Sabtu, 26 Februari 2011

Negeri Perak akan melancarkan Dinar Emas dan Dirham Perak pada hari Isnin ini

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Pada hari Khamis malam jumaat baru-baru ini saya dan isteri berkesempatan untuk menonton "channel" Astro Awani..

Terdapat satu topik menarik yang dibincangkan oleh saudara Suhaimi dan para tetamu jemputan iaitu Datuk Hj. Rais Hussin Hj Mohamed Ariff (Pengerusi Eksekutif Goldnet), Prof. Dr. Ahmed Kameel Mydin Meera (Pengarah Goldnet) dan Asad Sultan (Pengarah Goldnet)..

Tajuk yang dibincangkan pada episod kali ini adalah "Emas Dan Perak Sebagai Instrumen Simpanan Dan Pelaburan".. Dalam masa yang sama para tetamu jemputan juga turut memperomosikan produk terbaru mereka iaitu Dinar Emas dan Dirham Perak yang akan dilancarkan oleh negeri Perak pada hari Isnin ini (28 Februari 2011)..

Ini bermakna negeri Perak menjadi negeri kedua selepas Kelantan yang memperkenalkan emas dan Perak untuk simpanan dan pelaburan.. Syukur teman jadi orang Perak.. dapat tumpang nama negeri jadilah.. hehehe..

Seperti yang kita semua sedia maklum, emas merupakan satu bentuk pelaburan yang sangat menguntungkan pada hari ini.. Kalau takut nak menceburkan diri dalam pelaburan hartanah, lebih baik kita melabur dalam emas..

Malah jurulatih jutawan Malaysia, iaitu saudara Azizi Ali sendiri menyarankan kepada rakan-rakan IM (Internet marketing) supaya membuat pelaburan dalam emas.

Dalam tempoh 5 tahun kebelakangan ini, pelaburan emas telah memberi keuntungan purata 50% setahun.. Ini merupakan satu berita baik bagi mereka yang sedang tercari-cari peluang pelaburan yang dapat memberikan pulangan yang tinggi..

Dalam sesi perbincangan di antara Saudara Suhaimi dan para tetamu jemputan, terdapat banyak penjelasan tentang betapa pentingnya kita melabur ke atas emas pada hari ini..

Antara isi kandungan yang menarik adalah emas dapat menggambarkan nilai sebenar kekayaan dan kemewahan.. Ianya tidak boleh dimanipulasikan seperti nilai wang kertas yang boleh jatuh pada bila-bila masa disebabkan kesan inflasi dan ekonomi global..

Jadi saranan saya kepada anda semua, marilah kita mula mengumpul duit untuk mendapatkan Dinar emas dan Dirham Perak yang akan dilancarkan oleh kerajaan negeri Perak pada hari Isnin nanti..

Admin blog
http://sembanghari2.blogspot.com/
http://discount-hari2.blogspot.com/

Anda Juga Mungkin Meminati:
Apa akan terjadi jika laman Web Facebook ditutup
Doa Buat Rakan-Rakan Blogger
Dimanakah tempat terbaik untuk membuat Pelaburan
Tips menjana pendapatan dengan Nuffnang
Pemasaran Internet Di Portal Ebay.com dan Lelong.com.my
Readers Digest nak Bagi RM200,000
Kenali Zamri Nanyan Dan Patric Chan
Perbaiki Keadaan Ekonomi Semasa
Gambar Terkini Pak Ya Home Stay
Jualan Murah Baby land Cloth Diapers
Koleksi Bra Untuk Ibu-Ibu Yang Menyusukan Bayi
Bengkung Moden Dan Set Bertungku Untuk Ibu Lepas Bersalin
Al-Quran Istimewa (15 Dalam 1)
Al-Quran Terjemahan Perkataan + Asbabun Nuzul

0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra