Isnin, 15 Ogos 2016

[RAHSIA] Sebenarnya saya Tak pandai Buat Laman Web!

with 6 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sepanjang saya menjadi seorang penulis blog secara sambilan dan juga usahawan internet kecil-kecilan.... Ada beberapa soalan yang pernah saya terima daripada rakan-rakan saya atau para pelajar saya..

Antara soalan yang menarik perhatian saya ialah:

"Encik Anuar mahal tak kalau nak buat laman web sendiri?" - Soalan yang pernah ditanya oleh student saya... dan juga rakan saya

"Encik Anuar macamana nak masukkan domain berbayar dalam blogspot" - Juga soalan yang pernah ditanya oleh student saya

"Tuan boleh tak ajar saya... Macamana saya nak buat laman web macam tuan" - Antara Mesej yang pernah saya terima melalui email dan Whatsapp

"Nuar, boleh tak ajar aku cara nak buat laman web sendiri" Permintaan daripada beberapa orang rakan saya
..
..
..

dan ada banyak lagi soalan-soalan macam ni yang pernah saya terima melalui email, facebook, Whatsapp dan sebagainya..

Mungkin mereka ingat saya ni expert dalam menghasilkan laman web sendiri... Setelah melihat beberapa buah laman web yang pernah saya miliki... Contohnya seperti di bawah:




Psss.... Meh sini duduk rapat-rapat... Saya nak bagitahu satu rahsia ni... 
..
..
...
Meh lah duduk rapat lagi... Saya nak cerita rahsia ni.... Kalau boleh taknaklah ramai orang tahu rahsia saya.... hehehe..
..
..
[RAHSIA SAYA] 
..
..
Sebenarnya saya Tak pandai Buat Laman Web!
..
Shhhhh.... Jangan cerita dekat orang lain tahu....
..
..
Sebab nanti mereka tak percaya, saya tak tahu buat laman web..

Sebab apa?

Sebab selama ni mereka ingat saya expert buat laman web...
..
..
Betul!!! Sebenarnya saya tak pandai buat laman web!
..
..

Untuk makluman, laman web yang di atas tu bukan saya yang buat.... Tapi Owner laman web  www.bs2ms.com  yang tolong buatkan untuk saya.
..
Alamak... Dah pecah rahsia dah ni..
..
Alah... Lama-lama pun orang akan tahu juga... Lebih baik saya bocorkan rahsia saya sekarang.. Sebelum orang panggil saya suruh bagi kursus buat laman web... Tak ke haru dibuatnya..
..
..
Sebenarnya, zaman sekarang ni semuanya dah mudah.... Tak semestinya kena pandai buat laman web baru boleh jadi seorang Usahawan Internet...

Modal nak buat sebuah laman web pun takderlah besar sangat... Laman web pertama yang saya miliki berharga RM70.. Laman web kedua berharga RM35 (Beli domain jer).. Laman web yang lain boleh dapat percuma... 

Itu yang best tu.. Bayar sekali jer.. Lepas tu dengan pakej yang sama, boleh buat laman web yang lain secara PERCUMA!
..
Betul!! Inilah kelebihan untuk mereka yang pernah mendapatkan pakej buat laman web di www.bs2ms.com
..
So, inilah rahsia... Macamana saya boleh memiliki beberapa laman web... hehehe ;)
..
Saya tak nak cerita banyak-banyak lah... Kalau nak tahu lebih lanjut tentang harga Pakej buat Laman web murah ni, silalah klik link di bawah: 

P/S : SIla rebut peluang keemasan ini... Sebab sekarang ni tengah ada harga Promosi!

Info Berkaitan:

6 ulasan:

  1. kalau tak reti saya suruh orang buatkan. ini cara sayalah. malas nak pening fikir

    BalasPadam
  2. Ooo mcm tu Bro anuar buat laman web..

    Sesuai nk bt ebook..

    BalasPadam
  3. oh. tu sebenarnya rahsia bang nuar ye :)

    BalasPadam
  4. ouh itu rahsia di sebalik laman web yang power nih..

    BalasPadam
  5. saya pun tak pandai buat website..coding template pun tak terror sangat..

    jalan mudah saya guna yang ready use dan fokus untuk menulis setiap hari

    BalasPadam
  6. owh terbongkar sudah rahsia bro ye.takpelah,nnt org ikot, dpt saham akhirat nanti kan..terbaekkk bro

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra