Selasa, 19 November 2013

Misi Jana Pendapatan RM5 Sejam Melalui Internet Pada Tahun 2014..

with 26 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Tahun 2013 bakal melabuhkan tirainya tidak lama lagi... Pada bulan Disember 2013 ini , genaplah 4 tahun usia saya berkecimpung dalam dunia penulisan Blog dan pemasaran internet... Atau dengan erti kata lain menjana pendapatan melalui internet tanpa mengeluarkan modal.. 

Menjana Pendapatan Melalui Internet Tanpa Mengeluarkan Modal?

Apabila saya menulis istilah-istilah pelik seperti "Berniaga Tanpa Modal" atau "Menjana Pendapatan Melalui Internet Tanpa Modal", kelihatan begitu janggal bunyinya bagi mereka yang baru pertama kali mendengarnya... 

Mungkin ada yang beranggapan saya cuba untuk menipu mereka, atau ada yang beranggapan saya seorang ejen MLM, atau mungkin juga ada yang beranggapan saya ni kurang waras... Sebab pada zaman sekarang ni mana ada yang PERCUMA, semua benda nak kena keluar duit.. Mana ada orang atau syarikat yang begitu pemurah nak bagi duit kepada kita secara PERCUMA... 

Sebenarnya apa yang mereka fikirkan, sama dengan pemikiran saya pada tahun 2009... Masa tu saya pun tak percaya, betul ke dalam dunia ini ada orang boleh berniaga tanpa mengeluarkan modal??... Tetapi setelah membuat pembacaan dan tinjauan melalui buku, ebook, majalah dan laman web... Barulah saya percaya menjana pendapatan atau berniagan tanpa modal melalui internet adalah satu realiti... Ianya bukanlah sebuah cerita dongeng atau fantasi... Sebab ramai orang telah melakukannya dan berjaya menjana pendapatan yang lumayan sehingga bergelar jutawan internet...    

Kalau Tak Percaya, anda boleh baca entri berjudul Pendapatan RM20K sebulan Dengan Menjadi Ejen Affiliate.. Dalam entri ini mengandungi info tentang kejayaan beberapa ejen pemasaran internet yang menjana pendapatan sebanyak RM20,000 sebulan...  

Atau anda boleh membaca kisah-kisah kejayaan otai-otai Usahawan Internet yang perlu anda kenali seperti berikut: 

Saya tidak mempunyai sebarang kepakaran seperti mereka.. Jadi, Produk/Servis Apa Yang Boleh Saya Jual Diinternet tanpa mengeluarkan modal?

Satu soalan yang menarik bagi mereka yang ingin memulakan menjana pendapatan tanpa modal di internet, tetapi tidak mempunyai sebarang kepakaran seperti saya... 

Sebenarnya terdapat beberapa cara untuk menjana pendapatan di internet tanpa perlu mengeluarkan modal... Sebagai permulaan anda tidak perlu mempunyai sebuah laman web atau blog yang canggih... Memadai anda mempunyai akaun facebook, atau Twitter, atau email, atau blog, dan sebagainya... 

Anda boleh memilih platform pemasaran internet pertama mengikut keselesaan anda, berdasarkan cara anda berkomunikasi dengan rakan-rakan melalui internet... Ada orang selesa berkomunikasi dengan Facebook, jadi bolehlah menggunakan facebook sebagai platform pemasaran pertama anda... Begitu juga sekiranya anda lebih selesa menggunakan media sosial yang lain seperti Twitter, blog dan sebagainya... Sekiranya tiada itu semua, memadai dengan hanya menggunakan email anda... ;)

Jadi, sudahkah anda membuat keputusan untuk memilih platform pemasaran internet pertama anda?

Jika sudah... Bagus... Langkah seterusnya ialah anda perlu memilih produk/servis yang boleh anda jual tanpa perlu mengeluarkan modal... 

Sebagai permulaan saya syorkan anda menjual produk/servis milik dua laman web yang terkenal di Malaysia iaitu: 



Melalui laman web tersebut, terdapat bermacam-macam jenis produk digital ataupun fizikal yang boleh anda jual tanpa perlu mengeluarkan sebarang modal... Apabila anda berjaya mendapat jualan, anda akan mendapat komisyen sehingga 50% daripada harga produk...  

Jadi, tugas anda hanya perlu memilih produk/servis mana yang menarik untuk dipasarkan... Kemudian iklankan link affiliate produk/servis tersebut melalui platform yang telah anda pilih di atas... Kemudian tunggulah hasilnya... In Shaa Allah kalau ada rezeki tak kemana... 

Kalau tak berjaya pada percubaan pertama, jangan berputus asa... Anda boleh mencuba lagi untuk beberapa kali yang seterusnya sehingga berjaya.... Percayalah... Anda boleh Berjaya...

Nak Jual Produk Mahal Atau Produk Murah?

Produk mana yang mudah untuk dijual? Produk yang mahal atau produk yang murah? Seringkali saya berada di dalam dilema untuk membuat pilihan.... 

Kalau diikutkan hati, memang nak jual mana-mana produk yang menarik... Lebih-lebih lagi produk yang boleh memberikan komisyen yang lumayan seperti dalam gambar di bawah:

Sumber Pendapatan : Klik Di Sini

Melalui produk ini saya berjaya mendapat komisyen sebanyak RM74.50 untuk satu jualan... Harga mahal, Komisyen lumayan, tetapi bukan senang nak menjual produk semahal ini... 

Begitu juga dengan produk di bawah:

Sumber Pendapatan : Klik Di Sini

Walaupun harga komisyen yang diberikan lumayan, sehingga RM70 untuk satu jualan... Tetapi bukan senang nak mendapatkan jualan... 

Jadi, nak mudah mendapatkan jualan... Juallah produk yang murah dan bermanfaat... In Shaa Allah mudah mendapat jualan....  

Sumber Pendapatan : Klik Di Sini

Secara rumusannya, anda boleh menentukan produk/servis yang ingin anda jual tanpa perlu mengeluarkan sebarang modal... Harap-harap satu hari nanti berpeluang untuk menjadi jutawan internet, dengan menggunakan konsep jualan seperti berikut:


Sumber : Klik Di Sini

  1. Menjual produk yang berharga 10 sen kepada 10 juta orang pelanggan
  2. Menjual produk berharga RM1 kepada 1 juta orang pelanggan
  3. Menjual produk berharga RM10 kepada 100 ribu orang pelanggan
  4. Menjual produk berharga RM100 kepada 10 ribu orang pelanggan
  5. Menjual produk berharga RM1,000 kepada 1000 orang pelanggan
  6. Menjual produk berharga RM10,000 kepada 100 orang pelanggan
  7. Menjual produk berharga RM100,000 kepada 10 orang pelanggan
  8. Menjual produk berharga RM1,000,000 kepada satu orang pelanggan.


Jadi, fikir-fikirkanlah produk/servis apa yang nak dijual di internet... Tepuk dada tanya selera... ;)

Misi Jana Pendapatan RM5 Sejam Melalui Internet Pada Tahun 2014..

Produk mahal biasanya menawarkan komisyen yang tinggi, tetapi adakalanya sukar untuk mendapatkan pembeli... 

Bagi produk murah pula, lebih senang untuk mendapatkan jualan... Tetapi setiap kali mendapat jualan, nilai komisyen yang diberkan tidak seberapa... Walaubagaimanapun, jadilah daripada langsung tak ada.... 

Jadi, kita perlu berfikir secara realistik untuk menentukan sasaran pendapatan melalui internet... 

Berdasarkan kepada trafik semasa blog Coretan Anuar yang sekitar 1000 pengunjung sehari, mungkin hanya 100 pegunjung (10%) sahaja yang mampu memberikan pendapatan kepada blog ini... Yang selebihnya hanya sebagai pembaca biasa sahaja... 

Daripada 100 pengunjung ini saya mensasarkan untuk menjana sekurang-kurangnya satu pendapatan untuk setiap satu jam... Dengan purata pendapatan RM5.00 sejam... Iaitu bersamaan dengan gaji saya semasa bekerja part time di IOI JW Marriot Hotel, Putrajaya suatu ketika dahulu...

Sekiranya betul-betul boleh fokus untuk mendapatkan purata pendapatan sekitar RM5.00 sejam, dalam sehari boleh dapat RM120... Banyak juga tu... Kalau dikirakan purata pendapatan 30 hari (sebulan), adalah dalam RM120 X 30 = RM3600...

Kalau nak merasa menjadi jutawan internet dengan pendapatan seumpama ini, kenalah tunggu selama 8333 hari ataupun 22 tahun... hehehe..

8335 hari X RM120 = RM1,000,200.00

P/s: Sekiranya ada kelapangan masa jemputlah join OYB Workshops... Pendaftaran adalah Percuma...   

Sumber : Klik Di Sini

Ada sesuatu yang menarik menanti anda di sana... Terutamanya kepada mereka yang betul-betul berminat untuk mempelajari ilmu tentang perniagaan...... ;)


26 ulasan:

  1. di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...

    BalasPadam
  2. kita boleh cuma jangan malas beri banyak alasan hee..

    BalasPadam
  3. Terbaiklah. Patutlah nama bro makin kencang di ashadee...

    semoga makin sukses!

    BalasPadam
  4. banyak peluang ada ni, selamat mencuba dan semoga berjaya.

    BalasPadam
  5. Semoga perancangan dan pelaksanaan misi 2014 kita sama2 berjalan lancar dan membuahkan hasil yang lumayan..

    BalasPadam
  6. Good luck bro.. Sekarang pun dah kencang dah...

    BalasPadam
  7. hang boleh. kena yakin boleh ja..

    BalasPadam
  8. Kena berusaha dengan gigih bila join afiliate.

    BalasPadam
  9. insyaAllah bro anuar boleh! alhamdulillah income thn ni pun bagus :)

    BalasPadam
  10. Boleh, memang boleh hasilkan pendapatan tanpa modal di internet. Kena pandai buat promosi. Kalau tak pandai buat promosi pun tak apa. Yang penting buat promosi

    BalasPadam
  11. Wahhh banyak tu 1000/hari..saya tak sampai lagi..hehe..emm saya komisen dari Affiliate program ni dah slow sekarang ni..kurang promosi kot..hehe

    BalasPadam
  12. terima kasih diatas perkongsian ini..salam ukhwah..salam perkenalan..

    BalasPadam
  13. mantap. terbaik ni. insyaAllah, boleh tercapai misi ni. good luck :)

    p/s: Buku dah sampai. terima kasih :)

    BalasPadam
  14. Salam. Ini ada satu website utk sesapa yg suka jwb soalan2 survey. Bukan survey free je tau.. Tapi kita akan dibayar utk setiap soalan survey yg kita jawab. Alaa bukannya susah pon nak jawab soalan survey ni kan? Lagi banyak survey yg kita jawab, lagi banyak la kita duit yg akan kita dapat. Ada survey yang menawarkan sampai RM7.00. Saya dah cuba, dan dah dapat RM10 dah pun. RM10 je la, sebab saya jarang online. Kalau rajin, mesti lg byk dapat. Daftar free je.. Jom try ke link ini:
    http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2321921

    Ataupun cuba link ini: http://www.clixsense.com/?6344221 dan juga ini: http://www.neobux.com/?r=pipahbez untuk dapatkan duit dengan cara klik iklan2 yg disediakan. Daftar free. Mudah je. InsyaAllah menjadi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Survey dah byak aku survey.tapi banyak yang guna paypal..dahle credit card xda..lastnye bazir masa survey..

      Padam
  15. Salam.. sy jg nak share kpd sdr salah satu cara buat duit tanpa sebarang modal! Manalah tahu mgkn ada yg berminat & perlukan biz free.Cukup mudah,sdr clik & promote jer dah dpt duit,cubalah & saksikan sendiri.Sdr boleh tengok & fahami dulu kat sini: http://www.payperclick.com.my/index.php?ref=aleazar

    BalasPadam
  16. Salam... # income rm900 sehari -FREE REGISTER tiada apa2 bayaran yang dikenakan.. (Kalau anda rasa program nie menipu..anda x rugi apa2 pun... -anda tak perlu keluar modal pun kan?? -tak perlu cari org.. -tak perlu jual atau beli barang... -syarat kelayakan : -anda ada FACEBOOK/WHATSAPP/WECHAT dan tahu guna komputer sikit2,termasuk laman sosial yang lain.. anda perlu open link di bawah dan register..anda terus dpat 25usd x 3.4 = rm 85.00.. lepas tu anda akan dapat link anda sendiri dan copy ayat2 saya ini paste kat fb/tweeter dan sebagainya.. setiap org yg buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak 10usd x 3.4 = rm 34.00 mudahkan?? duit anda boleh pilih samada duit masuk ke acc bank atau cek akan dipos ke alamat rumah anda.. register PERCUMA sila isi kat sini.. xsalah kan kalau mencuba..
    http://peruserpaid.com/?ref=4307

    BalasPadam
  17. http://www.loginwang.com/?a=wadasoda jom join tanpa modal log in je dpt duit ... saya dh cuba alhamdullilah berhasil ... klik link tu ye ...

    BalasPadam
  18. Salam... # income rm900 sehari -FREE REGISTER tiada apa2 bayaran yang dikenakan.. (Kalau anda rasa program nie menipu..anda x rugi apa2 pun... -anda tak perlu keluar modal pun kan?? -tak perlu cari org.. -tak perlu jual atau beli barang... -syarat kelayakan : -anda ada FACEBOOK/WHATSAPP/WECHAT dan tahu guna komputer sikit2,termasuk laman sosial yang lain.. anda perlu open link di bawah dan register..anda terus dpat 25usd x 3.4 = rm 85.00.. lepas tu anda akan dapat link anda sendiri dan copy ayat2 saya ini paste kat fb/tweeter dan sebagainya.. setiap org yg buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak 10usd x 3.4 = rm 34.00 mudahkan?? duit anda boleh pilih samada duit masuk ke acc bank atau cek akan dipos ke alamat rumah anda.. register PERCUMA sila isi kat sini.. xsalah kan kalau mencuba..

    http://peruserpaid.com/?ref=34486

    BalasPadam
  19. Click link here for free money :
    http://peruserpaid.com/?ref=131973

    BalasPadam
  20. Wah..1k trafik sehari sangat baik..kalau ia berkualiti lg bertambah baik..double thumb up!

    BalasPadam
  21. http://www.loginwang.com/?a=Qamardean92

    BalasPadam
  22. http://www.loginwang.com/?a=Qamardean92
    Jom la try

    BalasPadam
  23. Ingin jana income 3-4 $ sehari tanpa sebarang modal?

    Anda cuma perlu ke play store dan muat turun WHAFF rewards ke dalam phone anda..

    Dapatkan bonus 0.3 $ dengan memasukkan AY77089 sebagai invitation code anda..

    Selamat mencuba!

    BalasPadam
  24. Ingin jana income 3-4 $ sehari tanpa sebarang modal?

    Anda cuma perlu ke play store dan muat turun WHAFF rewards ke dalam phone anda..

    Dapatkan bonus 0.3 $ dengan memasukkan AY77089 sebagai invitation code anda..

    Selamat mencuba!

    BalasPadam
  25. Salam admin... tumpang iklan, jom buat duit sampingan online. hanya klik iklan, jawap survey dll. Mudah, tanpa modal. Daftar percuma, sila klik link di bawah.
    http://www.clixsense.com/?7576545

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra