Isnin, 28 Februari 2011

Aplikasi f-Commerce Di Facebook

with 0 Comment
Dunia teknologi dan teknologi maklumat semakin pantas berkembang.. Kalau sebelum ini kita biasa mendengar cerita pasal e-commerce..Tapi pada kali ini dah aplikasi baru dalam teknologi maklumat dikenali sebagai f-commerce..

Saya rasa f-commerce ini dah agak lama juga digunakan oleh beberapa individu atau syarikat untuk memasarkan perniagaan mereka.. Tapi baru hai ini saya tahu manalah rupanya yang dikatakan sebagai f-commerce ini.. setelah mengunjungi laman web seorang usahawan internet yang bernama Syed Shazni..

Rupa-rupanya f-commerce ini lebih kurang macam e-commerce juga.. Memasarkan barangan jualan di internet.. Cuma e-commerce memasarkan barangan jualan di laman-laman web.. Tapi f-commerce memasarkan barangan di laman web sosial yang begitu di sukai ramai iaitu facebook..

Sebenarnya pengguna facebook sekarang ni dah mencecah 600 juta orang (596,372,920 orang). Ini telah menjadikan facebook sebuah laman web yang cukup berpengaruh. Sebanyak 927,469 website di-'link'-kan dengan facebook. Untuk maklumat lanjut tentang statistik ini anda boleh klik di sini

Apakah ilmu yang menarik terdapat di laman web ini?
  • Mengetahui apakah manfaat yang anda akan perolehi dengan f-commerce
  • Bagaimana untuk memulakan f-commerce
  • Bagaimana untuk mendapatkan produk atau servis tanpa modal
  • Bagaimana menguruskan f-commerce
  • Bagaimana untuk 'leverage'
  • Pemasaran f-commerce
  • Mengekalkan pergerakan dan momentum f-commerce anda
  • Memberikan anda keyakinan dan keberanian berniaga secara online

 Jadi sekiranya anda yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang f-commerce, boleh lah layari laman web tersebut. 

Admin blog
Anda Juga Mungkin Meminati:

0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra