Sabtu, 23 Mac 2013

Kartun Tom And Jerry punya cerita...

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sejak akhir-akhir ini, anak saya Adam kerap mengajak saya menemankan beliau menonton kartun.... Daripada satu kartun beralih ke kartun-kartun yang lain, sehingga tidak membolehkan saya membuat kerja yang lain melainkan saya Ca... Alif... But... meninggalkan rumah untuk menunaikan solat Jemaah di Surau yang terletak dihadapan rumah saya... 

Apabila balik semula ke rumah.... Rutin biasa berulang... Menemankan anak saya menonton kartun.... Adakalanya naik bosan juga dibuatnya..


Lebih-lebih lagi bila Flat Screen televisyen di rumah saya menayangkan kartun Tom And Jerry.... Rasa dah jemu menonton kartun ni... 


Bila agaknya Tom berjaya menangkap dan memakan Jerry... Dah bertahun-tahun saya tengok usaha Tom tidak berhasil.. Dari saya kecil sampailah sekarang, tetapi keadaan masih tidak berubah... Sampaikan anak-anak saya pun tak habis-habis nak tengok Tom mengejar Jerry....

Saya berharap supaya Tom berjaya menangkap Jerry dengan secepat mungkin... Supaya cerita ini boleh ditamatkan.....

Kalau tak, mungkin sehingga saya bergelar atuk nanti pun saya terpaksa menemankan cucu-cucu saya menonton kartun yang sama... Hahahaha...

7 ulasan:

  1. dari awal lagi..memang tom takkan dapat tangkap lagi si jerry nih..

    BalasPadam
  2. Lama x nonton Tom N Jerry bila dah besaq ni.. Rinduuu.. HUHU

    BalasPadam
  3. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. kalau mak budak pun minat tom n jerry acaner tu?? ;P

    BalasPadam
  5. hehehehe biasa la tu nama pun budak2 kan bro...:)

    BalasPadam
  6. aku sukanonton tom n jerrykit kalo aku besar aku tidak nonon tom n jerrykit aku tidak mau noton tom n jerry besar

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra