Ahad, 5 Ogos 2012

Pak Ya Homestay

with 48 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan terima kasih kerana terus setia mengunjungi blog Coretan Anuar yang memaparkan kisah-kisah hidup saya atau hasil tulisan saya tentang pelbagai perkara yang tiba-tiba terlintas difikiran saya untuk memenuhi masa lapang...

Sebagai penghargaan di atas kunjungan anda, saya menghadiahkan beberapa ebook yang boleh dimuat turun secara percuma pada Page Ebook Percuma yang anda boleh klik pada bahagian atas ebook ini...

Tujuan saya menghadiahkan ebook-ebook ini adalah untuk menggalakkan masyarakat Malaysia supaya menanamkan minat suka membaca dan memanfaatkan ilmu yang ada supaya dapat menjadi seorang yang lebih berjaya pada masa hadapan...

Berbalik kepada tajuk Entri saya pada kali ini yang berkisarkan tentang salah satu cabang pelaburan yang saya ceburi iaitu pelaburan dalam bidang hartanah.. iaitu Pak Ya Home Stay... Sedar tak sedar Pak Ya Home Stay telah beroperasi lebih daripada setahun... Bermula pada bulan Jun 2010 sehingga ke hari ini...


Walaubagaimanapun Pak Ya Home Stay terpaksa direhatkan selama 4 Bulan, bermula pada bulan Jun 2011 sehingga ke bulan September 2011... Ini disebabkan sebahagian besar perabot di Pak Ya Home Stay terpaksa di bawa ke rumah yang saya sewa sekarang di Sabak Bernam Selangor....

Pada bulan Oktober ini Pak Ya Home Stay dapat beroperasi kembali setelah perabot-perabotnya diisi semula... Syukur Alhamdulillah... 

Pak Ya Home Stay terletak di Metro Pengkalan sesuai untuk disewa bagi anda yang mempunyai urusan di sekitar Ipoh, Seri Iskandar dan Tronoh, Perak

Kawasan Berhampiran:
- 15 km dari Ipoh

- 2 km dari Batu Gajah
- 8 km dari Clear Water
- 11 km dari Carlie Castle
- 13 km  dari UiTM Seri Iskandar
- 13 km dari Universiti Teknologi Petronas (UTP)
- 15 km dari IKBN, Seri Iskandar
- 15 km ke SMKA Sultan Azlan Shah
- 15 km ke SM Teknik Seri Iskandar

- 40 km ke MRSM Kampung Gajah
- 45 km ke Pasir Salak
- 50 km ke Lumut/Teluk Batik
- Kemudahan Berhampiran : Stesyen Minyak Petronas, Restaurant, Mesin ATM Maybank, Pasaraya Mini, Surau dan sebagainya.

Kemudahan yang Disediakan di Pak Ya Home Stay:

- 3 unit Bilik Tidur


- Bilik Tidur No 1 (Master Bedroom) - 1 Katil Queen-size, air-condition unit, Kipas Dinding, Tandas, Meja Solek, Almari Pakaian





- Bikil Tidur No 2 - 1 Katil Queen-size , Kipas Dinding, Meja Solek, Almari Pakaian



- Bilik Tidur No 3 - 2 Katil Bujang, Kipas Dinding,  Almari Pakaian

- Ruang Tamu





- Ruang Makan (Wet kitchen and Dry kitchen)





- 1 Tandas (Selain Master Bed Room)




- Porch (Kapasiti untuk 2 kereta)



- Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan seperti Television, Cerek Elektrik, dining set, tea set, mineral pot, dan sebagainya.



Sesuai Untuk Aktiviti keluarga seperti:-
- Menghadiri Konvokesyen
- Melawat Kawan/Ahli Keluarga
- Berbulan Madu

- Bercuti Bersama Keluarga
- Lain-lain Aktiviti Seperti (Kenduri, Raya, Tahun Baru, Sure Heboh!, dan Sebagainya.)
- Menghadiri Kursus / Praktikal / Loging
- Kes Kecemasan

Terdapat Pasar malam Di Kawasan Berhampiran Pak Ya Home Stay pada setiap hari Ahad...

**Sekiranya anda berminat untuk menyewa Pak Ya Home Stay anda boleh menghubungi..

- Zakaria Hashim (Pak Ya) 012-5780498





Copy Banner Homestay di Blog Coretan Anuar

Sekiranya tidak keberatan.. saya menjemput anda "copy" dan "paste" html Code banner di bawah ke blog anda.. Kemudian jangan lupa tinggalkan url blog anda pada ruangan komen entri ini... 

Saya akan melawat blog anda untuk mastikan banner tersebut ada diletakkan di url yang diberikan... Semoga perkongsian info ini akan dapat memberi manfaat kepada orang lain..






48 ulasan:

  1. CooL, memang sgt sesuai lau nak g hlday ngan fmly

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Kalau ada singgah kawasan Tronoh, Pusing, Batu Gajah boleh singgah di Pak Ya Home Stay..

      Padam
  2. thanks invite sy daftar sbg peserta prtndgn anugerah blog pling popular , tp sy bru je bertapak . masih ramai yg lbih dari sy . hehe sy belum layak .

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum,

    Saya berminat nak sewa homestay tuan untuk satu malam. Boleh saya tahu berapa kadar sewanya?

    Dan saya juga nak tanya ada orang booking tak pada 22 Jun 2012 (Jumaat malam Sabtu)

    Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..

      Kadar sewa untuk Pak Ya Home Stay satu malam cuma RM200..

      Setakat ini masih belum ada orang yang booking untuk tarikh tersebut..

      Sama-sama..

      Padam
  4. JOM MELANCONG KE MELAKA

    Rangkaian 4 Homestay RUMAH@Hostel KEDAI SEWA berhawa dingin (hari/minggu/bulan).
    Jika berminat, sila buat Tempahan Awal dengan membayar deposit/bankin (50%).
    SMS 012-3736548 / 06-2631343 En. Azman.
    http://jasinhomestay.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke sini.. Salam perkenalan daripada sahabat pemilik Homestay..

      Padam
  5. blog saya utk perhatian pihak pak ya homestay..saya dah iklankan disini..

    http://binfie2.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum...

      Terima kasih kerana sudi meletakkan iklan Pak Ya Homestay di blog tuan... Saya akan membayar insentif tunai berjumlah RM2 seperti yang dijanjikan.. Pembayaran akan dibuat ke akaun Bank yang Tuan berikan..

      Sila emailkan butiran berikut kepada saya menerusi nuargto@gmail.com

      1) Nama Bank
      2) No. Akaun Bank
      3) Nama pemilik No. Akaun Bank tersebut
      4) No. Tel untuk dihubungi..

      TQ..

      Padam
  6. Tahniah. Semoga kita terus berjaya. Sesiapa yang nak pi Melaka. Hubungi 0103342415. Affandy Ismail Homestay Seri Cempaka, Melaka http://bajethomestay.wordpress.com

    BalasPadam
  7. hoho..bagus ni. bagus. :)

    BalasPadam
  8. Saya juga telah iklankan di blog saya. Ini url-nya : http://cleffairy.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cleffairy... kerana sudi iklankan banner Pak Ya Homestay di blog awak... Tahniah, awak blogger yang ke 3...

      Padam
  9. Saya telah meletakkan Pak Ya Homestay punya iklan di blog saya. Ini url dia: http://mykindaland.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Ellinia... kerana sudi iklankan banner Pak Ya Homestay di blog awak... Tahniah, awak blogger yang ke 4...

      Padam
  10. dah siap pasang kat blog http://amirulhakim1996.blogspot.com/

    nanti bincang kat facebook kalau nak buat pembayaran www.facebook.com/amirulhakim1996

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Amirul Hakim... kerana sudi iklankan banner Pak Ya Homestay di blog awak... Tahniah, awak blogger yang ke 6...

      Padam
  11. dah letak jgk..

    http://www.syuhadasalleh.my/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Syuhada Salleh... kerana sudi iklankan banner Pak Ya Homestay di blog awak... Tahniah, awak blogger yang ke 8...

      Padam
  12. cantik hiasan dalam. lengkaplah!
    BTW, sy pon dah letak dlm blog saya. moga makin ramai yg dtg menyewa nnt
    mkhakimi.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih MK Kimi... kerana sudi iklankan banner Pak Ya Homestay di blog awak... Tahniah, awak blogger yang ke 9...

      Padam
  13. wah...bagus ni. nak join la...
    dah letak kat http://miri4evernet.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Miri4ever... kerana sudi iklankan banner Pak Ya Homestay di blog awak... Tahniah, awak blogger yang ke 10...

      Padam
  14. nice...mine:http://sunrise-emily.blogspot.com

    sila beritahu sama ada sudah melebihi 50 org belum sbl saya letak banner di blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat ini baru 10 Blogger yang join... Masih banyak lagi kekosongan... ;)

      Padam
    2. hi i already put ur ads in my blog...pls check and will email my details to u later for bank in

      Padam
  15. assalamualaikum pak anuar ;)
    PG da letak sama iklan pak ya homestay ;)
    semoga dengan peletakkan banner homestay pak ya,
    rezeki pak ya akan sentiasa di permurahkan sentiasa. amin-amin ;)

    www.puangojes.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalamualaikum pak anuar :)
      PG masih simpan iklan kat blog PG.

      Padam
  16. Nak join jugak...dah iklankan di blog ni http://farhanahhomestay.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. saya letak iklan dalam blog saya :)

    http://www.geeazielove4eva.my/

    BalasPadam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  19. Waalaikumsalam... Muhammad Haniff Abu Mangshor... Ia.. Homestay ini milik saya dan isteri saya... Ada apa yang boleh saya bantu?

    BalasPadam
  20. assalamualaikum..sy pun dah lama letak tp xgtau..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..

      Boleh saya tahu berapa lama awak dah letak iklan Pak Ya Homestay? Dan dekat blog mana iklan tersebut diletakkan.. TQ..

      Padam
  21. nak keluar sekejap, ntt teman tampal banner tu kat blog teman je.... siap buat review lagi

    BalasPadam
  22. Tempatnya amat menarik sekali sesuai untuk bersantai dan bercuti bersama keluarga.

    BalasPadam
  23. cantik homestay tu.ada peluangcerah di masa depan

    BalasPadam
  24. Homestayizali.blogspot.com . Penginapan di PORT DICKSON . Hubungi PUan hafisah (0123631067) . Kemudahan makanan on call + jarak dekat dengan pantai .

    BalasPadam
  25. cam ner nk letak iklan llam blog saya ..x pandai lah...

    BalasPadam
  26. cantek lah homestay ....ni
    memang terbaekkk

    BalasPadam
  27. bolih join ke lagi ...letak iklan nie??

    BalasPadam
  28. Salam tuan tanah, saya nak mencari sebuah rumah homestay utk tarikh 07.12 2013. Masih ada kekosongan ke?

    BalasPadam
  29. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  30. saya dah letak di http://globalradarventures.blogspot.com/

    BalasPadam
  31. Rumah saya pun dlm proses utk dijadikan homestay kat kajang..insyaAllah nanti saya share kat blog saya once dah ready..bleh minta tunjuk ajar Tuan yang dah lama uruskan homestay sendiri

    BalasPadam
  32. Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
    * Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi sah dan syarikat amanah berlesen yang dibenarkan
    bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
    Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui

    e-mel: trustloan87@gmail.com


    BEST REGARD,
    Mr.Anthony Dave.
    Trust Loan Company
    Email trustloan87@gmail.com

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra