cake

Main Course Station

PASTA WITH CARBONARA AND RED SAUCE
ABC
STEAMED WHITE RICE, ROASTED LAMB CUTLET WITH BLACK PEPPER SAUCE, SWEET SOUR FISHTAUHU SUMBAT SPRING ROLL + dll 
Laksa Johor

Gambar-gambar sekitar event DHK3B Asian Buffet


Alhamdulillah... Puas hati dapat join event makan-makan terakhir anjuran Pelajar DHK untuk sesi Jun 2016.. Sem depan boleh join lagi... ;)

Harga untuk setiap pax pun jauh lebih murah jika nak dibandingkan dengan kuantiti makanan yang sama, rasa masakan yang sama, servis yang sama... Tetapi diadakan di hotel sebenar... jadi memang berbaloi sangatlah dapat bawa anak-anak makan di sini ... 

Jumlah bayaran yang dikenakan kepada kami cuma RM40.
RM15 x 2 orang dewasa = RM30
RM5 x 2 kanak-kanak = RM10

Nak tengok contoh-contoh event lain yang dianjurkan oleh program Diploma Hotel dan katering.. boleh klik pada pautan-pautan di bawah..

Info Berkaitan:

10 ulasan:

  1. wah, nampak menyelerakan :D

    salam singgah dari blog www.neezalife.com

    BalasPadam
  2. eh! 40 je untuk 2 dewasa n 2 kanak kanak. .murah sangat

    BalasPadam
  3. murah tu, untungnya dan semestinya sedap

    BalasPadam
  4. Pergghhh.. hebat psis sekarang nie.. lepas nie boleh buat buffet buka puasa pulak..

    BalasPadam
  5. Terbaik banyak nampaknya pilihan makanan

    BalasPadam
  6. serius murah yang amat ..makanan nampak best.untung.

    BalasPadam
  7. Murahnya! Kalau dekat dah pergi dah ni hehe

    BalasPadam
  8. murahnya..nampak makanan pun semua sedap dan cantik...hebat student masak dah setanding hotel rupanya...

    BalasPadam
  9. puas hati sangat lah..dgn harga murah dapat pula masakkan sedap.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra