Jumaat, 1 Februari 2019

Jom Bebas Hutang - Karya Terbaru Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj

with 2 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Apabila sebut nama Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj, saya pasti tentu ramai yang mengenali beliau. Tapi, kalau sebut nama Muhamad Anuar Bin Marsib, confirm ramai yang tak kenal... Betul tak?... 
..
Memang dah agak dah jawapan tu... Hahaha... 
..
Mungkin juga anda tidak mengelani Dr. HM Tuah ni... Atau ada kemungkin juga anda lebih mengenali saya berbanding Dr HM Tuah ni.... Mana tahu kan? Sebab tu anda baca blog saya... Eceh..ceh...ceh... Bab angkat bakul sendiri memang pandai lah kome yer... 
..
Baiklah... 
Sekarang kita serius...

Sekiranya sebelum ini anda tidak mengenali siapa Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj, untuk makluman anda beliau merupakan seorang pakar motivasi dan sering memberikan ceramah motivasi kepada ramai orang sejak 19 tahun yang lalu. 
..
Sepanjang karier beliau sebagai seorang pakar motivasi, beliau telah bertemu dengan pelbagai ragam dan masalah manusia.... dan salah satu masalah yang paling kerap di ajukan kepada beliau adalah tentang masalah HUTANG! 

Disebabkan itu, beliau terpanggil untuk menulis sebuah ebook terbaru yang berjudul Jom Bebas Hutang


Dalam ebook ini, beliau berkongsikan prinsip-prinsip kewangan yang telah beliau amalkan sehingga ke hari ini agar lebih ramai orang dapat membebaskan diri dari masalah hutang! Tidak kira sama ada hutang PTPTN, hutang kahwin, hutang kereta, hutang rumah, hutang kad kredit, hutang perniagaan, hutang peribadi, dan sebagainya.


Di dalam ebook ini juga beliau ada bekongsikan pengalaman dalam melunaskan pelbagai hutang. Dari hutang pembelian rumah, pembelian kereta mewah, pembelian motosikal berkuasa tinggi, pembelian hartanah, pembelian condominum, pembelian bangunan pejabat hinggalah kepada pembelian lot banglo.

Setiap dari pengalaman beliau ketika membeli dan menyelesaikan hutang-hutang tersebut berserta dengan langkah-langkah efektif yang boleh anda tiru untuk melangsaikan hutang anda.


Terdapat begitu banyak info, tips, teknik, ilmu serta pengalaman sebenar yang beliau kongsikan di dalam ebook ini!. Antaranya adalah seperti berikut...
 • 3 Sebab mengapa manusia berhutang. Apabila anda ketahui sebab ini, maka anda akan lebih berhati-hati apabila mahu membuat sesuatu hutang.
 • Terdapat 4 Jenis hutang yang perlu anda ketahui. Dari 4 tersebut, hanya 1 sahaja yang boleh diteruskan dan yang 3 lagi perlu dihindarkan dan dielakkan.
 • 3 perkara wajib yang perlu anda miliki sebelum mengambil sesuatu hutang. Tanpa 3 perkara ini, anda mungkin akan terperangkap dalam bebanan hutang selama-lamanya.
 • 3 kategori hutang mengikut pecahan iaitu hutang besar, hutang sederhana dan hutang kecil. Dalam setiap kategori dan jenis hutang tersebut ada dikongsikan cara penyelesaiannya.
 • 10 Prinsip & Perkara Penting Yang Perlu Anda Lakukan untuk melangsaikan semua hutang di dalam hidup anda!
 • 3 Langkah yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan dan melunaskan hutang anda satu demi satu dengan lebih pantas.
 • 3 Langkah efektif yang perlu anda lakukan apabila menghadapi kesulitan dan gagal membayar hutang anda
 • 3 Perangkap nafsu & kehendak yang perlu anda elakkan dari terjebak dengan masalah hutang.
 • Amalan harian serta doa yang mampu membantu melepaskan diri dari hutang serta stress akibat hutang.


Sesiapa yang ada menghadapi masalah hutang?

Sesiapa yang ada masalah nak bayar hutang PTPTN?

Sesiapa yang ada rekod black list?

Sesiapa yang mempunyai rekod CCRS yang teruk?

Saya rekemenkan anda membaca ebook ini...  

Serius!!

Lebih baik anda bertindak sekarang sebelum kedudukan kewangan anda menjadi semakin parah...

Bagaimana untuk mendapatkan ebook ini?

Klik sahaja pada gambar di bawah..


Semoga selepas selesai membaca ebook ini, anda akan dapat menyelesaikan masalah hutang yang membelenggu hidup anda selama ini..

Selain daripada ebook di atas, anda juga boleh mendapatkan 2 ebook  tulisan Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj yang lain iaitu:

1. Suami Unggul - http://www.suamiunggul.com

 dan

2. Hi Hensem - http://www.pikatlelaki.com

Kedua-dua ebook ini juga tak kurang hebatnya..

Salah satu ebook ini pernah masuk dalam senarai Carta Top 10 jualan ebook Klikjer


Jadi, bukan biasa-biasa setiap hasil karya Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj ni.. Memang luar biasa.. Sebab tu ramai yang berminat untuk membacanya, supaya boleh mendapatkan hasil yang luar biasa..

Anda nak cuba?

Belum cuba, belum tahu lagi hasil keputusannya...

Sebagai permulaan, saya syorkan baca dulu ebook Jom Bebas Hutang..
Selepas baca, cuba amalkan dan lihat sendiri hasilnya...

Dengan kos serendah RM27 sahaja, mungkin akan dapat membantu mengubah hidup anda... Selamat mencuba..


Info Berkaitan:2 ulasan:

 1. Menarik banyak juga ebook Karya Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj. Nak bebas hutang kene usaha untuk jana pendapatan la.. Sekarang ni dh senang nak ilmu tinggal cari jumpa dan bayar..

  BalasPadam
 2. Memang menjadi harapan untuk kita bebas dari hutang

  BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra