Rabu, 19 Februari 2014

Panduan Lulus Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41

with 0 Comment
Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41 akan diadakan pada 1 Mac 2014. 

Ini merupakan maklumat terkini yang saya perolehi melalui hasil tinjauan saya di Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia

Jadi, kepada rakan-rakan yang pernah memohon jawatan tersebut di laman web SPA sebelum ini, saya rasa anda sudah boleh mula membuat semakan 

Ini disebabkan SPA telah pun menggumumkan calon yang layak untuk menduduki Peperiksaan Bertulis Kemasukan sebagai Pegawai Penerangan S41 pada 1 MAC ini.

Cara nak buat semakan mudah sahaja..


1) Anda boleh klik pada link di bawah:

2) Kemudian anda klik pada Tajuk Jawatan Pegawai Penerangan S413) Setelah itu anda dikehendaki memasukkan no. Kad Pengenalan di ruang yang disediakan, dan tekan butang hantarJadi, Macamana keputusannya?

Adakah anda terpanggil untuk menyertai Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41?


Sekiranya anda salah seorang calon yang tersenarai untuk menduduki peperiksaan bertulis pada kali ini, saya ucapkan Tahniah!! Anda telah berada selangkah ke hadapat untuk mendapatkan jawatan tersebut.

Bagi yang tidak tersenarai, jangan bersedih, mungkin anda akan dipanggil untuk menduduki peperiksaan bertulis pada masa akan datang.


Persediaan Untuk Lulus Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41

Kepada para calon yang berjaya dipanggil untuk menduduki Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41, jangan hadir tanpa persediaan. 

Sekiranya anda menghadiri peperiksaan bertulis tanpa sebarang persediaan, peluang untuk anda gagal adalah besar.

Jadi, jangan buat begitu. Supaya anda tidak melakukan perkara yang sia-sia


Sebaliknya anda perlu membuat persediaan rapi dengan mendapatkan rujukan yang sepatutnya, untuk membantu anda menjawab Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41
Dapatkan rujukan selengkapnya daripada Tim Infokerjaya yang telah membantu ribuan calon lulus dalam beberapa peperiksaan bertulis pelbagai jawatan dalam Perkhidmatan Awam sejak tahun 2009 lagi. 

Jadi, jangan lupa dapatkan rujukan yang anda perlukan di link berikut:

>>> Panduan Lulus Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41 (Klik Di Sini)

Sekadar berkongsi informasi... Demi kejayaan anda!


Good Luck diucapkan kepada semua calon...

P/S: Khabarnya jumlah calon Peperiksaan Bertulis  Pegawai Penerangan S41 tahun ini hanya 4,000 orang. Tak seramai calon peperiksaan PTD. Walaubagaimanapun, persaingan untuk mendapatkan jawatan yang dipohon tetap tinggi. Jadi, sekiranya anda memerlukan rujukan, boleh mendapatkannya  di sini


0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra