Rabu, 23 Ogos 2017

Pak Ya Homestay Seri Iskandar dan Restoran Pak Ya Nasi Pandan di Google Map

with 13 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selain daripada mengiklankan perniagaan secara percuma melalui blog, dengan cara meletakkan perniagaan kita di google Map juga sangat membantu untuk mempromosikan perniagaan di internet.

Saya bercerita berdasarkan pengalaman saya sendiri. Lihat pada gambar di bawah


Gambar-gambar Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak di google Map
Gambar-gambar Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak di google Map


Dalam gambar di atas menunjukkan view yang saya terima daripada pencari-pencari info tentang Homestay di Seri Iskandar Perak menerusi enjin carian google.

View terbanyak setakat ini pada gambar di sebelah kiri bawah dengan 5,647 view. Bisanya 1% hingga 10% orang yang melihat gambar tersebut akan menghubungi saya untuk bertanyakan tentang Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak .

Alhamdulillah, selain daripada blog cara ini juga boleh digunakan untuk memasarkan perniagaan anda di internet secara PERCUMA..

Jadi, kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan perniagaan anda di internet secara percuma, jangan segan silu untuk menggunakan teknik ini..

Selain mempromosikan Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak, saya juga turut mempromosikan Restoran Pak Ya Nasi Pandan secara PERCUMA menggunakan kaedah yang sama.

Cuba tengok dalam gambar peta di bawah:


Pak Ya Homestay Seri Iskandar dan Restoran Pak Ya Nasi Pandan di Google Map

Peta sebenar dari Google. Klik pada peta di atas untuk mendapatkan View yang lebih besar

Gambar di bawah pula menunjukkan gambaran peta dari satelit..

Pak Ya Homestay Seri Iskandar dan Restoran Pak Ya Nasi Pandan view dari satelit.


Peta sebenar dari satelit. Klik pada peta di atas untuk mendapatkan View yang lebih besar


Nota : Selain daripada dua teknik yang saya kongsikan di atas, sebenarnya ada lagi beberapa teknik yang boleh membantu anda untuk mempromosikan perniagaan secara Percuma atau dengan kos yang rendah diinternet.. Salah satunya ialah dengan menggunakan Strategi Meroket Jualan. Nak belajar teknik yang dikongsikan dalam Strategi Meroket Jualan? Boleh baca di sini -> www.meroketjualan.com 
Semoga bermanfaat..



13 ulasan:

  1. Penggunaan Google Map sangat membantu dalam perniagaan yang memerlukan pemerhatian bakal pelanggan seperti perusahaan homestay. Selain itu persekitaran homestay juga akan diteliti kerana pelanggan sentiasa membuat perbandingan. Pak Ya Homestay memang menarik.

    BalasPadam
  2. Semoga terus maju Pak Ya homestay..

    BalasPadam
  3. Cara pengambilan gambar juga memainkan peranan untuk memikat bakal penyewa datang bertandang tu :)

    BalasPadam
  4. Boleh pergi ni. Terima kasih info.

    BalasPadam
  5. Bagusnya, memudahkan penyewa untuk dapatkan servis homestay, rumah pun cantik ;)

    BalasPadam
  6. dekat je rupenye dengan rumah saya. nanti boleh pergi try restoren tu

    BalasPadam
  7. senang prospek nak cari bila dah letak di google map macam ni.. tips yang berguna...

    BalasPadam
  8. Aah, memang mudah pencarian bila dah ada di goole maps ni.

    BalasPadam
  9. bagus ini..

    beruntung la tauke Pak Ya Homestay...

    ada blog dan ada platform pengiklanan yang efektif..

    BalasPadam
  10. menarik, banyak pula kemudahan disekelilingnya

    BalasPadam
  11. Mudahlah nak cari nanti bila dah masuk ke dalam Google map ni.

    Thanks for sharing.

    BalasPadam
  12. dengan adanya gambar dari maps sangat memudahkan orang ak cari

    BalasPadam
  13. google maps memang sangat memudahkan untuk mencari hal lokal dari maps ini

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra