Khamis, 15 Januari 2015

3 Berita gembira dari Digi, TNB dan Nuffnang..

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Syukur Alhamdulillah..

Pada bulan Januari ni dapat banyak berita gembira.. Ada diantara berita gembira yang kita langsung tak sangka @ diluar daripada kebiasaan.

Contohnya..



1. Bil DiGi yang saya terima pada awal tahun


Biasa dapat Bil Digi, paling murah pun kena bayar dalam RM30++.. Rasanya itulah range termurah yang pernah saya dapat, sepanjang menggunakan line DiGi..

Tapi bil yang saya terima pada awal tahun ni cukup memeranjatkan.. Cuma RM11.54 sahaja.. 

Tak tahulah kenapa dapat bil murah sangat macam ni?... Mungkin DiGi ada melakukan kesilapan kot?

Tapi saya anggap ini rezeki saya dari DiGi, Sempena awal tahun baru 2015..

Berita gembira dari Digi dan TNB 


2. Bil Elektrik yang saya terima dari TNB


Semenjak kenaikan Tarif Elektrik pada 1 Januari 2014, bil elektrik yang saya terima dari TNB biasanya melebihi RM100.. 

Dah lama tak merasa dapat Bil Elektrik bawah RM100. 

Disebabkan itu, kalau sekali sekala boleh dapat bil Elektrik bawah RM100 tu, memang rasa seronok sangat-sangat.. Tapi rasanya dalam tahun ni, ntah berapa kali jer pernah dapat bil elektrik di bawah RM100.. rasanya dalam sekali atau dua kali ker kot..

Bil elektrik terbaru yang saya terima, mampu membuatkan saya tersenyum.. Cuma RM80.50 sahaja... Syukur Alhamdulillah...


Harap-harap lepas ni boleh dapat Bil elektrik rendah macam ni selalu.. ;)





3. CPUV Terbaru dari Nuffnang : DiGi Year End Sale


Syukur Alhamdulillah.. 

Bila buka akaun Nuffnang, ada lagi satu CPUV terbaru bertarikh 14 Januari 2015..


DiGi Year End Sale merupakan CPUV terbaru dari Nuffnang bertarikh 14 Jan 2015

CPUV terbaru ini diberikan kepada blog Coretan Anuar dan blog Discount hari2

Harap-harap melalui CPUV DiGi Year End Sale ini mampu membantu saya menghasilkan duit tambahan pada bulan ini... 

Melalui pendapatan tersebut boleh saya gunakan untuk bayar bil-bil saya.. Dapat juga mengurangkan kos sara hidup yang semakin meningkat..


0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra