Isnin, 2 September 2013

Pemenang Tidak Rasmi Contest SEO MyKad Smart Shopper

with 20 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Syukur Alhamdulillah... Dengan izin Allah S.W.T Contest SEO MyKad Smart Shopper telah berjaya dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar  dengan jayanya... 


Terima kasih saya ucapkan kepada semua pihak yang sudi memberi sokongan kepada Contest ini... Terutamanya para peserta yang sudi mengambil bahagian, untuk menulis entri tentang contest ini di blog anda semua... Terima kasih banyak-banyak yer, kerana tolong memeriahkan contest ini... ;)


Seperti maklumat yang tertulis dalam entri pertandingan.. Semalam (1 September 2013) merupakan tarikh akhir bagi Contest SEO MyKad Smart Shopper... Dan pada hari ini merupakan hari penentuan.. Blog manakah yang bakal memenangi contest ini, melalui hasil carian di laman web  Google (Google Malaysia) untuk Keyword "MyKad Smart Shopper"...

Pada pukul 1 petang tadi, saya telah pun membuat penilaian menerusi komputer rakan saya yang tidak mempunyai akaun gmail, bukan seorang blogger, dan tidak pernah melakukan carian bagi keyword "MyKad Smart Shopper" dengan menggunakan komputer tersebut... Jadi, hasil keputusan carian di komputer beliau dengan menggunakan keyword ini boleh dipercayai dan keputusannya lebih adil untuk semua peserta (Mempunyai tahap kesahan dan kebolehpercayaan yang tinggi).....   

Jom kita tengok hasil keputusan yang berjaya saya perolehi:


Page Pertama Hasil Carian Google..



Page Kedua Hasil Carian Google..





Page Ketiga Hasil Carian Google..




Page Keempat Hasil Carian Google..




Atau anda boleh semak sendiri keputusannya melalui Laman web Google Malaysia (http://google.com.my).. Tetapi sebelum itu, sila pastikan anda logout akaun Google dan clearkan semua cache dari Google.Com.my menggunakan browser Google Chrome.. Supaya dapatan anda mempunyai tahap kebolehpercayaan yang tinggi... 

Berikut diumumkan senarai Pemenang Tidak Rasmi Contest SEO MyKad Smart Shopper:

  1. http://hakaluka.blogspot.com/2013/07/MyKad-Smart-Shopper.html
  2. http://www.hitseo.my/mykad-smart-shopper/
  3. http://blog.asiacube.com/mykad-smart-shopper-review.html
  4. http://www.akma.my/mykad-smart-shopper/
  5. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html
  6. http://www.broblogger.net/2013/07/mykad-smart-shopper-mssp.html
  7. http://dululainsekaranglain.com/online-jobs/mykad-smart-shopper-program-enjoy-discount-through-mykad
  8. http://agendasemasa.com/mykad-smart-shopper
  9. http://www.jomkongsistory.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html
  10. http://www.kertasmerah.my/2013/08/mykad-smart-shopper-wujudkan-nilai.html


Kenapa Tidak Rasmi?

Seperti yang pernah saya tulis dalam entri ini.. Sebagai penganjur Contest SEO MyKad Smart Shopper , sudah pasti saya berharap ada peserta Contest ini yang berjaya menempatkan diri di Page pertama Google Seperti dalam Contest-contest SEO lain yang pernah dianjurkan oleh rakan-rakan blogger sebelum ini...

Berdasarkan pandangan yang telah saya terima daripada beberapa orang blogger, antara faktor yang menyebabkan tiada peserta berjaya berada di Page pertama Google ialah... Berkemungkinan pada ketika ini Google sedang mengemaskini algorithm enjin cariannya.. Jadi, entri yang telah lama bertapak di google, mempunyai keutamaan untuk terus berada di page Pertama Google berbanding entri-entri baru...  

Untuk membolehkan entri-entri baru dapat mengatasi entri-entri lama, mungkin agak memakan masa dalam seminggu, dua minggu, tiga minggu, sehinggalah beberapa bulan.... Info tersebut mungkin berguna kepada kita semua dalam memahami 4 faktor yang mempengaruhi kedudukan di enjin Carian... 


Sumber : Klik Di Sini

Jadi, pihak penganjur memberi Tempoh bertenang selama 7 hari kepada semua peserta (sehingga 8 September 2013). Dengan harapan supaya ada peserta yang berjaya menempatkan diri mereka di Page pertama Google...

Apa akan Berlaku, sekiranya terdapat Peserta yang berjaya berada di Page Pertama Google?

Peserta yang berjaya berada di Page Pertama Google akan menjadi pemenang pertama Contest ini, kemudian diikuti turutan keputusan yang diperolehi seperti dalam senarai di atas... 

Contoh Pertama:

Katakan blog blog.asiacube.com berjaya berada di Page Pertama Google... Jadi blog.asiacube.com akan memenagi tempat pertama Contest ini, kemudian diikuti oleh hakaluka.blogspot.com sebagai pemenang kedua, hitseo.my pemenang tempat ketiga, AkmaOmar pemenang tempat keempat dan seterusnya seperti dalam senarai di bawah:
  1. http://blog.asiacube.com/mykad-smart-shopper-review.html
  2. http://hakaluka.blogspot.com/2013/07/MyKad-Smart-Shopper.html
  3. http://www.hitseo.my/mykad-smart-shopper/
  4. http://www.akma.my/mykad-smart-shopper/
  5. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html
  6. http://www.broblogger.net/2013/07/mykad-smart-shopper-mssp.html
  7. http://dululainsekaranglain.com/online-jobs/mykad-smart-shopper-program-enjoy-discount-through-mykad
  8. http://agendasemasa.com/mykad-smart-shopper
  9. http://www.jomkongsistory.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html
  10. http://www.kertasmerah.my/2013/08/mykad-smart-shopper-wujudkan-nilai.html
Dengan erti kata lain, turutan senarai asal keputusan tidak rasmi yang diperolehi pada hari ini tidak akan berubah... Cuma akan berubah kedudukannya, sekiranya ada peserta yang berjaya berada di Page Pertama Google dalam tempoh 7 hari dari sekarang... 


Contoh Kedua:

Katakan ada dua blog berjaya berada di Page pertama Google seperti berikut:

Rank ke 9 (Page Pertama): ahmadfaizal.com
Rank ke 10 (Page Pertama): akmaomar.com

Jadi blog ahmadfaizal.com akan memenagi tempat pertama Contest ini, kemudian diikuti oleh akmaomar.com sebagai pemenang kedua, hakaluka.blogspot.com pemenang tempat ketiga, hitseo.my pemenang tempat keempat dan seterusnya seperti dalam senarai di bawah:
  1. http://ahmadfaizal.com/2013/07/16/apa-itu-mykad-smart-shopper/
  2. http://www.akmaomar.com/mykad-smart-shopper-program/
  3. http://hakaluka.blogspot.com/2013/07/MyKad-Smart-Shopper.html
  4. http://www.hitseo.my/mykad-smart-shopper/
  5. http://blog.asiacube.com/mykad-smart-shopper-review.html
  6. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html
  7. http://www.broblogger.net/2013/07/mykad-smart-shopper-mssp.html
  8. http://dululainsekaranglain.com/online-jobs/mykad-smart-shopper-program-enjoy-discount-through-mykad
  9. http://agendasemasa.com/mykad-smart-shopper
  10. http://www.jomkongsistory.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html
Seperti juga yang saya maklumkan di atas, Turutan senarai asal keputusan tidak rasmi yang diperolehi pada hari ini tidak akan berubah... Cuma akan berubah kedudukannya, pada pemenang tempat pertama, kedua, dan dua ranking terkhir akan terkeluar dari senarai pemenang...   

Jadi, setiap peserta masih ada peluang untuk memenangi tempat pertama Contest ini... dan 10 pemenang tidak rasmi, mempunyai peluang yang besar untuk terus tersenarai sebagai pemenang... Good Luck kepada semua peserta... 

Walaubagaimanapun penyertaan peserta Baru tidak akan diterima... Tempoh penyertaan peserta baru telah pun ditutup secara muktamad...

Jadi, marilah kita bersama-sama memberi sokongan kepada 30 peserta contest ini... Caranya mudah sahaja... Anda hanya perlu melayari url penyertaan mereka, dan kemudian rajin-rajinlah klik like Facebook, Twitter, Google + dan sebagainya... In Shaa Allah dengan bantuan yang anda berikan, akan dapat membantu memperbaiki rank mereka di enjin carian Google, sehinggalah blog mereka dapat tersenarai di Page Pertama Google..

Untuk mengetahui senarai 30 Peserta Contest SEO MyKad Smart Shopper, saya syorkan anda klik pada pautan di bawah:


P/s : Jangan lupa nantikan keputusan Rasmi Contest SEO MyKad Smart Shopper yang akan diterbitkan pada 9 Septermber 2013..

20 ulasan:

  1. tahniah...

    aduh kenapa sy selalu terlambat join contest yer? rugi...

    BalasPadam
  2. Ummi Hanie, terdapat banyak Contest yang boleh anda sertai sekarang ini... Antaranya Contest yang menawarkan hadiah utama berupa Pakej Honeymoon ke Bali...

    Untuk maklumat lanjut tentang Contest ini, boleh klik pada pautan berikut:

    Menangi Honeymoon Package ke Bali (Klik Di Sini)

    BalasPadam
  3. tak sabar nak nantikan keputusan rasmi...;)

    BalasPadam
  4. i say tak tersenarai lah untuk kali ini heh

    BalasPadam
  5. Tiada rezeki....hilang terus..hehe


    Tahniah kepada sesiapa yang berjaya menang nanti

    BalasPadam
  6. Tiada rezeki....hilang terus..hehe


    Tahniah kepada sesiapa yang berjaya menang nanti

    BalasPadam
  7. cuba tingkatkan ilmu seo ini untuk join pada masa yang akan datang..

    BalasPadam
  8. Wow masih ada 7 hari lagi untuk rank ke page 1 untuk keyword MyKad Smart Shopper. Mari lakukan pecutan terakhir.. hik2

    BalasPadam
  9. Tidak tersenarai.....semakin jauh ketinggalan, sangat sukar nak atasi mereka yg dah mesra SEO.

    BalasPadam
  10. Tahniah kepada pemenang yg berjaya berada di kedudukan terbaik.

    BalasPadam
  11. Terbaik la.. tahniah pada peserta yg tersenarai..

    BalasPadam
  12. Haha..pondok kecil dah kelaut rasanya..tak masuk dalam senarai ni..haha..mereka semua memang layak..

    BalasPadam
  13. good luck semua yang tersenarai, masih ada peluang berubah kedudukan...

    BalasPadam
  14. salam, maaf lama tak berkunjung, saya dah buka blog personal untuk lebih interaksi dengan kawan-kawan semua.

    BalasPadam
  15. sengit saingan utk keyword ni...moga2 ada yg lepas ke muka pertama =)

    BalasPadam
  16. Yeah we see it, peserta sedang berusaha rugi den xjoin kalau tak sedap nie main2 lumba hehe

    BalasPadam
  17. Tak berjaya dalam saingan. :) Mungkin sbb semasa buat entri tu, blog dikemaskini layout.

    BalasPadam
  18. tak kesah la sape menang. Tapi, best gak contest kali ni. Susah nak masuk first page walaupun sekejap.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra