Ahad, 17 Mei 2015

Miliki pakej laman web, copywriting, sistem autoresponder, dan content email marketing pada harga RM10 sahaja. Memang Murah!

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera?

Terlebih dahulu saya nak tanya.. Siapa dekat sini ada memiliki sebuah laman web?

Tahu tak berapa kos yang perlu anda keluarkan untuk menghasilkan sebuah laman web yang lengkap dengan Design Laman Web dan Header, Domain, Hosting, Copywriting, Sistem Autoresponder dan content email Marketing?

Baiklah... saya nak share pengalaman memiliki 2 buah laman web yang dapat memenuhi 80% daripada keperluan di atas:
  • Harga Domain : RM30
  • Harga Hosting : Percuma (Sebab saya guna Blogspot)
  • Design Laman Web dan Header : RM50
  • Sistem Autoresponder : RM200 (Bayar sekali untuk seumur hidup)
  • Copywriting (Ayat Jualan) : Percuma (Tulis sendiri, walaupun tak pandai sangat)
  • Content Email Marketing : Percuma (Reka jer sendiri)
----------------------------------------------------------------------------
        JUMLAH                            RM280 
----------------------------------------------------------------------------


Kos yang telah saya keluarkan untuk memiliki sebuah laman web seperti di bawah ialah RM280. Walaupun lebih banyak yang Percuma, daripada berbayar!




Itu baru buat laman web sendiri.. Sekiranya saya nak upah orang buat laman web yang lengkap dengan semua ciri-ciri yang diperlukan... Saya perlu keluarkan kos antara RM500 hingga RM800. 
  • Harga Domain : RM30
  • Harga Hosting : RM100/tahun
  • Design Laman Web dan Header : RM50
  • Sistem Autoresponder : RM200 (Bayar sekali untuk seumur hidup)
  • Copywriting (Ayat Jualan) : RM80 - RM250 (Bergantung kepada patah perkataan)
  • Content Email Marketing : RM50-RM100 (Bergantung kepada bilangan email)
----------------------------------------------------------------------------
        JUMLAH                            RM500 hingga RM800
----------------------------------------------------------------------------

Kalau tak percaya, boleh Baca Di Sini (Klik Di Sini)

Macamana mahal tak?

Tetapi.. Ada berita baik untuk anda!

Bagaimana kalau saya tawarkan kepada anda sebuah pakej laman web, copywriting, sistem autoresponder, dan content email marketing pada harga RM10 sahaja.

Kalau difikirkan memang tak masuk akal kan? Manalah ada orang yang boleh bagi pakej macam ni dengan harga diskaun sebanyak 98% (RM500 RM10)

Hilang akal apa? Tokey balak pun boleh bankrap kalau macam ni..

Tapi Serius!! Ini bukan cobaan... Ini bukan main-main...

Ini betul-betul punya..

Anda boleh miliki sebuah laman web yang lengkap dengan sistem autoresponder yang dapat berfungsi secara automatik. Lengkap dengan isi kandungan email marketing untuk dihantar kepada prospek anda, pada 2 harga yang cukup ekonomi iaitu:
1. RM10 
2. RM49

Terpulang kepada anda untuk membuat pilihan.. Tiada sebarang paksaan.. 
Dengan pilihan yang anda buat, anda beperluan untuk memiliki 2 buah laman web yang mempunyai design yang sama, tetapi kandungan copywriting (ayat jualan) yang berbeza.


1. Laman web yang direka khas untuk mengumpul senarai email sahaja (Dipanggil Minisite/Landing Page).

Landing Page
Sumber : Klik Di Sini


2. Laman web Jualan

Laman Web Jualan
Sumber : Klik Di Sini

Pada kedua-dua laman web ini akan terdapat nama, nombor telefon dan gambar (nak letak boleh, tak nak letak pun boleh)  anda sebagai pemiliknya.

Kalau tak percaya, boleh klik pada 2 link yang terdapat pada gamabar laman web tersebut, untuk melihat hasilnya.

Pada laman web Pertama, iaitu Landing page.. Apabila ada prospek meninggalkan nama, email dan Nombor Handphone mereka... Prospek anda akan menjadi subscriber anda. Mereka akan menerima siri email pemasaran yang disediakan oleh admin laman web tersebut.

Sumber : Klik Di Sini

Dalam email pemasaran yang bakal prospek anda dapat nanti akan mengandungi nama anda, nombor telefon anda dan juga link affiliate anda. 

Jadi, anda akan mendapat komisyen untuk setiap jualan yang terhasil berpunca daripada email promosi yang bakal prospek anda terima.

Ada 2 komisyen yang disediakan iaitu 
  • RM10 (Untuk jualan pakej lengkap laman web) 
  • RM20 (Untuk setiap jualan Simkad, Tertakluk kepada terma dan Syarat)


Menarik bukan?

Sekiranya anda dapat menjual pakej lengkap sebuah laman web kepada seorang prospek anda, anda dapat komisyen RM10... Dah balik modal dah ni.. Takkan anda hanya mampu menjual kepada seorang prospek sahaja kan? Ini Bisnes Online.. Pasaran untuk bisnes Online, tersangatlah luas.. Anda boleh promosikan melalui Facebook, Blog, Twitter, Youtube dan sebagainya..

Sekiranya anda dapat jual Simkad macam dekat gambar di bawah ni, lagilah untung.. Boleh dapat komisyen sebanyak RM20 untuk setiap simkad yang berjaya dijual.. Tetapi tertakluk kepada terma dan syarat.

Sumber : Klik Di Sini

Apa Syaratnya?

Syaratnya, anda pelu mengaktifkan Simkad anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda mempunyai akaun di laman web Bestmobile.my. Sebab, komisyen RM20 tersebut akan dibayar oleh syarikat Best Mobile ke akaun anda, sebaik sahaja ada orang yang mengaktifkan Simkad dengan menggunakan ID anda.

Tapi kalau anda belum lagi aktifkan Simkad, anda boleh guna ID saya iaitu:
  • User : Muhamad Anuar Bin Marsib
  • ID     : BM0025595
  • Tel   : 011-38221589


ID ini merupakan salah satu syarat yang diperlukan untuk mengaktifkan Simkad baru.. Kalau anda tak kisah, boleh gunakan ID saya.. Nanti dapat komisyen, kita bahagi 2.. Dapat sorang RM10.. Ok tak?

Tapi untuk komisyen Topup selepas itu, tak dapatlah nak bagi dua.. Itu hak saya, sebab pelanggan tu dah register bawah akaun saya... 

Walaupun anda tak dapat komisyen topup bulanan. Tapi kira untung jugalah, sebab anda keluar modal RM10, dapat komisyen jualan RM10..


1. Pakej Lengkap Laman Web Berharga RM10 

Baiklah saya nak cerita, apa yang bakal anda dapat dengan mengeluarkan modal sebanyak RM10 untuk memiliki  pakej laman web, copywriting, sistem autoresponder, dan content email marketing.. 
  • Harga Domain : Tak Perlu (Tapi dapat 2 link Affiliate)
  • Harga Hosting : Tak Pelu
  • Design Laman Web dan Header : Tak Perlu
  • Sistem Autoresponder : Tak Perlu
  • Copywriting (Ayat Jualan) : Tak Perlu
  • Content Email Marketing : Tak Perlu
----------------------------------------------------------------------------
        JUMLAH                            RM10
----------------------------------------------------------------------------


Dua link affiliate yang akan anda perolehi adalah seperti berikut:


1. Pakej Lengkap Laman Web + Simkad Berharga RM49 

Baiklah saya nak cerita, apa yang bakal anda dapat dengan mengeluarkan modal sebanyak RM10 untuk memiliki  pakej laman web, copywriting, sistem autoresponder, dan content email marketing.. 
  • Harga Domain : Tak Perlu (Tapi dapat 2 link Affiliate)
  • Harga Hosting : Tak Pelu
  • Design Laman Web dan Header : Tak Perlu
  • Sistem Autoresponder : Tak Perlu
  • Copywriting (Ayat Jualan) : Tak Perlu
  • Content Email Marketing : Tak Perlu
  • Simkad Best Mobile : RM49
----------------------------------------------------------------------------
        JUMLAH                            RM49
----------------------------------------------------------------------------

Dua link affiliate yang akan anda perolehi adalah seperti berikut:
SimKad Best Mobile berharga RM49


Jadi, pilihan terletak di tangan anda untuk ambil pakej yang mana satu? Tapi kalau nak lebih menguntungkan ambil pakej yang kedua.. ;)

Nama dan nombor phone anda akan tertera pada borang pembelian, seperti dalam gambar di bawah:

Sumber : Klik Di Sini

Jadi, saya serahkan kepada anda untuk membuat pilihan.. 

Buatlah pilihan yang tepat..

Risiko yang bakal anda tanggung untuk setiap pihan anda cuma RM10 atu RM49 sahaja.. 

Tetapi dengan risiko serendah itu, bakal memberikan kehidupan yang lebih selesa kepada anda dan keluarga anda pada kemudian hari..

Sekiranya anda tak buat sebarang pilihan, anda tetap mengeluarkan budjet bulanan untuk membeli Topup atau membayar bil penggunaan HP anda..

Tetapi sekarang ni.. Anda mempunyai satu peluang..  Dengan mengeluarkan kos bulanan yang sama terhadap penggunaan HP anda, tetapi dalam masa yang sama anda boleh menjana pendapatan tambahan... Satu hari nanti pendapatan tersebut akan bertambah, dengan setiap pertambahan simkad baru yang telah diaktifkan di bawah rangkaian anda.. 

Ok... Setakat ini sahaja coretan saya pada kali ni... Jumpa lagi di lain waktu... ;) 


0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra