Jumaat, 21 Jun 2013

Contest SEO : MyKad Smart Shopper

with 116 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Syukur Alhamdulillah kepada Allah S.W.T.. Kerana dengan izinnya sekali lagi Blog Coretan Anuar berpeluang Menganjurkan satu lagi Contest SEO.. Contest SEO pada kali mempertaruhkan keyword yang bakal diperkatakan di seluruh Malaysia pada tahun 2014 iaitu "MyKad Smart Shopper"

Anda boleh mendapatkan seberapa banyak Info tentang Program MyKad Smart Shopper (MSSP) menerusi sumber rujukan berikut:

1) Blog Coretan Anuar (Klik Di Sini)
2) Blog Discount Hari2 (Klik Di Sini)
3) Fanpage Discount Hari2 (Klik Di Sini)
4) Aplikasi SmartPhone (MyKad Smart Shopper)
5) Laman web Affiliate Junction (Klik Di Sini)
6) Dan lain-lain sumber yang boleh anda percayai

Semoga info-info yang terdapat dalam senarai rujukan di atas dapat membantu anda menulis entri yang menarik supaya dapat berpeluang untuk memenangi hadiah bagi Contest ini.. 


Banner untuk contest SEO ini pun dah siap.. Diharap setiap peserta contest ini sudi 'copy' banner dibawah dan meletakkannya di entri contest anda nanti...


Objektif Contest SEO MyKad Smart Shopper

Objektif Contest SEO MyKad Smart Shopper ialah:
  • Memberi peluang kepada rakan Blogger untuk menguji SEO blog masing-masing
  • Memberi peluang kepada rakan blogger untuk membezakan affiliate secara online dan affiliate secara Offline
  • Memberi info kepada rakan blogger tentang pelbagai cara menjana pendapatan melalui blog
  • Memberi pendedahan kepada seluruh rakyat Malaysia tentang aplikasi MyKad yang ke 50 iaitu rakyat Malaysia boleh berbelanja dengan menggunakan MyKad untuk mendapatkan Diskaun dan Poin di kedai-kedai yang telah mengambil bahagian (Projek ini dijangka akan dapat beroperasi sepenuhnya pada tahun 2014)
  • Menggalakkan lebih ramai pekedai mendaftar menyertai projek MyKad Smart Shopper secara PERCUMA, supaya dapat memberi kemudahan kepada 29 juta rakyat Malaysia melalui projek ini, walaupun di mana sahaja mereka berada.
  • Menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia melabur dalam projek MyKad Smart Shopper, supaya mampu menjana pasif Income secara berterusan pada setiap bulan dan mendapat bonus tahunan sebanyak dua kali pada setiap tahun.

Sedikit Info Tentang MyKad Smart Shopper


Pengaktifan MyKad  (PERCUMA)

Cara aktifkan MyKad anda:

Anda cuma perlu  sms/emel butiran tersebut 

1. Nama Penuh
2. Nombor KP
3. No Tel.
4. Alamat
5. E-mail

kepada saya menerusi :
- No. Hp: 016-5425547
- emel: nuargto@gmail.com

Kelebihan MyKad Smart Shopper
  • Pendaftaran Percuma
  • Tiada tarikh luput keahlian  
  • Nikmati Diskaun Segera & Rebate Tunai
  • Anda boleh mendapatkan diskaun sehingga 20% di kedai-kedai tersebut hanya dengan menunjukkan IC/MyKad. 
  • Perolehi mata ganjaran dari perbelanjaan untuk penebusan hadiah  ( RM 1 = 1 Point AJ)
  • Tiada kad tambahan ( Hanya Guna MyKad)


Contoh aplikasi penggunaan Smart Phone bagi program MyKad Smart Shopper (MSSP):


Sekiranya anda berminat untuk mengaktifkan Kad pengenalan anda bagi membolehkan anda mendapat Diskaun dan point ketika membeli di kedai-kedai yang telah mengambil bahagian, anda perlu mempunyai no. Refference.. jadi, anda boleh menggunakan no. tersebut sebagai Reffernece: 

Refer By : 810612085103

Anda juga boleh menggunakan cara yang sama untuk penggunaan SmartPhone yang lain..



Anda boleh semak senarai kedai/perniagaan yang telah berdaftar dengan AJ menerusi Aplikasi Smartphone tersebut atau di link ini 


 Projek MyKad Smart Shopper (MSSP) yang pertama di negara ASEAN

Malaysia merupakan negara pertama di Asean yang telah melaksanakan Projek MyKad Smart Shopper (MSSP).. Berikutan kejayaan program ini, telah menjadikan syarikat I Synergy Universal Holding Sdn Bhd tersenarai sebagai penerima Anugerah Perniagaan Cemerlang Asean 2013 (Walaupun projek ini masih belum beroperasi sepenuhnya)


Syarikat I Synergy Universal Holding Sdn Bhd menyasarkan untuk membangunkan program ini ke negara-negara Asean yang lain.. Ini merupakan peluang keemasan kepada rakan-rakan pemasaran yang mempunyai komitmen yang tinggi untuk bersama syarikat membangunkan sistem ini di negara-negara Asean.. 

Setakat ini negara Indonesia telah berminat untuk membangunkan sistem ini di negara mereka.. Tak lama lagi projek MyKad Smart Shopper (MSSP) akan dibangunkan di Jakarta, Indonesia.. 

Kepada sesiapa yang berminat untuk melabur dalam program ini, boleh hubungi : 
016-5425547 (Anuar)

Syarat-syarat untuk menyertai Contest ini ialah:

  1. Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia. Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Tetapi entri anda perlu fokus pada keyword "MyKad Smart Shopper"  
  2. Setiap bloggers boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Tetapi penyertaan yang berjaya berada di Rank 1-10 google Malaysia untuk keyword "MyKad Smart Shopper" akan dipilih sebagai pemenang tempat pertama hingga kesepuluh..
  3. Jangan lupa letakkan banner Pertandingan pada entri Pertandingan. (Sekiranya tiada banner pertandingan, entri anda tidak akan dinilai)
  4. Letakkan link entri penyertaan anda di ruangan komen entri ini.
  5. Klik "Like" button facebook bagi entri ini (Boleh klik like di bahagian bawah entri ini)
  6. Like FanPage Discount Hari2 dan tinggalkan permalink entri anda di SINI
  7. Di akhir entri anda letak ayat ini " Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja bersama SembangHari2, Discount-Hari2Pak Ya Homestay  ,  GSR2U 
  8. Cabaran Contest ini akan berlangsung sehingga 1 September 2013. 

Kriteria Penilaian Contest SEO : MyKad Smart Shopper

Penilaian Blog akan dilakukan terhadap SEO melalui kata kunci "MyKad Smart Shopper" yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh 2 September 2013.

Blog yang berjaya mendapat Rank pertama melalui hasil carian Google bagi kata kunci tersebut akan memenangi tempat pertama Contest ini, Rank kedua memenangi tempat kedua, Rank ke tiga tempat ketiga dan seterusnya... 

Senarai Hadiah Pertandingan Contest SEO : MyKad Smart Shopper



Hadiah terkumpul Contest SEO : MyKad Smart Shopper, setakat ini berjumlah RM1350.00.. Dan hadiah ini berkemungkinan akan bertambah dari masa ke semasa. Berikut merupakan senarai hadiah bagi Contest ini:
  • Tempat Pertama  : Wang Tunai RM500
  • Tempat Kedua     : Wang Tunai RM300
  • Tempat Ke Tiga   : Wang Tunai RM200
  • Tempat Ke 4-10   : Wang Tunai RM50 bagi setiap pemenang

P/s : Good Luck saya ucapkan kepada para peserta Contest ini.. Semoga anda berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest SEO : MyKad Smart Shopper


116 ulasan:

  1. Semoga contest tuan berjalan dengan lancar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin... Terima kasih Onlajer di atas sokongan moral yang diberikan..

      Padam
  2. wahh..mesti ramai yang join nanti. hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah.. Harap doakan yer... ;)

      Padam
    2. dah pening dah. tak larat dah nak promosi. haha..

      Padam
  3. wah! anuar mmg selalu jumpa benda hebat mcmni... insha Allah join nnt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah.. Kalau kita rajin mencari, kita akan jumpa satu perkara yang baru... Jemputlah join...

      Padam
  4. dulu pernah menang tempat ke9... kali ni tak tau lah lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kali ni harap boleh menang Top 5 pula... ;)

      Padam
  5. Hadiap pun menarik jugak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah.. Menarik juga hadiah kali ni...

      Padam
  6. semoga Allah permudahkan semuanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin... Terima kasih Puan Siti Rokiah...

      Padam
  7. Menarik jugak contest ni,banyak manffat yg dapat selain dari hadiah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah.. Contest ini akan dapat memberi manfaat kepada seluruh rakyat Malaysia...

      Padam
  8. bookmark dulu, bila free mungkin boleh intai sekali lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap adalah masa free.. Boleh join Contest ini... ;)

      Padam
  9. Menarik tapi panjang sangat masa contest tu. Huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ProfHariz tempoh Contest SEO memang biasanya lama sedikit... ;)

      Padam
  10. boleh join ni..kena study dulu pasal ni.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blackrosehunter jemputlah join... Hadiah lumayan..

      Padam
  11. good luck untuk semua peserta Contest SEO MyKad Smart Shopper. hadiah besar menanti ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih Tuan Denaihati... Insya Allah para peserta akan menunjukkan pencapaian yang cemerlang dalam SEO..

      Padam
  12. terbaiklah contest SEO lagi huhu, kene hantar askar blogspot gini google malaysia sy kureng cikit mndapat tempat huhu insyaAllah ada masa sy sertai :)

    BalasPadam
  13. Moga berjalan lancar hendaknya...hadiah dan ilmu menanti peserta =)

    BalasPadam
  14. Kenapa pondok kecil harus menolak tawaran yang sangat menarik ini..Tak dapat 50, dapat 500 pun jadi lah...haha..insyaAllah saya akan study bab menda ni..satu jer yang menarik..tempoh contest panjang..hehe

    BalasPadam
  15. Perkara baru tapi dah ada contest untuk keyword ini. Sangat menarik dan menguji keupayaan diri untuk bersaing dgn tempoh yang panjang. Insya Allah...akan sertai. Buat masa sekarang nak cari point2 penting dulu supaya lebih memahami.

    BalasPadam
  16. Hadiah pemenang boleh tahan...tapi kena tunggu hingga bulan sept baru dpt ....he..he..

    BalasPadam
  17. menarik
    boleh belajar sambil ambil bahagian

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih... Ya betul tuan... Boleh kita belajar sambil mengambil bahagian... ;)

      Padam
  18. menarik hadiahnya..mesti ramai yang join nanti. Good luck :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih... Jemputlah join Contest ini... Bolehlah kita menguji tahap kemampuan seo... ;)

      Padam
  19. hadiah memang lumayan. tapi newbie, tak berani nak contest besar lagi. kalau jadi top commentator pun dah ok dah. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Newbie pun boleh join.. Takder masalah... Melalui Contest macam ni akan dapat membantu Newbie untuk memperbaiki tahap penguasaan SEO...

      Padam
  20. ok bro..dah join... http://www.blackrosehunter.my/2013/06/mykad-smart-shopper.html

    kena letak link ini di fbpage tu jugak ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Leta link dekat facebook.. Supaya dapat menggalakkan Fanpage Discount Hari2 untuk menyertai Contest ini... TQ

      Padam
  21. Menarik sekali,,semoga sukses,!!

    BalasPadam
  22. Alhamdulillah. Pondok Kecil dah join..harap diterima..
    ni dia linknya..http://pondokkecil.com/blog/program-mykad-smart-shopper/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Pondok Kecil kerana sudi join Contest ini...

      Padam
  23. wah ada contest baik ni...

    program MSSP ni baguih ye, tp belum nmpk org tunjuk mykad masa shopping...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat ni baru 400 kedai yang telah mengambil bahagian dalam projek MyKad Smart Shopper ni... Mungkin Ummie Hanie belum berkesempatan berkunjung ke salah sebuah kedai tersebut...

      Dan Insha Allah bilangan kedai akan semakin bertambah dari masa ke semasa...

      Padam
  24. Bagus untuk uji skill SEO ni..kalau ada masa saya join..

    BalasPadam
  25. cabutan ni dibuat sekali sahaja atau 2 kali untuk confirmation?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penilaian di buat sekali sahaja.. Iaitu sebaik sahaja tempoh Contest ini tamat...

      Padam
  26. sangat menarik juga kontes ini

    BalasPadam
  27. pasti ramai yang akan mencuba..

    BalasPadam
  28. http://www.broblogger.net/2013/07/mykad-smart-shopper-mssp.html

    harap diterima. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... Penyertaan tuan diterima...

      Padam
  29. nak join nnti ada masa buat entry

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jemputlah join untuk memeriahkan contest ini

      Padam
  30. menarik ni...nanti nak buat jugak le entry...dah lama tak buat entry SEO...ingat2 lupa udah... ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak belajar SEO boleh belajar dengan Encik Titan... Beliau baru sahaja menghasilkan kitab SEO merah Jambu... Kalau ada masa jemputlah join...

      Padam
  31. Signed, sealed, delivered: http://dululainsekaranglain.com/online-jobs/mykad-smart-shopper-program-enjoy-discount-through-mykad

    - Dulu Lain Sekarang Lain

    BalasPadam
  32. Penyertaan tuan Ismail N diterima.. Good Luck.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest ini...

    BalasPadam
  33. salam

    1 sept tu hari last hantar entri lah ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam... Ya betul... 1 September tarikh last hantar entry...

      Padam
  34. baru sy tau ini adalah contest.. thanks atas perkongsian

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya dah semakin clear dengan contest ni ;)

      Padam
  35. join..klu ada masalah tolong roger k,

    http://hakaluka.blogspot.com/2013/07/MyKad-Smart-Shopper.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyerti Contest ini... Penyertaan tuan di terima.. Good Luck.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang... ;)

      Padam
  36. Alhamdulillah siap juga entri..kalau ada yang kurang bagitahu ye

    http://www.cikgunaman.com/2013/07/mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyerti Contest ini... Penyertaan Cikgu di terima.. Good Luck.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang... ;)

      Padam
    2. entri saya tiba² hilang dari google..boleh hantar penyertaan lain kan?

      Padam
    3. Cikgu Naman boleh hantar seberapa banyak pun penyertaan.... Bilangan penyertaan tiada had ditetapkan...

      Padam
  37. As-Salam. Terima kasih tuan kerana jemputan ..

    Ini link penyertaan saya: http://www.hasrulhassan.com/2013/07/aplikasi-mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam... Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini...

      Padam
  38. salam. jap.. leh join lg kan bro? 1 september tu tarikh akhir submit entri ker?

    BalasPadam
  39. Waalaikumsalam... Boleh join lagi... 1 September merupakan tarikh terakhir submit entri... Jadi nak hantar seberapa banyak penyertaan pun tak kisah..

    BalasPadam
  40. ini link penyertaab saya...

    http://v12gether.blogspot.com/2013/07/mykad-smart-shopper-jana-pendapatan.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi enyertai Contest ini... Penyertaan anda di terima..

      Padam
  41. Balasan
    1. Tuan boleh Join... Semua blogger boleh join Contest ini..

      Padam
  42. Tahniah contest ini banyak mendapat perhatian...
    Terima kasih sebab sudi mengizinkan saya untuk menyertai contest ini.

    BalasPadam
  43. link penyertaan saya..sila bg tunjuk ajar

    http://malayaseo.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
  44. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang bertuah...

    BalasPadam
  45. Nak tanya, kalau tulis entri penyertaan dalam bahasa English boleh terima ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. AsiaCube, dalam Bahasa Inggeris pun boleh... Dipersilakan....

      Padam
  46. Assalamualaikum. Wah, ada contest SEO lagi la. Hadiahnya lagi banyak berbanding contest SEO yang Anuar buat dulu. Tapi saya tak pasti lagi nak join atau tak ni,sebab kena fikir cara untuk create entri.Bukan senang nak create entri sebab dah lama saya tak main SEO.hehe akan dipertimbangkan untuk join ye. Dah save link entri contest ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam... Jemputlah join... Boleh menguji tahap kemampuan SEO kita sambil mempelajari SEO...

      Padam
  47. Alhamdulillah, siap juga entrinya. Ini link entri saya.

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kaso=ih kerana sudi menyertai Contest ini... Penyertaan Solehah diterima... Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest ini...

      Padam
    2. Insya-Allah. Aamine. Btw, boleh saya tau tarikh pengumuman pemenang? Sebab nak take note.

      Padam
    3. Keputusan akan diumumkan pada 5 September 2013...

      Padam
  48. Ini link penyertaan.

    http://ahmadfaizal.com/2013/07/16/apa-itu-mykad-smart-shopper/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... Entri penyertaan anda diterima.. Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang bertuah...

      Padam
  49. Berikut ialah entri penyertaan AsiaCube:

    MyKad Smart Shopper

    Mohon confrimation dari penganjur :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Good Job... Entri penyertaan anda di terima... Good Luck... ;)

      Padam
  50. Sy pun nak join jugak la..
    harap2 entri penyertaan diterima.

    Ni entri sy: MyKad Smart Shopper

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Akma Omar kerana sudi menyertai Contest SEO MyKad Smart Shopper... Sukacita dimaklumkan entri penyertaan anda diterima...

      Padam
  51. Assalamualaikum......

    Dah siap publish entri untuk contest SEO MyKad Smart Shopper. Semoga entri saya diterima oleh saudara Anuar...sekian, terima kasih...

    http://www.sensasi2020.com/2013/08/contest-seo-mykad-smart-shopper.html#.Ug-5-ayDpjg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO MyKad Smart Shopper... Sukacita dimaklumkan entri penyertaan tuan diterima...

      Padam
  52. Nak hantar satu lagi penyertaan boleh?
    Harap2 diterima.. :)

    Ni entrinya: Klik Sini MyKad Smart Shopper Program

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh dipersilakan... Berapa banyak entri nak dihantar pun takder masalah... Yang penting memenuhi syarat yang ditetapkan... Sukacita dimaklumkan entri penyertaan kedua juga diterima...

      Padam
  53. Untuk penyertaan yang ke 2, harap diterima oleh saudara Anuar...
    Ini linknya : http://www.sensasi2020.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html#.UhDr_H-Dpjg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO MyKad Smart Shopper... Penyertaan ke dua tuan di terima.. Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang Contest ini...

      Padam
  54. Assalmualikum Tuan Anuar,
    Mencobe nasib..

    Boleh ke entry saya:
    MyKad Smart Shopper

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO MyKad Smart Shopper... Penyertaan tuan di terima.. Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang Contest ini...

      Padam
  55. InshaAllah. Saya juga turut serta bro.

    Sila semak dan confirmkan apakah boleh diterima atau sebaliknya?

    Blogger Malaysia

    BalasPadam
  56. Satu lagi entri untuk MyKad Smart Shopper - SEO Contest

    http://www.hasrulhassan.com/2013/07/mykad-smart-shopper.html (1)
    http://www.hasrulhassan.com/2013/08/kontes-seo-mykad-smart-shopper.html (2)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah...dua penyertaan yang dihantar oleh Tuan HH, ini mahu lawan ni...hadiah menarik dan ditambah dgn syarat dibolehkan sertai byk penyertaan..inilah masanya nak lawan vs lawan sesama blogger, tunjuk siapa lebih mesra SEO...betul tak Tuan HH??

      Padam
  57. Nak join sama-sama jugak untuk dinilai oleh google agar disayangi google. Semoga diterima penyertaan saya ini :

    Ini linknya: http://www.bloggertopstar.com/2013/08/mykad-smart-shopper/

    Sekian, terima kasih....saudara Anuar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO MyKad Smart Shopper... Penyertaan di terima.. Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang Contest ini...

      Padam
  58. pro n pakar-pakar SEO dh ramai join..makin "menikus" la harapan nk menang..hihi :)

    MyKad Smart Shopper

    BalasPadam
  59. Assalamualaikum........

    Semoga diterima penyertaan saya yang ke-3. Syaratnya kan bebas seberapa banyak penyertaannya.

    http://www.sensasi2020.com/2013/08/apa-itu-mykad-smart-shopper.html

    Sekian, terima kasih.

    BalasPadam
  60. Assalamualikum tuan siap sudah entry ini harap boleh diterima disaat akhir inii
    http://onlajer.com/blog/mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
  61. Assalamulaikum, saya pun nak join jugak. maaf hantar lewat. mohon tuan chek entri saya http://www.kertasmerah.my/2013/08/mykad-smart-shopper-wujudkan-nilai.html

    BalasPadam
  62. Assalamualaikum......Penyertaan ke 4 dan terakhir akibat kelewatan. Semoga diterima..
    http://www.sensasi2020.com/2013/08/dapatkan-mykad-smart-shopper-secara.html
    Sekian, terima kasih.

    BalasPadam
  63. Bro anuar : ini artikel ke-2 saya.Harap diterima..

    http://agendasemasa.com/mykad-smart-shopper-programme

    BalasPadam
  64. Assalamualaikum..

    Harap penyertaan saya masih boleh diterima.. Terima kasih

    http://www.ziefauzi.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
  65. My Link Entry: http://www.jomkongsistory.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html

    BalasPadam
  66. Terimakasih Infonya, kira kira 2014 ini ada ga' ya?

    BalasPadam
  67. adakah kontes seo di tahun 2016?

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra