Selasa, 29 November 2011

Restoran Simpang Tiga Ipoh, Memang Best..

with 1 comment
Restoran Simpang Tiga Ipoh menyediakan makanan yang sedap, layanan sangat bagus, dan harga yang berpatutan.. Menjadikan restoran ini berada pada kelasnya yang tersendiri...

Sekiranya anda berkunjung ke Bandaraya Ipoh saya syorkan anda singgah di Restoran Simpang Tiga Ipoh bagi merasai sendiri kebenaran kata-kata saya..

Semalam saya membawa keluarga saya makan di Restoran ini.. Kami memesan makanan berhidang untuk empat orang dewasa. Antara menu yang terdapat dalam hidangan kami adalah:

 1. Kari kepala ikan nyuk-nyuk atau dikenali sebagai ikan cupak atau ikan putih (Saiz agak besar)
 2. 2 ketul ayam Bistik
 3. 1 pinggan Sambal Terung
 4. Sambal Belacan
 5. 1 Pinggan Pucuk Ubi Rebus
 6. Semangkok Nasi Putih
 7. Sepinggan nasi Tambah
 8. 1 gelas Jus Tembikai
 9. 1 gelas Jus Laici
 10. 1 Gelas Milo Ais
 11. 1 Gelas Air Sirap Bandung
 12. 1 gelas Air Suam..

Hidangan yang disediakan memang Profesional, seperti makan di hotel 3-5 bintang.. Pendek kata sekiranya anda ingin merasai pengalaman makan di Hotel 3-5 bintang pada kos yang murah, saya syorkan anda berkunjung ke restoran ini.. Hidangan disediakan dengan menggunakan pinggan mangkuk yang standard seperti Hotel 5 Bintang. Kemudian kari kepala ikan yang kami pesan juga dipanaskan terlebih dahulu sebelum dihidang..

Semasa hendak membayar harga makanan tersebut, keluar peluh jugalah dahi saya.. Dalam kepala saya dan isteri dah terbayang, sekurang-kurangnya kena keluar dua keping wang kertas RM50 untuk membayar harga makanan tersebut..Masa nak pesan makanan tak fikir pasal harga.. Nampak sedap jer terus order.. Jadi Berapa pun harga yang perlu kami bayar, kami kena redha.. ;)

Semasa pergi ke kaunter pembayaran......

Fuh!! bukan main lega lagi rasanya... Apabila "cashier" memberitahu harga yang perlu saya bayar untuk kesemua makanan tersebut tak sampai pun RM50, . Sampai rasa tak percaya dibuatnya dengan harga tersebut..Saya memohon maaf disebabkan tidak membawa kamera pada ketika itu untuk menangkap sebarang gambar tentang Restoran dan juga makanan yang kami pesan.. Resit ini sahaja yang dapat dijadikan bukti semasa kami pergi dan makan di restoran tersebut... Bayaran keseluruhan makanan berhidang untuk 4 orang makan cuma RM41.05.. Macamana, ok tak harga tersebut??

Sebelum ini saya pernah menulis satu Artikel ringkas tentang Restoran Simpang Tiga Ipoh ini.. Iaitu pada bulan Disember tahun lepas.. Sekiranya berminat untuk membaca Artikel tersebut bagi memperolehi gambaran tentang restoran ini, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Restoran Simpang Tiga (Klik Di Sini)

Melalui artikel tersebut, saya juga telah menerima beberapa maklum balas daripada pengunjung blog saya..


Berdasarkan maklum balas yang diberikan oleh Mat Pintu menunjukkan restoran tersebut memang sesuai untuk dikunjungi...Kepada Miss Shahira, saya mohon maaf sebab tak dapat nak bagi email adress restoran tersebut kerana pada ketika itu, saya masih berada di Mukah Sarawak.. Sekiranya berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang menu yang dihidangkan di restoran ini, saya syorkan Miss Shahira hubungi 05-2551220 atau fax kepada 05-2551880..

Sebagai penutup Artikel ini, sekali lagi saya mengesyorkan anda berkunjung ke Restoran Simpang Tiga Ipoh untuk menikmati pelbagai menu yang disediakan.. disamping merasai sendiri pengalaman menjamu selera di restoran ini.. 

Restoran ini terletak berhampirang dengan Green Town Mall, Ipoh.. Cara paling mudah untuk sampai ke Restoran tersebut, adalah dengan menggunakan jalan menuju ke Green Town Mall, Ipoh..

Insya Allah anda akan berpuas hati dengan layanan yang diberikan, keenakan makanan dan harga yang berpatutan...

1 ulasan:

 1. replica bags wholesale india my site n3c53v6c46 7a replica bags philippines replica bags london replica hermes handbags r9f89d3h44 replica bags qatar go to the website v1f52o8b25 louis vuitton replica replica bags review f7l61y9s78

  BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra