Isnin, 20 Februari 2017

Result SEO : Belajar Buat Blog

with 20 comments
Belajar Buat Blog merupakan salah satu keyword yang sedang menjadi persaingan HOT pada ketika ini.

Sebab apa Hot! 

Sebab ada dua buah blog saya sedang berusaha untuk bersaing dalam keyword ini.

Setakat ini blog belajarblog2017.blogspot.com dapat terus bertahan di page pertama google. Manakala, satu lagi blog iaitu blog coretananuar.com, masih berada di page kedua google.

Sekarang ni sedang cuba juga nak push supaya kedua-dua blog saya supaya mampu berada di page pertama google. Walaupun ia bukan satu kerja yang mudah, tapi tak salah kan kalau kita mencuba. ;)

Result SEO : Belajar Buat Blog

Ok.. kembali kepada tajuk utama kita iaitu Result SEO : Belajar Buat Blog.

Setakat ni saya berkesempatan Print Screen untuk 3 tarikh iaitu pada 6 Februari 2017, kemudian diikuti pada 8 Februari 2017, dan yang terbaru semalam iaitu pada 19 Februari 2017.

Hasilnya adalah seperti berikut:

Result SEO Belajar Buat Blog
Result SEO untuk Keyword "Belajar Buat Blog" bertarikh 19 Februari 2017

Belajar Buat Blog
Result SEO untuk Keyword "Belajar Buat Blog" bertarikh 8 Februari 2017

SEO Belajar Buat Blog
 Result SEO untuk Keyword "Belajar Buat Blog" bertarikh 6 Februari 2017

Ada nampak tak perubahan result untuk ketiga-tiga tarikh tersebut?

Ya! ada peningkatan dari segi result dan juga kedudukan blog belajarblog2017.blogspot.com  di page pertama google.

Walaupun dapat bertahan di page pertama google, tapi kedudukan sentiasa berubah-ubah.

Kalau nak diikutkan dalam senarai Peserta Contest SEO : Belajar Buat Blog, setakat ini blog Nik Khazami terus selesa berada di Page pertama google. Jauh mengatasi pesaing lain.

Tapi, tempoh contest ini masih lama lagi. Ada masa 2 bulan lagi untuk setiap peserta berusaha menempatkan blog mereka di page pertama google.

Kalau Nik Khazami boleh buat, saya rasa peserta lain pun pasti mampu melakukannya.

Anda buntu? Tak tahu nak buat macam mana untuk Push Blog anda ke page pertama Google?

Inilah masanya untuk anda mencari tip-tip tentang SEO yang dikongsikan oleh ramai pakar-pakar SEO di Malaysia dan juga luar negara.

Paling mudah sekali, anda baca sahaja ebook Belajar Buat Blog. Dalam ebook ini saya ada kongsikan sedikit ilmu tentang SEO.

Bukan ilmu yang hebat. Cuma ilmu Basic tentang SEO yang saya amalkan sejak tahun 2012 lagi sehingga sekarang.

Walaupun cuma ilmu basic, tapi anda dapat lihat sendiri keputusannya bukan?

Berminat nak dapatkan Ebook Belajar Buat Blog secara PERCUMA? Klik pada banner di bawah. 



Oklah. Setakat itu sahaja perkongsian saya pada kali ini tentang Result SEO : Belajar Buat Blog.

Teruskan berusaha. Jangan Giveup-giveup yer.. ;)


BLOG Tanpa SEO Umpama TIGER WONG tanpa jurusTENDANGAN PENUNDUK NAGASetuju?

Info Berkaitan:

20 ulasan:

  1. Tuan boleh ulas sikit tak, kalau ada masa la.

    1. Kenapa result pada google.com.my dengan google.com tak sama, walaupun untuk kata kunci yang sama?

    2. Kenapa kedudukan artikel sentiasa bertukar-tukar. Kejap masuk page pertama, kejap masuk page ketiga. Apa punca ya?

    Saya ada la beberapa idea tentang dua isu ini, tapi kalau boleh nak belajar sikit dari tuan hehehe

    BalasPadam
  2. penganjur terus mengejar dari belakang.. hehe!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hebat teknik seo Nik Khazami... semoga dpt terus bertahan di page pertama..

      Padam
  3. Hebat tuan.
    Semoga berjaya.

    BalasPadam
  4. Makin ramai yg berminat nak belajar buat blog..
    tp makin ramai yang takde masa nak update blog, termasuk aku.hahaha

    BalasPadam
  5. Hebatnya, walaupun saya tak faham pasal SEO ni tapi rasa teruja bila boleh tengok blog kita dekat search result. btw saya singgah dan follow sini ya tuan :)

    BalasPadam
  6. blog saya susah nak naik halaman utama...kalau naik ada yang susah hati nanti ...

    BalasPadam
  7. alhamdulillah saya belajar gak seo, pelaburan yang sangat bagus

    BalasPadam
  8. goos luck untuk semua peserta, seronok belajar tentang penulisan blog ni

    BalasPadam
  9. dah beberapa minggu aku x menulis blog, artikel ni bagi aku idea untuk menulis, tp tu lah, kalau keyword yang selalu orang guna, seo payah nak rank

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak ada idea nak tulis blog, jemputlah join contest ni.. In Shaa Allah, lepas ni ada byk idea nak tulis blog..

      Padam
  10. perghhh terbaik la bro! memang pakar SEO

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takderlah pakar mana pun.. cuma gunakan tips asas seo sahaja..

      Padam
  11. Uih dasatnye. Macam mana nak maintain tu?? Hmmm ade peluang lagi tak nk join?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh lagi nak join.. tempoh contest lama lagi..

      Padam
  12. huihhh ni kalau sesiapa join meletop sale ni...kebabom la

    BalasPadam
  13. Good luck! dan teruskan berkongsi ilu SEO :-)

    BalasPadam
  14. Tahniah Tuan Anuar, result blog tuan terus naik dsn kekal dengan keyword "Belajar Buat Blog".

    Saya pun tegah cari tip supaya naik lagi dan lagi.

    BalasPadam
  15. Tips yang sudah diketahui kena gunakan untuk strategi menang di first page google. Semoga terus sukses

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra