Selasa, 26 Februari 2013

Kedudukan Terkini Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia

with 13 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Contest SEO 10 Blogger terbaik Malaysia akan berakhir tidak lama lagi... Pada ketika ini pakar-pakar SEO sedang mendahului Page pertama Google..

Hasil carian Google.com pada hari ini menunjukkan tempat pertama didominasi oleh blog Onlajer.blogspot.com... Kemudian didikuti oleh blog Inspiremagz.com ditempat kedua dan blog.asiacube.com ditempat ketiga..



 Fuh... Dahsyat betul penangan pakar-pakar SEO ni... Nampaknya tak ada peluang saya nak "menyelitkan diri" dalam senarai tersebut... Walaubagaimanapun syukur Alhamdulillah... Entri Pertandingan 10 Blogger Terbaik Malaysia di blog ini telah pun mencapai 1037 Pageview... Berjaya menepati sasaran yang ditetapkan... Inilah antara keseronokan menyertai Contest... Walaupun tak berjaya menang sebarang hadiah, tapi dapat sedikit trafik melalui Contest ini pun dah kira bersyukur sangat-sangat....

Sebenarnya bukannya senang nak memenangi cabaran SEO dengan hanya berbekalkan pengetahuan asas SEO... Terlalu banyak strategi SEO yang boleh diaplikasikan oleh sesiapa sahaja yang rajin dan kreatif.... Kalau tengah tak rajin macam sekarang ni, Usah bermimpilah nak berada di page pertama Google.... hehehe


Good Luck saya ucapkan kepada senarai Top 7 Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia... Semoga kesemua blog dalam tersebut dapat terus bertahan sehingga berakhirnya Contest ini... 

Dah tak lama lagi pun.... tinggal kira-kira 7 hari sahaja lagi sebelum berakhirnya Contest ini... Selepas itu, kita akan tahu keputusannya... Blog manakah yang akan dinobatkan sebagai pemenang Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia?

13 ulasan:

  1. saya pun dahulu masa awal awal join tengah buzy. so just buat entri je backlink kurangg sangat sangat. entah dah jauh kebelakang page berape entah sekarang. hehe

    BalasPadam
  2. alamak dah nak tutup ye... aduyyyyai

    BalasPadam
  3. Check betul2... kalu tgk screen shot atas ni, rasanya ni result dari Google.com.my.
    Terima KASIH.

    BalasPadam
  4. betul la..rasanya print screen tue mcm google.com.my ja...:)

    BalasPadam
  5. keajaiban pasti berlaku ;).. tapi ini ranking google.my, google.com lain rankingnya , hehe

    BalasPadam
  6. Belum habis lagi.. mana tau esok lusa boleh naik..
    sabar2..

    BalasPadam
  7. Yalah sangat susah nak berada di page 1 dan kekal dlm kedudukannya. Ynag dpt 1,2,3 tu boleh kongsi bagaimana untuk mencapai ke tahap yang mereka perolehi.

    BalasPadam
  8. tahniah pada yang otai2 ^_^ tak berkesempatan nak join. just boleh wish good luck untuk kawan2 blogger.

    BalasPadam
  9. mereka semua memang otai otai.. tak bole nak lawan.. huhu

    BalasPadam
  10. Blogger Malaysia semuanya hebat-hebat belaka… salam sukses b semuauat

    BalasPadam
  11. wah ...hebat hebat juga ni para blogger malaysia...semangat terus

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra