Jumaat, 23 Ogos 2013

Destinasi Honeymoon Impian dengan Honeymoon Package ke Bali

with 10 comments
Honeymoon Package ke Bali satu Impian..

Maklumlah dah lama tak pergi berhoneymoon dengan isteri tercinta.. Kali terakhir bawa isteri dan anak-anak jalan-jalan naik kapal terbang ialah pada Jun 2011.. Masa tu pergi sendiri sahaja, tak ada ambil mana-mana Honeymoon Package pun...

Destinasi perjalanan kami yang telah dirancang pada ketika itu... 

dari Mukah ke Miri naik Twin Otter, Dari Miri ke Kota Kinabalu Naik Air Asia, Dari Kota Kinabalu ke Tawau Naik Air Asia, Dari Tawau ke Ke Kota Kinabalu Naik Air Asia, Dari Kota Kinabalu ke Miri Naik Air Asia dan Dari Miri ke Mukah naik Twin Otter kembali... 

Tetapi itu hanyalah perancangan sahaja.. Walaupun tiket pergi balik ke Tawau dari Kota Kinabalu telahpun di beli, tapi terpaksa membatalkan tiket tersebut di saat-saat akhir gara-gara dapat berpindah ke semenanjung Malaysia... Perjalanan asal yang dirancang terpaksa ditukar menjadi  

Dari Mukah ke Miri naik Twin Otter, Dari Miri ke Kota Kinabalu Naik Air Asia, Dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur Naik Firefly, dan Dari Kuala Lumpur ke Perak naik Bas Yoyo... dan Selamat Tinggal Borneo... 

Ya, itulah kali terakhir kami menjejakkan kaki ke Borneo setelah melalui trip percutian yang panjang...  

Pada masa tu kami Hanya sempat mengunjungi 3 buah pulau sahaja yang berada di kawasan Tunku Abdul Rahman Marine Park... Rasa terkilan sangat-sangat, sebab tak dapat pergi ke Tawau untuk menikmati keindahan Pulau Mabul dan Pulau Sipadan yang dikatakan pulau terindah di Malaysia ... Huh... Huh...

Disebabkan itu, kalau ada rezeki boleh dapat hadiah Honeymoon Package percutian Percuma ke Bali... Memang nak sangat-sangat... Semoga ada rezeki dapat memenangi Grand Prizes berupa Bali Honeymoon Package 3 hari 2 malam...  


Sebab utamanya nak menang prcutian ini.. sudah pastilah saya nak membawa isteri bercuti ke pulau-pulau menarik yang terdapat di Bali... Berdasarkan gambar-gambar yang pernah saya lihat dekat Internet, pulau-pulau di Bali ni antara pulau tercantik di dunia... Mungkin lebih cantik daripada Pulau Mabul dan Pulau Sipadan..

Isteri saya pastinya gembira bila dapat pergi bercuti di pulau-pulau ini... Setelah kecewa disebabkan tidak dapat bercuti ke Pulau Mabul dan Pulau Sipadan pada 2 tahun lepas...

Gambar Pulau Mabul dan Sipadan

Gambar Pulau Di Bali

Hmmmm... Cantikkan gambar Pulau Bali di atas... Airnya begitu jernih kebiruan... Kalaulah dapat berpeluang bersantai dekat pulau ini, mesti best sangat-sangat... Tentu Haikal dan Adam teruja melihat kelibat ikan-ikan yang berenang dengan jelas di dasar air...

Cuma... Nak tahu juga apa agaknya Honeymoon Package yang ditawarkan untuk pemenang Grand Prizes Contest ini?

Dah mula berangan-angan dah ni.... hehehe... 

Honeymoon Package yang ditawarkan..

Dekat pulau Bali ni ada banyak kawasan perkelahan utama seperti Kuta, Ubud, Nusa Dua, Sanur, Seminyak, Denpasar, Candidasa, dan Lovina. Agak-agaknya dalam Grand Prizes Honeymoon Package yang ditawarkan merangkumi percutian ke semua tempat perkhelahan tersebut atau sebahagiannya sahaja.. 

Soal penginapan, saya tak berkira sangat.. Asal selesa untuk percutian kami, dah kira ok dah... Tak perlulah tinggal di hotel bertaraf 5 bintang... Tetapi saya percaya dekat Bali pastinya ada menawarkan Pelbagai pilihan penginapan untuk semua golongan.. Dari harga penginapan yang mahal kepada harga penginapan yang murah... ;)

Honeymoon Package menawarkan peluang bershopping?

Apabila dah sampai ke Bali, sudah pasti nak bawa isteri pergi jalan-jalan dan bershopping... atau setidak-tidaknya window shopping yang menjadi keperluan bagi setiap wanita... Window shopping memang wajib bagi wanita, sebab ia dapat mengubat Stress ... Kalau tak percaya boleh tengok wajah isteri anda... Pasti wajah isteri anda bertukar menjadi ceria setiap kali selepas berwindow shopping.... betul tak?.. 

Tapi keceriaan tersebut tak lama, biasanya bila dah sampai dekat rumah mulalah urat-urat sendi semua terasa sengal-sengal di sebabkan keletihan berwindow shopping... Masa tu mulalah nak minta di urut... Erk, ada pakej mengurut badan selepas Bershopping tak dalam Honeymoon Package yang ditawarkan... Dah semakin jauh dah angan-angan saya ni... Huh...

Bershopping di tempat-tempat percutian merupakan satu keperluan... Lagipun inilah masanya nak membeli barang-barang Indonesia yang jauh lebih murah jika hendak dibandingkan dengan harga yang dijual dekat semenanjung... Sementara berpeluang menjadi jutawan seketika (Jutawan Rupiah) ni eloklah membeli mana yang termampu untuk di bawa pulang ke semenanjung... Harap-harap dalam Honeymoon Package ni adalah masa untuk merealisasikan impian tersebut... ;)

Selain itu, saya juga berharap dalam Honeymoon Package ke Bali ini ada disediakan pemandu pelancong yang fasih berbahasa Melayu dan English. Supaya senang kami nak berkomunikasi dengan mereka dan boleh menjadi jurubahasa kepada kami sekiranya kami nak bertutur dengan pelancong asing... Maklumlah level penggunaan Bahasa Inggeris saya  ni "terlalu tinggi".. Takut pelancong dari German tak faham dengan apa yang saya cakap nanti... ;) 

Jadi, Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Honeymoon Package ke Bali ini, saya syorkan anda melayari blog http://www.iluvtour.com/

dan jangan lupa juga untuk melayari blog Tareeq AlJannah untuk mendapatkan Promosi Honeymoon Package ke Bali bagi tahun 2013 seperti butiran berikut:

Pakej Bulan Madu Bali 3D2N RM1,755

Apa lagi ye yang bakal anda dapat? Wow…Meriahnya!

2x Breakfast 1xLunch 2xDinner
Return transfer from airport – hotel – airport
Entrance Fees
Flower Garland Upon Arrival
Cold tower Upon arrival
FREE 1x Honeymoon cake
FREE 1x Photo in Balinese Costume
FREE Mineral water during tour
English/Malay speaking guide


Memang menarik pakej yang ditawarkan... Honeymoon Package ke Bali selama 3 Hari Dua Malam pada harga RM1,755... 

Jadi... Apa tunggu lagi... Jom dapatkan Honeymoon Package ke Bali ini dengan klik di sini atau sertai Contest – Get a Chance To Win Honeymoon Package To Bali dengan klik di sini




10 ulasan:

  1. terasa nak join contest ni, tapi takdak idea nak menulisnya..huhu, semoga berjaya dgn contest ni ya..:)

    BalasPadam
  2. bali tempat tempat favaroute ramai orang ni. semoga bro sukses untuk kontest ni.

    BalasPadam
  3. sukenyeee kalau menang pakej ni... tp kami nak dpt baby baru... kena tangguh lagi hasrat hati ;)

    BalasPadam
  4. salam ziarah dari iLuvTour.com terima kasih kerana sudi menyertai contest ni. semoga tuan dan isteri terpilih untuk jadi pemenang :)

    BalasPadam
  5. from the same contest :) good luck

    http://walkstatic.blogspot.com/2013/08/contest-destinasi-honeymoon-impian.html

    BalasPadam
  6. good artikel
    http://nanaunique.blogspot.com/search/label/honeymoon

    BalasPadam
  7. Semoga ada peluang untuk mendapat pakej honeymoon ini..selama hayat tak pernah lagi ke Bali..hehe

    BalasPadam
  8. Kami adalah sekelompok individu yang memberikan pinjaman serius dan cepat
    tingkat tahunan sebesar 2% bunga sesuai dengan jumlah yang Anda
    ingin * Keuangan
    * Real Estat Pinjaman * Kredit Investasi Pinjaman * Auto * Utang
    Margin Pinjaman * Konsolidasi * Kedua Mortgage * Pembelian Kembali kredit
    * Personal Loan *, Anda dapat mengirimkan permintaan Anda untuk pinjaman ke
    email: judithfranklinloanfirm@gmail.com

    Terima Kasih

    BalasPadam
  9. Halo,
    Apakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk melunasi utang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda? Jika u ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya?
    Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek?
    datang lagi karena kami di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu. Kami memberikan pinjaman kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan bantuan untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi dalam bisnis pada tingkat 2%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda bahwa kami dapat diandalkan dan memberikan manfaat dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini via email: lisajeffersomloanfirm@gmail.com atau lisajeffersomloanfirm@cash4u.com

    BalasPadam
  10. Halo, saya Rasheeda Muhammad dari Indonesia, dan saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk memperingatkan semua orang di sini untuk berhati-hati dari semua pemberi pinjaman pinjaman yang menimbulkan menjadi nyata. Mereka semua penipuan dan palsu dan niat mereka adalah untuk merobek Anda dari uang Anda sulit diperoleh. Saya telah menjadi korban pinjaman perusahaan ini tetapi tidak ada yang mampu memberikan pinjaman saya mencari sampai aku datang di Ibu Amanda Amanda Badan Kredit. Dia menawarkan saya pinjaman pada tingkat bunga yang terjangkau dari 2% dengan hanya beberapa formalitas dan requirements.After saya bertemu dengan persyaratan dan kondisi perusahaan, pinjaman saya disetujui dan saya sangat mengejutkan, itu ditransfer ke rekening bank saya dalam waktu kurang dari 24 jam. Anda dapat menghubungi Ibu Amanda melalui emailnya amandaloan@qualityservice.com dan Anda juga dapat menghubungi saya di rasheedamuhammad10@gmail.com saya email saya hanya bersaksi Ibu Amanda akan baik dan bantuan yang diberikan kepada dia saya dan keluarga saya dan saya juga ingin Anda menjadi penerima manfaat dari tawaran pinjaman nya.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra