Rabu, 2 November 2016

Belajar ilmu pemasaran internet, Jangan setakat separuh jalan!

with 9 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

"Belajar ilmu pemasaran internet, Jangan setakat separuh jalan!Itu hangat-hangat tahi ayam namanya..."

Pesanan ini saya tujukan buat diri saya, dan sesiapa juga yang berminat untuk mempelajari ilmu pemasaran internet seperti saya... 
..
Sudah pasti anda juga merupakan salah seorang daripadanya... Betul tak?

Kalau tak, mustahil anda akan tersesat masuk ke blog ini... Sudah pasti ada sesuatu info yang ingin anda cari... 

Sekadar Perkongsian Pengalaman..

Saya mula berminat untuk mempelajari ilmu pemasaran internet sejak tahun 2009.

Bermula dengan membaca buku "Rahsia Jutawan-jutawan Internet Terbongkar" tulisan Irfan Khairi... 

Kemudian disusuli buku "Buat Duit Dengan Blog" Tulisan Yazid Yahya...

Diikuti dengan Buku "Buat Duit Dengan Affiliate" Tulisan Azahar Abdul Rahman..


Semenjak itu, minat untuk mendalami ilmu pemasaran internet semakin mendalam..

Ada sahaja rezeki lebih sikit saya akan gunakannya untuk membeli buku-buku, ebook-ebook malah video-video berkaitan pemasaran internet...

Alhamdulillah... Sehingga sekarang dah banyak koleksi rujukan berkaitan dengan pemasaran internet yang telah saya miliki...

Koleksi rujukan berkaitan dengan pemasaran internet yang tersusun pada rak buku di rumah saya.

Bagi saya tak rugi pun kalau kita melaburkan sedikit duit ke atas ilmu.... Terutamanya ilmu yang dapat memberi manfaat atau pulangan yang setimpal kepada kita... In Shaa Allah...

Tapi sayangnya... Saya tak sempat nak baca kesemua buku-buku dan ebook yang saya beli... Begitu juga dengan video-video yang telah saya miliki... Saya tak sempat lagi nak menonton kesemuanya, walaupun semua rujukan tersebut sudah berada di hadapan mata....

Inilah kelemahan saya.... Dah belajar ilmu pemasaran Internet... tapi, tak sempat nak khatam...  

Rasanya dalam 30% sahaja isi kandungan rujukan-rujukan ilmu pemasaran internet yang terdapat dalam gambar di atas, yang sempat saya baca dan tonton... Yang selebihnya, masih menunggu masa yang sesuai... Huhuhu... 

Rugi kan?

Walaubagaimanapun keazaman untuk menguasai ilmu pemasaran internet sepenuhnya tetap ada... Cuma keadaan dan masa yang masih belum mengizinkan... 

Ambil masa yang agak lama untuk belajar... Slow and Steady... Semoga impian saya untuk menguasai sepenuhnya ilmu pemasaran internet tercapai juga pada satu hari nanti... Doakan yer..

Tentu ada yang tertanya-tanya... Dari mana saya boleh dapatkan rujukan-rujukan pemasaran internet tersebut?

Sebenarnya saya dapatkan rujukan-rujukan ni melalui banyak sumber... Paling mudah nak cari, boleh dapatkannya secara online melalui laman-laman web berikut... 

Laman web yang ada menjual Buku-buku Fizikal Pemasaran Internet:
-> BookCafe.com.my

laman web yang ada menyediakan Video-Video Pemasaran Internet:
-> KLIK DI SINI 

Laman web yang ada menyediakan Ebook-ebook Pemasaran Internet:
-> IGKaboom.com
-> terbitebook.my/seniadwords
-> rahsiapenulis.com
-> duitfiverr.com
-> Shopievo.com
-> LikeMethod.com
-> BuatDuitBlog.com
-> buatduitmenulis.com
->101perniagaaninternet.com

Ini sebahagiannya sahaja.... Kalau saya nak senaraikan semua, ada banyak lagi... Kalau kita dapat menguasai semua ilmu-ilmu pemasaran yang terdapat dalam laman web di atas... Itu pun dah kira ok sangat dah... kalau saya dapat kuasai 30%, mungkin anda perlu menguasai lebih sedikit daripada saya.... Good Luck... selamat menuntut ilmu... ;)

Ingat pesanan saya sekali lagi...
"Belajar ilmu pemasaran internet, Jangan setakat separuh jalan!Itu hangat-hangat tahi ayam namanya..."

9 ulasan:

  1. Bagi orang awam seperti saya, internet marketing memang susah dipahami apalagi diaplikasikan, akan tetapi seperti yang Anda katakan, memang harus sedikit demi sedikit dikerjakan ...

    BalasPadam
  2. Slow and steady yang pentingnya ada hasil sepanjang pembelajaran

    BalasPadam
  3. Memang benar, belajar IM harus perlahan-lahan dan gak sembarangan..

    BalasPadam
  4. Ramai orang begitu. Rajin beli tetapi kurang membaca. Sama juga saya. Jika diikutkan, ilmu pada buku dan ebook sangat-sangat bermanfaat sebab ia ditulis daripada pakar yang berpengalaman.

    BalasPadam
  5. nak berjaya kenalah rajin berusaha...banyaknya buku..

    BalasPadam
  6. Huhu..hbt bro anuar..

    Truskan usaha..jie pn smkin mnat dgn pmsaran intenet ni..slow2 baca mana yg ptut..

    BalasPadam
  7. saya memang doakan tuan Anuar berjaya dalam bidang pemasran online ini..

    aamiin..

    BalasPadam
  8. Wahhhh banyaknya buku....maybe kena buat satu rules kot....wajib satu bab sehari ke...hehe

    BalasPadam
  9. banyaknya koleksi buku...bagus anuar ni memang rajin orangnya..mesti byk komisen masuk bulan ni..

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra