Khamis, 1 Ogos 2013

Mudahnya Dengan Pemanggang Ajaib (Bahagian 2)

with 3 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Mudahnya Dengan Pemanggang Ajaib... Terutamanya sewaktu hendak makan ketika bangun bersahur... Maklumlah isteri saya sedang mengandung 6 bulan pada ketika ini.. Jadi tak boleh nak harapkan beliau menyediakan makanan bersahur...

Nak harap saya masak pula memang tak pandai... Lagipun memang takder mood nak memasak tengah pagi buta...

Tapi nasib baiklah ada Pemanggang Ajaib... Lauk pauk dalam peti ais tu boleh di masak dengan mudah dengan menggunakan pemanggang ajaib... 

Sebagai contoh nak panggang ayam.... 
"Sesiapapun boleh meniru kaedah ini, disebabkan orang tak pandai memasak seperti saya pun boleh melakukannya dengan mudah... ;) "



1) Panaskan dahulu pemanggang Ajaib..


2) Kemudian masukkan ayam yang telah digaul dengan sedikit perisa... (Kunyit + Garam + Gula + Lada Hitam ... dll)


3) Tutup Pemanggang Ajaib dan mula memanggang ayam di dalamnya.. 


4) Selang beberapa mini terbalikkan pemanggang Ajaib tersebut... Kedua-dua bahagian pemanggang ajaib boleh digunakan.. 


5) Bila dah agak-agak Ayam tu nak masak, boleh buka pemanggang ajaib anda.. Dan inilah hasilnya.. 


6) Sekiranya anda mendapati ayam yang dipanggang masih belum lagi masak.. Anda boleh mengulangi langkah 3 dan langkah 4 secara berulang kali.. Sehingga ayam yang dipanggang masak..




Akhirnya ayam yang dipanggang telah masak... Dan boleh dihidangkan untuk menu bersahur... Dak terbukti pemanggang ajaib Senang digunakan... Nak memanggang pun boleh... Nak masak Steam pun boleh..  Nak menggoreng, lagilah boleh.. 

Nak tahu dengan lebih lanjut tentang Pemanggang Ajaib ni, saya syorkan anda layari link berikut: 



Sumber : Klik Di Sini


Semoga Pemanggang Ajaib dapat membantu memudahkan kerja anda... Terutamanya dalam menyediakan Juadah semasa Bersahur... ;)

3 ulasan:

  1. memang memudahkan kerja lah. hoho..

    BalasPadam
  2. Emm nampak menyelerakan..tapi akalu nak garing, bakar atas dapur arang lagi garing kan bro..hehe

    BalasPadam
  3. Ada guna pemanggang ajaib ini tetapi jenama Happy Call buat Roti John. :-)

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra