Jumaat, 27 Julai 2012

Segmen Klik Like/Share dan menang Wang Tunai

with 98 comments
Assalamualikum dan Salam Sejahtera...


Syukur Alhamdulillah.. Pada kali ini saya berkesempatan untuk mengadakan segmen pertama blog coretan anuar... Segmen ini dikenali sebagai Segmen Klik Like/Share dan menang Wang Tunai... 


Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk meramaikan kenalan dalam kalangan rakan-rakan blogger disamping untuk menguji kekuatan link antara rangkaian sosial terkemuka iaitu Facebook dengan blog...

Cara nak menyertai segmen ini mudah sahaja.. Anda boleh membaca syarat-syaratnya seperti dibawah:




1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang mempunyai blog,  dan mempunyai alamat di Malaysia.

2. Buat entry di blog anda mengenai segmen ini dengan tajuk: Segmen Klik 'Like/Share' dan menang RM50X6


3. Mempunyai 'Like Button' atau 'Share Button' pada entry segmen ini (Wajib). Sekiranya blog anda tidak mempunyai salah satu daripada 'button' tersebut, sila pasang terlebih dahulu dengan mengikuti tutorial di link berikut: ( klik di sini )

4. Mendaftar menjadi tetamu VVIP blog Coretan Anuar DAN  klik like Page Sembang Hari2

5. Copy dan paste; letak gambar banner Segmen ini di entry dan sidebar blog anda beserta link segmen ini.

6. Tinggalkan url link entry segmen ini dan ID tetamu VVIP anda di ruangan komen post ini.

    
    Contohnya:
    ID VVIP : nuargto
    Link       :  http://www.coretananuar.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html


7. Tempoh Segmen ini: 1 May hingga 30 Julai 2012


8. 6 pemenang akan dipilih berdasarkan jumlah klik like/share tertinggi yang berjaya diperolehi oleh entri pertandingan ini yang terdapat di blog anda


9. Hadiah yang akan dimenangi adalah RM50 seorang X 6 pemenang yang berjaya mendapat klik  like/share tertinggi


10. Cara Menentukan pemenang:
Setelah tempoh pertandingan ini tamat, saya akan melawat setiap blog yang mendaftar melalui link yang ditinggalkan di ruangan komen entri ini. Saya akan melihat jumlah klik like/share yang berjaya diperolehi pada entri segmen tersebut. Sebagai contoh seperti dalam gambar di bawah:  

Blog di atas mempunyai kedua-duanya iaitu 'like button' dan 'share button' pada entri segmen ini. Satu klik pada 'share button' dan satu klik pada 'like button' dikira mendapat satu mata.


Jadi jumlah mata yang berjaya diperolehi oleh blog tersebut adalah 220 + 209 = 449 mata.

Semakin banyak klik like/share button yang berjaya anda perolehi, semakin besar mata yang anda perolehi dan semakin tinggi kebarangkalian untuk anda memenangi hadiah yang disediakan.


11. Selain itu terdapat juga hadiah disediakan untuk pemenang yang berjaya mengumpul 50 mata terpantas. (cara kiraan mata sama seperti di atas)

12. Terdapat 4 hadiah yang disediakan untuk 4 pemenang terpantas. Hadiahnya adalah seperti berikut:




Tali Leher 1 (Kod : TL01)


Tali Leher 2 (Kod : TL02)

Tali Leher 3 (Kod : TL03)


Tali Leher 4 (Kod : TL04)


13. Cara Menentukan pemenang terpantas mudah sahaja. 

Sekiranya blog anda berjaya mengumpul 50 mata terawal, maklumkan kepada saya dengan seberapa segera dengan menulis bilangan mata yang berjaya anda kumpul berserta url segmen anda di ruangan komen entri ini. (Siapa cepat dia boleh pilih hadiah)  

Setelah maklumat diperolehi, saya akan melawat blog anda dengan seberapa segera untuk membuat pengesahan. Sekiranya benar anda telah berjaya memperolehi lebih 50 mata, saya akan mengeposkan hadiah yang anda pilih dalam tempoh 7 hari bekerja.


Diharapkan anda memahami kesemua 13 perkara di atas.. Sekiranya terdapat perkara yang kurang faham, jangan segan silu untuk bertanya... Insya Allah, saya akan cuba menjawab segala pertanyaan anda dengan secepat yang mungkin..


Hadiah-hadiah untuk segmen ini ditaja oleh :




Update Terkini Senarai Peserta..

14. Cik Fie
16. Tarmizi
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.


98 ulasan:

  1. wahh..bes nie..nak join..jap nak wat entri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampaknya awak berjaya menjadi peserta pertama yang akan menyertai segmen ini.. Tahniah.. Cepat kumpul 50 mata untuk mendapatkan hadiah peserta terpantas.. ;)

      Padam
    2. syu dah bjaya kumpulkan 50 mata dah bro..

      Padam
    3. Tahniah.. Awak memang pantas.. Nanti bagi nama penuh dan alamat melalui email untuk saya poskan hadiah..

      Padam
    4. hehe..suka bab2 contest nie..okeh, jap syu emel ye..nak emel bro?

      Padam
    5. email saya..nuargto@gmail.com

      Padam
    6. syu dah send emel kat bro..

      Padam
    7. Saya dah cek email.. Saya akan poskan hadiah dalam masa terdekt ni.. Tahniah!!

      Padam
    8. okeh, bro...thanks yer..

      Padam
    9. ID sjiehan
      link
      http://sjiehan.com/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50x6/

      Padam
  2. Balasan
    1. Sebenarnya segmen ini bermula pada 1 mei.. Tapi nak mula dari sekarang pun tak kisah.. Bila ia bermula tidak menjadi persoalan.. Tapi bila ia berakhir adalah muktamad.. Yang penting saya akan mula mengira undian pada 1 Ogos 2012..

      Padam
  3. nie link entri syu yer..tQ

    http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana menjadi peserta pertama menyertai Segmen ini...

      Padam
  4. Wah Syuhada memang pantas gitu...Good Luck yer :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pantas betul Syuhada ni.. Walaupun tarikh rasmi pertandingan ini belum bermula, tapi beliau dah berjaya dapat 50 mata.. Tahniah.. ;)

      Padam
    2. thank sis..jom la join jgk..

      Padam
  5. http://faralalalala.blogspot.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    Blog id : Fara Izaty

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai segmen ini..

      Padam
  6. selamat siang sahabat
    berbagi sedikit inspirasi pagi..^_^
    "Kesuksesan itu tidak memandang siapa kita, dari mana kita, dan bagaimana kita.
    Tapi kesuksesan itu hanya melihat doa dan kesungguhan kita saja.."
    semoga hari ini lebih baik dari kemarin..^^
    ditunggu kunjungnnya sob http://www.nolimitadventure.com/

    BalasPadam
  7. Join Jgak bang ..
    http://aimancool99.blogspot.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    id VVIP : Aiman

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai segmen ini..

      Padam
  8. Balasan
    1. Tahniah!!.. Saya dah mengunjungi blog anda dan mendapati Entri segmen ini telah memperolehi lebih 50 mata..

      Nanti bagi nama penuh dan alamat melalui email untuk saya poskan hadiah..Setakat ini TL01 telah dimenangi oleh Syuhada.. Jadi awak boleh pilih mana-mana daripada 3 hadiah yang masih tinggal..

      Padam
    2. wahhh...thniah jgk ye !

      Padam
  9. Balasan
    1. Saya dah cek email.. Saya akan poskan hadiah yang dikehendaki iaitu TL03.. Tahniah!!

      Padam
    2. hadiah awak telah saya poskan.. Tahinah..

      Padam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. nak join :)

    ID VVIP : yqa sulaiman

    http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    BalasPadam
  12. dah mencapai 50 mata kan?? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah!!.. Saya dah mengunjungi blog anda dan mendapati Entri segmen ini telah memperolehi lebih 50 mata.. Teruskan menambah mata untuk membolehkan awak memenangi 6 hadiah utama segmen ini..

      Nanti bagi nama penuh dan alamat melalui email untuk saya poskan hadiah..Setakat ini TL01 dan TL03 telah ada yang punya.. Jadi awak boleh pilih salah satu daripada 2 hadiah yang masih tinggal..

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Saya nak pilih TL04... minta email en.Anuar...

      Padam
    4. email saya nuargto@gmail.com

      Padam
  13. Ibu Alisha dah join..

    http://intanberliangacontest.blogspot.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    id follwer : IntaNBerliaN

    id fb : zarina tazari

    TQVM

    BalasPadam
  14. As salam.. saya dah melepasi like 50...

    so, berpeluang utk dpt tali leher ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti saya semak dulu... kalau betul awak berjaya mengumpul 50 mata.. awak merupakan pemenang tali leher yang ke 4.. Tq ;)

      Padam
    2. Tahniah!! Awak berjaya menjadi pemenang ke 4 peserta terpantas yang berjaya mengumpul 50 mata..

      Nanti bagi nama penuh dan alamat melalui email untuk saya poskan hadiah..Setakat ini tinggal TL02 sahaja yang berlum berpunya..

      Jadi hadiah yang awak berjaya menangi adalah TL02.. Tahniah!!!

      Padam
    3. as salam..

      saya dah hantar emel..

      zarina_naniey@yahoo.com.my

      thanks

      Padam
    4. hadiah tali leher awak telah pun saya hantar.. Tahniah..

      Padam
  15. join:)
    http://merahitusagaymail.blogspot.com/2012/04/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai segmen ini.. ;)

      Padam
  16. Balasan
    1. Saya dah semak email.. Tapi saya tak pasti mana satu email awak.. Tapi ada satu email tu tak bertajuk..

      Atiqa binti Sulaiman tu nama awak ker?? Tq..

      Padam
  17. yeke??saya kurang pasti...
    yup...nama penuh saya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok.. Nanti saya hantar hadiah pada awak.. Tahniah!!!

      Padam
    2. Hadiah awak telah saya poskan.. Tahniah..

      Padam
  18. nak rm200???jom join contest ni http://mimihazirah.blogspot.com/2012/05/contest-rm-200-bersama-wwwcareeron9com.html

    BalasPadam
  19. wah.. menarik!
    bagus juga pakai like dan share nih :) ramai geng minta tolong undi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dengan menggunakan button like dan share semua orang boleh berusaha untuk menjadi pemenang.. Jemput beramai-ramai memeriahkan pertandingan ini..

      Padam
  20. join

    ID VVIP : Azza Afdzal
    Link : http://azzafdzal.blogspot.com/2012/05/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai segmen ini.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang.. ;)

      Padam
  21. wah sampai puasa kan ni. ingat tahun lepas punya tadi, ropenyer tahun ni. terbaik !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah.. Ni tahun ni punya segmen.. Jemput join segmen ini.. ;)

      Padam
  22. putri join segmen ni http://kuahayampedas.blogspot.com/2012/06/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Putri kerana sudi join Segmen pertama yang saya anjurkan.. Semoga Putri berjaya menjadi salah seorang pemenang..

      Padam
  23. eh nak tanya, kalau blog ada button like ja boleh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blog yang takder button like pun boleh join.. Tapi kena letakkan button like dulu.. Sebab pemenang ditentukan berdasarkan mata yang berjaya mereka perolehi melalui like/share button..

      Sekiranya Putri berminat nak pasang kedua-dua button tersebut, Putri boleh ikuti tutorial di link berikut:

      Cara nak pasang like/share facebook Button (klik di sini)

      Padam
  24. nak kena like dan share yg susah nih,, nak kena paksa rakan la pulok.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang nampak susah.. Tapi dengan cara ini secara tidak langsung dapat membantu awak memberi tahu orang lain tentang kewujudan blog anda..

      Padam
  25. nmpaknye kena usaha lbih ckit sbb hari tu tukar nama domain..so,dah hilang sume like n share tu..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. takper Syuhada.. Boleh cuba lagi..

      Tempoh segmen ini pun lama lagi..

      Sebelum ini dalam masa satu hari jer Syuhada dah berjaya mencapai lebih daripada 50 like..

      Saya percaya Syuhada boleh buat punya.. Good Luck..

      Padam
  26. join jugak

    id : lin azlina
    link : http://www.linazlina.com/2012/06/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50-x.html

    terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Sis sebab sudi join segmen ini..

      Good Luck..

      Padam
  27. contest yg menarik...
    bkl dlm list ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cik TOM.. Saya sangat berbesar hati sekiranyya Cik Tom sudi memeriahkan segmen ini.. ;)

      Padam
  28. Great blog, I like it! I'm just sorry I don't understand your language.

    xoxo
    Susanna
    http://susanna-behindmyeyes.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ Susanna.. My blog in Malay.. Maybe after this, i tray to write in english..

      Padam
  29. segmen ini berjalan lagi ke? atau admin je yg blum update peserta?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Segmen ini masih berjalan lagi.. Sehingga 30 Julai 2012..

      Padam
  30. ID VVIP : NUR IKAA
    ENTRY :http://bakul2011.blogspot.com/2012/07/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50x6.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Perkenalan..

      Terima kasih kerana sudi menyertai Segmen ini..

      Good Luck.. Semoga anda berjaya menjadi salah seorang pemenang..

      Padam
  31. ID VVIP : Azza Rahaman
    Entry : http://zaza96.blogspot.com/2012/07/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50x6.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Perkenalan..

      Terima kasih kerana sudi menyertai Segmen ini..

      Good Luck.. Semoga anda berjaya menjadi salah seorang pemenang..

      Padam
    2. salam perkenalan. sama-sama. hehe :)

      Padam
  32. http://eyqaloving.blogspot.com/2012/07/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50x6.html

    ID : Eyqa Lovetta

    BalasPadam
  33. http://www.sayeshukepink.com/2012/07/segmen-saya-nak-kad-raya-dari-yuyu.html

    BalasPadam
  34. alamak. lambat la... tie dah habis~

    BalasPadam
  35. http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/07/rm500-untuk-dimenangi-di-blog-coretan.html

    BalasPadam
  36. hana join :
    id: bubble pop
    link : http://dhyeahana.blogspot.com/2012/07/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50x6.html

    BalasPadam
  37. fuuuuhhh... pakai LIKE2 nih.. ado yang fraud kang.. hehehehe

    BalasPadam
  38. agak2 sempat tak nak join nie..hehe..
    ID : Muhammad Faiz
    link: http://tuudia.com/2012/07/27/segmen-klik-likeshare-dan-menang-rm50x6/

    BalasPadam
  39. Terima kasih saya ucapkan kepada rakan-rakan yang sudi join segmen ini..

    BalasPadam
  40. saya dah mencapai 665 markah..saya 4 pemenang trpantas ke x ye ? ermmm...
    http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/07/rm500-untuk-dimenangi-di-blog-coretan.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah Cik Fie kerana berjaya mencapai 665 mata.. Hadiah untuk 4 peserta terpantas yang berjaya mengumpul 50 mata terawal telah pun dimenangi..

      Cik Fie boleh baca semua komen di entri ini untuk mengetahui 4 pemenang bertuah tersebut..

      Walaubagaimanapun teruskan berusaha untuk menjadi salah seorang daripada 6 orang pemenang yang bakal memperolehi wang tunai RM50..

      Good Luck..

      Padam
  41. wahh, boleh dapat tie lagi tu..

    BalasPadam
  42. contest kena like?? mcm ciktom mmg kalah je kl join sbb xaktif fb2 ni..huhu

    BalasPadam
  43. tidak best contest ini

    BalasPadam
  44. 1000 + 1000 = 2000 mata


    saya dah dapat 2000 mata :)
    http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/07/rm500-untuk-dimenangi-di-blog-coretan.html

    BalasPadam
  45. aikkkk dh abis ke contest nie?

    BalasPadam
  46. dah abis baru perasaan ade segmen ni.. kalo tak dah join dah.. hihi

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra