Rabu, 24 Mei 2017

Rahsia SALES 5 angka dengan menjual "keratan-keratan Akhbar"

with 11 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Bila baca tajuk entri ni nampak mengarut kan? Tentu dalam hati anda, tertanya-tanya..


"Mana Mungkin ada orang boleh buat duit dengan menjual Keratan-keratan Akhbar.. Dapat SALES 5 Angka Pulak tu... Tak Logik Langsung!!"

Tapi, inilah realiti sebenar yang pernah dialami oleh seorang usahawan internet bernama Tuan Muaz Hadi semasa di peringkat awal pembabitannya dalam bidang Usahawan Internet pada tahun 2010.

Keratan-keratan Akhbar pun boleh mendatangkan duit tahu... kalau tahu caranya..

Beliau menghasilkan sebuah ebook yang simple hasil daripada "keratan-keratan Akhbar (online)" yang beliau kumpulkan untuk dimuatkan dalam sebuah ebook. Kemudian beliau jual ebook tersebut.
"Siapa sangka ebook simple yang tuan Muaz Hadi hasilkan pada tahun 2010... Ebook yang tak masuk akal pun + tak perlu kepakaran + tak perlu karang dan sebagainya berjaya hasilkan jualan 5 angka.."
Apa yang beliau buat, cuma 'SNAPSHOT' berita-berita di web UtusanOnline + BharianOnline tentang isu-isu semasa. Dan hasilnya anda boleh tengok dalam gambar di bawah..


Ebook simple macam ni pun ada orang sanggup beli!!

Walaupun isi kandungan ebook ini cuma keratan-keratan akhbar (akhbar online), tetapi ia dapat menyelesaikan masalah 'prospek sebenar' ...

Prospek ada MASALAH! Ebook ini dapat menyelesaikan MASALAH tersebut.. Walaupun isi kandungannya cuma keratan-keratan akhbar (online)

Bila difikirkan balik kisah Tuan Muaz Hadi ni (real case Study), sebenarnya tak susah pun nak buat ebook.. Betul tak?

Buatlah ebook tentang apa sahaja... Asalkan kita tahu adanya MASALAH... Dan kita 'JUAL' penyelesaian masalah yang sangat diperlukan oleh prospek... Tidak semestinya kita perlu mengarang untuk menghasilkan ebook tersebut..

Ini Tipsnya:
  1. Kenalpasti MASALAH diaorang
  2. Cari SOLUSI apa diaorang nak
  3. Jual SOLUSI pada diaorang

Itu sahaja formulanya. Mudah tak? 

Tak perlu jadi pakar pun untuk menghasilkan ebook yang boleh dijual. 

So, lepas tahu rahsia ni.. Agak-agak anda boleh buat ebook sendiri tak?

Sebenarnya ramai yang dah berjaya buat duit dari bisnes jual ebook ni.. Sebagai contoh, boleh tengok statistik di bawah..

Ini menunjukkan bisnes ebook ni antara bisnes yang cukup mudah... Dan anda juga boleh buat sebenarnya.

Rahsia Bisnes Ebook

Kalau anda masih tak faham lagi dan perlukan bimbingan untuk memulakan bisnes ebook, saya syorkan anda berguru dengan Cikgu hafiz . Ataupun kalau anda tiada masa nak berguru dengan beliau, anda boleh baca ebook terbaru beliau yang bertajuk Rahsia Bisnes Ebook.

Sumber : Klik Di Sini

Setakat ni dah ramai orang yang berjaya buat jualan ebook sendiri 4 hingga 5 angka setelah mendapat tunjuk ajar daripada Cikgu Hafiz... Mungkin selepas ini, anda pula salah seorang daripadanya.. 

Good Luck!!

P/s : Jangan lupa Baca ebook Rahsia Bisnes Ebook di sini -> http://bit.ly/2oRYR2H

Info Berkaitan:

11 ulasan:

  1. Hebat..Nampak mudah tapi perlukan usaha yang konsisten nak compile menjadi satu ebook.. bayaran untuk masa dan usaha yang dilakukan lumayan dan berpanjangan.

    BalasPadam
  2. Owh siapa sangka ebook yang hanya mengandungi keratan akhbar juga ada yang perlukannya

    BalasPadam
  3. masa saya tingkatan enam..mengumpul keratan akbar adalah hobi saya..

    saya hasilkan begitu banyak scrap book dan tak terfikir nak jual..heheheh

    kalau masih ada pun saya jual di pusat pengumpulan suratkhabar lama

    BalasPadam
  4. tak sangka jual ebook boleh jual banyak macam tuh.. hebat semua...

    BalasPadam
  5. masa sekolah menengah..ada the star buat rewards kalau main kerat2 dan hantar..pizza sekeping rasanya haha

    BalasPadam
  6. Hebat! Semua benda boleh di jadikan bisnes. Asalnya kreatif dan kena kuat usaha.

    BalasPadam
  7. Bijak cari peluang..alhamdulillah..untung income berterusan

    BalasPadam
  8. Tak sangka. Idea yang bijak. Asalkan dapat selesaikan masalah orang ramai tentu boleh jual

    BalasPadam
  9. Semoga saya juga akan disenaraikan sebagaimana mereka yang dah berjaya.,. ammiinnn.. hehe

    BalasPadam
  10. Terima kasih atas infonya yang membantu kita, salam

    BalasPadam
  11. kreatif cara2 nak buat duit. yg penting kene usaha ;)

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra