Sabtu, 16 Mei 2015

Rahsia Otai : 3 Teknik Mencari Prospek di facebook Tanpa FBAds (Bahagian 1)

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selamat Menyambut Hari Guru saya ucapkan kepada mereka yang bergelar guru.. Tak kiralah anda guru disekolah, pensyarah di Maktab, Pensyarah di Politeknik, Pensyarah di Univeriti dan sebagainya... Asal sahaja tugas anda mengajar, anda merupakan seorang guru... Dan anda sememangnya layak untuk mendapatkan ucapan tersebut...

Baiklah sempena hari guru kali ni, ni saya nak perkenalkan seorang lagi otai dalam dunia pemasaran Internet. Otai ni merupakan seorang yang serba boleh.. Pakar dalam menghasilkan laman web, samada menggunakan platform Wordpress ataupun blogspot.

Beliau juga seorang pakar grafik. Banyak Header laman web dan reka bentuk laman web yang telah beliau hasilkan.

Sepanjang saya terlibat dalam dunia penulisan blog dan keusahawanan internet secara Part Time, saya pernah membuat tempahan dan pembelian daripada beliau. Antaranya ialah Cara Nak buat Laman Web dengan menggunakan Blogspot, Beli Sistem Autoresponder, beli Domain, Tempah Header, dan yang terbaru beli SimKad secara Online daripada beliau. 

Dengan bantuan otai ini, setakat ini saya sudah memiliki 3 buah laman web iaitu:

Ya! Setakat ini 3 buah laman web.. Akan datang tak tahu lagi.. Kalau ada rezeki, mungkin boleh sampai 10 laman web agaknya.. 

Berdasarkan Hint yang saya berikan di atas.. agak-agak, anda boleh teka tak tak, siapa otai yang saya maksudkan?

"Otai.. Makin Lama, Makin Berbisa"


Otai Rock : Gambar Hiasan Dari Google


Abaikan gambar diatas... 


Beliau yang saya maksudkan bukanlah seorang Otai Rock.. Tetapi Otai dalam pemasaran Internet..

Kalau masih belum dapat teka, biar saya teruskan lagi..


Otai Antara Orang Yang Terawal di Malaysia Menggunakan Facebook 


Otai ni antara orang yang terawal di Malaysia menggunakan Facebook .. Lama dah tu.. Jadi, memang tak hairanlah kalau beliau boleh mencari prospek di Facebook tanpa bantuan FBAds, dengan menggunakan teknik istimewa yang telah beliau praktikkan. 

Berita baiknya... Otai ini ada menulis ebook berkongsikan tentang teknik yang telah beliau gunakan..

Ebook ini boleh diperolehi secara PERCUMA, tetapi tidak boleh diedarkan secara umum.

Sumber : Klik Di Sini



Boleh dapatkan ebook ini secara PERCUMA di : Teamfaststrat.com


Anda boleh mendapatkan ebook ini, setelah menjadi salah seorang Subscriber di laman web Teamfaststrat.com

Maaf ye!! Saya tak dapat nak bagi ebook ini kepada anda, atas permintaan pemilik laman web tersebut.

Sebelum ini, saya selalu mendapatkan prospek perniagaan saya menerusi Fanpage dan Facebook Ads.. Tak sangka, rupanya ada cara lain yang lebih mudah... 

Selama ni, saya tak tahu pun cara tersebut... huhuhu

Hari ni hari guru... Tak nak tulis panjang -panjang...

Kalau anda berminat, Anda boleh dapatkan ebook ini dengan cara menjadi Subscriber kepada laman web tersebut..

Baiklah... Akhirnya saya terpaksa mendehkan juga identiti otai ini...

Otai yang saya maksudkan ialah Tuan Boon Lee, CEO & Founder Ematik Network

Selain menjadi CEO kepada Ematik Network, beliau juga merupakan pemilik kepada beberapa laman web seperti: 

Masih teringat lagi pesanan cikgu-cikgu saya dulu...


Kalau nak berjaya, kita kena menuntut ilmu daripada orang-orang yang telah berjaya.. Kita kena berkawan dengan mereka, sampai kita boleh berjaya seperti mereka..

Jadi, rasanya tak salah kalau saya nak berlajar daripada seorang usahawan internet berbangsa Cina..

Lagipun, ada juga istilah yang mengatakan.. Tuntutlah Ilmu sampai ke Negeri Cina.. (Ini Hadis Palsu, tetapi saya gunakan sekadar untuk membakar semangat saya)..

Kita dekat Malaysia ni beruntung.. Tak perlu nak menuntut ilmu sampai ke negeri Cina.. Sambai ramai orang cina yang berjaya dekat Malaysia ni... Tuntutlah ilmu daripada mereka... Tak payahlah sampai nak pergi ke negara Cina... 

Cukuplah setakat ini sahaja, perkongsian saya pada kali ini..

Akhir kata.. Selamat menyambut Hari Guru saya ucapkan kepada semua guru-guru di Malaysia.. Termasuk juga otai kita Tuan Boon Lee..

Semoga ilmu yang bermanfaat, dapat membantu kita mengecapi kejayaan.. Samada kejayaan di dunia, ataupun kejayaan di akhirat... In Shaa Allah... 



0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra