Sabtu, 12 Disember 2015

Berjaya merampas Takhta "Pengalaman Bersama ONEXOX"

with 10 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Kalau anda perasan, pada dua hari yang lepas (Hari Khamis, 10 Disember 2015) saya ada menulis satu entri bertajuk Pengalaman Suka Duka Bersama ONEXOX.  

Tujuan entri tersebut ditulis adalah untuk 'Test Power', sejauh mana kemampuan blog ini untuk bersaing menerusi enjin carian google bagi keyword "Pengalaman Bersama Onexox".

Walaupun saya merupakan penganjur bagi contest ini, tapu tak bermaksud saya tidak boleh menulis entri yang sama seperti yang dilakukan oleh para peserta lain.

Tujuan saya menulis entri ini pun bukannya nak menang pun.. Malah entri Pengalaman Suka Duka Bersama ONEXOX , tak layak pun untuk menyertai entri tersebut. Kalau tak percaya, cuba anda baca betul-betul entri tersebut. Anda akan mendapati entri tersebut tidak memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk menyertai contest ini



Hasil Carian Googgle menerusi kata kunci  "Pengalaman Bersama ONEXOX" pada 12 Disember 2015


Ya.. inilah hasilnya!!

Hasil Carian Googgle menerusi kata kunci  "Pengalaman Bersama ONEXOX" pada 12 Disember 2015

Blog Coretan Anuar berjaya berada di rangking pertama google untuk keyword yang dipertandingkan. 

Ini menunjukkan tak susah pun untuk bersaing dalam keyword ini. Cuma kena ada sedikit ilmu dalam SEO, dan tahu cara-cara untuk memberikan lebih banyak backlink kepada entri penyertaan.

Itu sahaja tip ringkas tentang SEO yang dapat saya berikan pada kali ini. Kalau nak dapatkan lebih banyak tips tentang SEO, anda boleh menyertai contest ini.. In Shaa Allah, saya akan kongsikan pelbagai Tips SEO samada secara bertulis atau pun melalui video.

Jadi, anda akan mendapat manfaat dua dalam satu... Sambil join contest, sambil belajar SEO... Ok tak?


Jemput Join! Klik Di Sini -> http://contestonexox.blogspot.my


P/S : Rugi tak join contest ni!.. Sebab Semua Peserta Berpeluang dapat Hadiah..


10 ulasan:

  1. wah penganjur amik spot pulak..kalau penganjur 1st place automatik jadi pemenang tak? ehehhee... 

    BalasPadam
  2. ciktom rasa asyik bertukar je inbox komen ye... 

    BalasPadam
  3. rasa macam nak uji diri dalam SEO. hehe

    BalasPadam
  4. hoho..

    tahniah.

    bukan senang tu nak buat.

    BalasPadam
  5. amboi kena tulis posting ni cemana nak buat

    BalasPadam
  6. Wah...penganjur pun nak uji power SEO juga. Apa pun itu satu pengalaman untuk leboh dewasakan blog Tuan Anuar. Jangan lupa Contest berkaitan Pengalaman Bersama ONEXOX masih lagi berlangsung. Peluang nak menang masih terbuka luas.

    BalasPadam
  7. Memang power penganjur ni. Saja test suka suka kan....Tak tahu nak joint atau tak ni.. adehh..

    BalasPadam
  8. Contest ini dah nak tamat, moga berjaya semua buat peserta.

    BalasPadam
  9. Semakin hampir ke penamat contest terbaik 2015. Saya pun mengharapkan entri saya berada di top 1.

    Jom kunjungi entri saya:
    Pengalaman Bersama ONEXOX

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra