Selasa, 26 Jun 2012

Eyriqazz vs Denaihati : Blog siapa lebih popular?

with 34 comments
Eyriqazz vs Denaihati menjadi satu Keyword yang sedang hangat diperkatakan pada ketika ini oleh kebanyakan blogger-blogger di Malaysia..

Kalau anda tak percaya cuba anda taip perkataan Eyriqazz vs Denaihati dekat search google.. Apa yang anda jumpa? 


Hah.. Tengok tu ada sebanyak 79000 keyword Eyriqazz vs Denaihati  yang berjaya dikesan oleh google.. Dahsyat betul penangan Eyriqazz vs Denaihati ni.. 



Kalau difikirkan secara logik, siapalah nak cari perkataan Eyriqazz dekat google.. Dahlah ejaannya agak susah.. nak menaip dekat google pun bukannya senang.. Saya selalu tersalah  ejaan apabila nak menaip perkataan ni.. Disebabkan ejaannya yang terlalu istimewa.. ;) 


Lainlah kalau nak taip nama mudah seperti perkataan  Anuar .. Hehehe.. Pengguna internet biasanya menaip Keyword Anuar dekat google bukan sebab nak cari Coretan Anuar atau Anuar Marsib.. 


Tapi nak cari cerita pasal Anwar Ibrahim yang penuh dengan berita-berita hangat dalam bidang politik.. Lebih-lebih lagi dekat pilihanraya ni.. Saya percaya tak lama lagi tentu ramai orang cari Anwar Ibrahim dekat Google.. 


Ataupun orang cari berita tentang Anuar Zain.. 


Alah.. artis sensasi yang diminati ramai tu..  Bilalah agaknya Anuar Zain nak kahwin??.. atau bila Anuar Zain nak keluarkan album baru.. hihihi..


Tapi bila mereka tersilap cari, mungkin mereka akan terjumpa cerita pasal Anuar yang sorang lagi ni.. 


Siapalah  Anuar  ni? Orang tak kenal pun.. Tiba-tiba jer boleh muncul dekat page pertama google.. Hehehe.. 


Kalau berjaya sampai hingga ke tahap itu, memang mantaplah SEO blog Coretan Anuar ni..


Saya bagi contoh jer tu.. Sebenarnya saya nak kaitkan contoh tersebut dengan keyword  Eyriqazz vs Denaihati  ni.. Keyword ini telah berjaya memenuhi google disebabkan pencapaian yang ditunjukkan oleh dua orang blogger otai ini.. Maklumlah kedua-duanya merupakan blogger terkenal..


Nampak tu.. Betapa hebatnya penangan Contest SEO  Eyriqazz vs Denaihati  .yang dianjurkan oleh Blog Eyriqazz ni..



Disamping anda menaip keyword Eyriqazz vs Denaihati di google.. Saya nak minta tolong sikit boleh tak?  hehehe..


Cuba anda belek-belek setiap page hasil carian google tersebut.. Anda tengok berapa banyak muka surat yang mengandungi perkataan Eyriqazz vs Denaihati ini? 


Sambil tu jangan lupa juga tolong tengok-tengokkan dekat mana  Blog Coretan Anuar   berada? Saya percaya tentu  Blog Coretan Anuar  tidak berjaya berada di Page 1-3 untuk keyword tersebut.. Kalau ada memang ajaiblah.. hehehe..


Takperlah sekiranya anda tidak berjaya mencari entri penyertaan blog coretan anuar di google.. Jangan bersedih.. Anda boleh baca Entri Pertandingan Eyriqazz vs Denaihati (di Sini)


Saya akui memang ramai blogger otai yang menyertai pertandingan ini.. Ada yang mengaitkan  Eyriqazz vs Denaihati  dengan pertandingan tinju, lelaki kacak, karaoke, siapa yang lebih hansome dan sebagainya..


Tapi belum ada lagi blogger yang mengaitkan  Eyriqazz vs Denaihati  dengan blog paling popular.. 


Disebabkan kedua-duanya merupakan blogger terkenal, saya rasa mereka selayaknya bertanding untuk menentukan blog mana yang paling popular..  


Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular ini sebenarnya diilhamkan daripada Anugerah Bintang Paling Popular anjuran Berita Harian.. 


Dalam Anugerah Bintang Paling Popular, ada banyak kategori.. Jadi dalam Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular sebelum ini, terdapat 10 kategori dipertandingkan..


Tapi tidak pula diselitkan kategori untuk blogger-blogger 'sifu' seperti Anugerah untuk artis-artis veteran yang diselitkan dalam Anugerah Bintang Paling Popular..  


Setidak-tidaknya dapat juga kita menghargai sumbangan blogger-blogger otai dalam usaha mereka berkongsi info kepada blogger-blogger baru khususnya dan juga seluruh rakyat Malaysia amnya..


Jadi apa kata untuk Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2 kita selitkan juga kategori  Eyriqazz vs Denaihati  ataupun kategori blogger veteran.. Kategori ini mungkin akan disertai oleh blogger-blogger otai yang lain yang berpengalaman menulis blog dalam tempoh 7-15 tahun.


Kalau bukan dalam kalangan komuniti blogger yang sudi memberi penghargaan sesama Blogger.. kita nak harapkan siapa lagi.. Betul tak?


Jadi untuk merealisasikan impianan tersebut, Saya berharap penganjur contest Eyriqazz vs Denaihati iaitu Eyriqazz.Com dan para penaja bersama pertandingan ini iaitu Denaihati.com , Azri.my , Blogr.my , ziefauzi.com ,  Shakiddo.com ,  ZarulUmbrella.Com , Hatiputera.com  Papamifz.comMksyahir.blogspot.comBoladaily.com , BloggerSentral.com ,  Mysuperkids.net , Vitaminsemulajadi.comAslamber.Com,http://kgbalimbang.blogspot.com , Ciktom.ComMuhasabahtrading.Com, dan PanduanServisBlog.Com dapat turut bersama menjadi penaja untuk Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2 nanti.. ;)


Semoga dengan adanya kategori baru dalam Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2 akan dapat menentukan Blog siapa lebih popular antara Eyriqazz vs Denaihati.

34 ulasan:

  1. kedua2nya memang popular dan ada tarikkan masing2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu saya setuju.. Tapi mesti ada kayu pengukur untuk menentukan blog mana yang lebih popular.. betul tak?

      Padam
  2. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 1109 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..

      Terima kasih kerana sudi menjadi follower blog saya..

      Saya dah letakkan link dan banner blog awak dekat blog saya di pautan berikut:

      http://www.coretananuar.com/p/tukar-banner.html

      Semoga kita boleh menjadi rakan blogger yang baik dan akrab macam eyriqazz dan denaihati..

      TQ..

      Padam
  3. Akupun sampai sekarang masih tak tau ejaan sebenar Eyriqazz tu kalau tak rujuk terlebih dahulu :D apapun.. Eyriqazz dan Denaihati memang sama2 popular

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita.. Sampai sekarang saya selalu tersalah taip perkataan e+r+y+q+a+z+z

      Unik betul url blog tersebut.. ;)

      Padam
  4. sama2 hebat..tp nk guna keyword tu mcm semut nk lawan raksaksa..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang tidak dapat dinafikan blog mereka sama-sama hebat.. hehehe..

      Padam
  5. pehh..rajin ko mengupdate benda ni ye. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Sebenarnya saya sedang buat beberapa eksperimen untuk mempelajari SEO secara praktikal.. ;)

      Padam
  6. salam.. goodluck bro :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..

      Terima kasih.. Good Luck kepada bro juga..

      Padam
  7. Blog bro tak layak bertanding.

    Dari dulu sampai la nie, bro x akan calonkan blog bro untuk bertanding :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapa pula Bro? Alah kita bertanding untuk seronok-seronok jer.. Mesti bro rasa segan kalau blog bro menang nantikan?

      Takpun bro taknak PA Bro merajuk lagi bila Bro menjadi semakin femes setelah berjaya memenangi pertandingan antara blogger?

      Takperlah itu pendirian dan prinsip Bro.. Semua orang perlu menghormati pendirian orang lain.. ;)

      Padam
  8. Balasan
    1. Jom beramai-ramai kita memeriahkan Contest SEO Eyriqazz VS Denaihati.. Ajak kawan-kawan lain masuk sekali..

      Padam
  9. salam...
    blog anda pun cantik juga :)
    saya dah letak link blog anda dalam blog saya...
    Jom tukar link...TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..

      Terima kasih.. Ok.. Nanti saya letak link awak dekat blog saya..

      Padam
  10. Entry terbaik.. Good luck... ;)

    BalasPadam
  11. dua-dua pun mmg hebat!!! nica entry.. good luck!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kedua-dua orang blogger ini memang hebat.. Terima kasih..

      Padam
  12. memang betul anuar perkataan power yang selalu meledak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah.. lah betul.. Ada jer nama anuar muncul sekarang ni..

      Sebelum ni kita ada nama Anwar Ibrahim, Anuar Musa, ANuar Zain, Ini Anwar Hadi, dan sebagainya..

      Lepas ni tak tahu nama Anuar apa pula yang akan muncul.. ;)

      Padam
  13. Good Luck,belajar pelan2 he3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Insya Allah saya akan menuntut ilmu blogging tanpa jemu.. ;)

      Padam
  14. ciktom yang 1st page..jeles2~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blog Ciktom memang mantap.. Terus maintain di rank 1.. Blog saya dah berapa kali kena tendang daripada 1st page..

      Sekali kena tendang bukan duduk page berdekatan.. nun sampai page 5 - page 7 kena humban.. huhuhu

      Padam
    2. xmantap pun...in future xtau la mcm mana..2 bulan byk masa lg blog2 lain termasuk blog anur nak pasang strategi...segalanya mungkin terjadi dlm permainan seo..

      Padam
    3. Merendah diri nampaknya Cik Tom ni.. baguslah macam tu.. Jadi macam resmi padi.. Makin tunduk, makin berisi..

      Saya setuju dengan pendapat Cik Tom.. Masa pertandingan ada dua bulan lagi.. Dalam masa dua bulan tu macam-macam strategi yang rakan blogger lain boleh buat.. ;)

      Padam
    4. mmm...rasa nak tarik diri je..

      Padam
    5. Janganlah begitu.. Jadikan Cik Tom sebagai BanchMark.. Teruskan usaha memperbaiki teknik SEO..

      Padam
  15. good luck bro..saya pun join just suker-suker

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Good Luck untuk awak juga..

      Padam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra